A Konschtruktát kellett volna kiénekelni az atyafiak szájából az ukri balhé előtt. Sajnos ez a hajó valszeg már elment.Lehet, hogy fasza az rm csőgyártás, csak nem adják oda a technológiát tudomásom szerint.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Konschtruktát kellett volna kiénekelni az atyafiak szájából az ukri balhé előtt. Sajnos ez a hajó valszeg már elment.Lehet, hogy fasza az rm csőgyártás, csak nem adják oda a technológiát tudomásom szerint.
na látod tudod te is a választ hogy miért írtam az IVECO-t és miért szól románia melett míg mi melettünk semmi hasonló.
Vágesz, hogy azért írod mindezt mert neked az Iveco a személyes lieblinged. Csak az van, hogy - sajnos/nemsajnos - szinte teljesen esélytelen, hogy Iveco lesz a MH alapjárműve. Az RM miatt mindenképpen a Man-nak áll a zászló.olvasd el az 1. kommentem. én ahhoz tartom magam nem kacifántozunk
a románok melett szól a atrom a románok melett szól a szimulátorgyártó cég (izraeli) a románok melett szól a TGK (iveco) nekünk ezek közül eggyik sincs. hogy miért a románoknak ajánlotta fel ezt izrael? szerintem mert a bolgárnak még ennyi sincs. és jelenleg ez a 2 ország ahol atmos játszik. hogy a románok miután felintegrálják (a cikk szerint is integrálnak a románok) utánna ki mit hova a lőtéri kutyát sem... de valószínűleg izraelnek megfogja érni.
a lemaradtunk az üzletről Brmság nincs teherautógyártásunk nincs szimulátorgyártásunk nincs nállunk elbit fejlesztő cég stb.
az hogy ez valakinek nem tetszik vagy magas neki az mind1 ahogy az is hogy ha ez vagy az erre arra kéri akkor oké de a román akkor nem.... románia egyébként nem kis piac. és iveco alvázon nem csak a román piac érhető el mert az iveco sem rossz eszköz. és az hogy az europuls már létezik iveco alvázon és így késöbb csomagba is játszik csak hab a tortán.
Na a szerbektől csőgyártást ne várj.Béláim, nyugalom tényleg nincs hír ebben semmi csak a szokásos hitegetés, ha a cikket elolvastátok akkor itt is meg lesz a nyertes és már le is írták Ami gazdi "A General Dynamics portfóliójában a saját honlapjukon található információk szerint a 155 mm-es SIAC ágyú , de ez egy vontatott ágyú." is versenyben van. Vicces, hogy ezt egy lapon említik az atmossal, de ez előre vetíti hogy mi lesz a románoknál a befutó és még csak nem is önjáró ebben a kategóriában.
Amit Pöcshuszár fórumtárs írt az a lényeg, és én is ezt írtam már többször a csőgyártást kell megszereznünk. És bizony azt kell választani ami a csőgyártást is idehozza. Ha a RM udvari beszállítónk ezt nem teszi akkor a szerbektől kell a NORA t venni csőgyártással.
Ezt rosszul tudod. A lengyelek megvették a tech transfert harckocsi ágyúra (L/44) - mondjuk nem a legkurrensebb, emelt nyomású csővel.Lehet, hogy fasza az rm csőgyártás, csak nem adják oda a technológiát tudomásom szerint.
Szerintem a törököktől sem! Ott is olyan számokat kellene produkálni, ami nálunk irreális.Na a szerbektől csőgyártást ne várj.
Hála égnek. Az Atmos egy generációval ezelőtti kerekes önjáró, a legolcsóbb verzió. Az új generációba az:Az ATMOS gyártásról...
Ezt a generációs besorolást mire alapozod?Hála égnek. Az Atmos egy generációval ezelőtti kerekes önjáró, a legolcsóbb verzió. Az új generációba az:
Nekünk ebből kell választanunk és drukkolnunk a románoknak, hogy összejöjjön nekik az ATMOS vagy legalább CAESAR!
- Archer (ami kijelölte az utat)
- Aleksandar
- HX3
- és a modernizált Zuzanák tartoznak.
gondolom arra, hogy amiket írt azok automata töltősek az ATMOS meg a CAESAR pedig nemEzt a generációs besorolást mire alapozod?
De nem attól next gen. valami, mert automata töltésű.gondolom arra, hogy amiket írt azok automata töltősek az ATMOS meg a CAESAR pedig nem
gondolom arra, hogy amiket írt azok automata töltősek az ATMOS meg a CAESAR pedig nem
A Zuzana már az első verziójában is automata töltésű volt - több, mint 20 éves háttérrel.
Aztán mit kezdünk a csőgyárral ha legyártottuk azt a max pár száz löveg csövet ami nekünk kell?Amit Pöcshuszár fórumtárs írt az a lényeg, és én is ezt írtam már többször a csőgyártást kell megszereznünk. És bizony azt kell választani ami a csőgyártást is idehozza. Ha a RM udvari beszállítónk ezt nem teszi akkor a szerbektől kell a NORA t venni csőgyártással.
Ahogy írtam is, simán lehetséges nagyobb igény is, de ahhoz bíznunk kell a saját hadiipari értékesítési képességünkben.Aztán mit kezdünk a csőgyárral ha legyártottuk azt a max pár száz löveg csövet ami nekünk kell?
A következő 20 évben nem kell tartani a kereslet csökkenésétől. A lövegcső is fogyóeszköz.Aztán mit kezdünk a csőgyárral ha legyártottuk azt a max pár száz löveg csövet ami nekünk kell?
Csövet nem nagyon szoktak venni magában: komplex rendszereket vesznek (pl. Atmost, Caesar) amin néha cserélik a csövet.A következő 20 évben nem kell tartani a kereslet csökkenésétől. A lövegcső is fogyóeszköz.
???? nekem ugyan nem libelingem az iveco (max a daily 4x4) de az nem ez a kategoria.Vágesz, hogy azért írod mindezt mert neked az Iveco a személyes lieblinged. Csak az van, hogy - sajnos/nemsajnos - szinte teljesen esélytelen, hogy Iveco lesz a MH alapjárműve. Az RM miatt mindenképpen a Man-nak áll a zászló.
Akkor ne haragudj, nem akartalak meggyanúsítani, csak nekem ez jött le.???? nekem ugyan nem libelingem az iveco (max a daily 4x4) de az nem ez a kategoria.
simán csak tényekre alapoztam az állításomat. romániába van izraeli szimulátor gyár romániába van elbit fejlesztő központ atromnak köszönhetően valódi fejlesztésekkel romániába folyik teherautó gyártás (és az üzlet része az integráció ) romániába van kábelgyártás (ami alacsony hozzáadott értékű alja munka de szükséges) stb. a románok akarnak gumikerekes 155 öst nagyszámba nálluk az iveco az alap mert azt gyártják szerelik össze oda szállítanak be. Iveco van azon europai országokba ahol az atmos esélyel indul balkán és meditárráneum. az atmost eddig is több alvázra telepítették legnagyobb piaca egyébként afrika. ahol nem mindegy hogy a hordozóplatform 100 millióval vagy 150 millioval drágább mint X ért ivecon mert itt ugye nem csak az lövegek hordozóplatformja adott eszköz hanem a számtalan kiszolgálójárművé isAkkor ne haragudj, nem akartalak meggyanúsítani, csak nekem ez jött le.
Tudtommal megérkezik a kész teherautó és ráhegesztik csak a platótromániába folyik teherautó gyártás
igen így kezdődött valóban (én is fikáztam őket emiatt.) de felfutott a gyártás nálluk ahogy a egyre több beszállítót találtak és vagy felelt meg az elvárásoknak. ez van szőrős a talpuk meg fujj de van iparuk mégha olyan is amilyen. ez nem azt jelenti hogy mi erre nem lennénk képesek de jelenleg nállunk hasonló nem folyik. a román minőséget előhozhatjuk de a rába sem produkált balkáninál jobbat anno. persze ez most érzelmileg ellenkezést válthat ki de ez a valóság. ez vanTudtommal megérkezik a kész teherautó és ráhegesztik csak a platót