[HUN] Tüzérség fejlesztése: Vontatott vagy önjáró tüzérség beszerzése?

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 140
130 353
113
Szerintem nem lesz ilyen - az aknavetők Lynxre meg majd 8x8-ra mennek. Nincs olyan alakulatunk aminek a Gidrán a "fő járműve" és tűztámogatás kell neki ilyen formában.
Egyelőre felderítő és tüzérségi felderítő ami biztos: utóbbiak teleszkópos kamerás radaros megfigyelő póznával. Ezek érkeznek meg még az idén (ha nincs csúszás) és a PZH-knak fognak célokat kikémlelni.
Jövőre egész "fullos" lesz a tüzérosztály. :)
A közepes dandárba szerintem belefér Gidránon az aknavető, főleg ha marha drága lesz a 8x8 (az lesz) akkor egy ilyen megoldás jó komrpomisszum.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 633
42 037
113
A közepes dandárba szerintem belefér Gidránon az aknavető, főleg ha marha drága lesz a 8x8 (az lesz) akkor egy ilyen megoldás jó komrpomisszum.
Elég bizalmatlan vagyok ezzel a hibrid hajtású 8x8-ccal - szerintem tök elég lenne nekünk megvenni a Boxert...

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 387
19 782
113

Azt se felejtsük el, ha megvalósulnak az önálló Szittya zászlóaljak, amelyek ugye lövész alakulatok lesznek, ott is kell az aknavető. Gumikerekes lesz gondolom a Szittya, tehát elvileg oda is mehetne a Gidrán alapú önjáró aknavető.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 140
130 353
113
Ne kezdjük el, vegigbeszeltuk vagy 10x...
Attól még továbbra sem vagyok meggyőzve, meg úgy általában a haderők nagyobb része sem a világon, ez már csak egy ilyen konzervatív szakma.
És ahhoz, hogy ez változzon valakinek rendszeresíteni kéne előttünk egy hasonló gépet nagyszámban majd utána üzemeltetni pár évet. Addig játszathatod a hittérítőt a témában de nekem a tapasztalatok fontosabbak mint a marketing előadások.

K

kamm

Guest
Attól még továbbra sem vagyok meggyőzve, meg úgy általában a haderők nagyobb része sem a világon, ez már csak egy ilyen konzervatív szakma.
És ahhoz, hogy ez változzon valakinek rendszeresíteni kéne előttünk egy hasonló gépet nagyszámban majd utána üzemeltetni pár évet. Addig játszathatod a hittérítőt a témában de nekem a tapasztalatok fontosabbak mint a marketing előadások.
En arra celoztam, hogy a Boxer minden, csak nem idealis nekunk, akkor mar a Patriat vennem, abbol van uszokepes is.

Vizont ha mar itt tartunk, mi az, ami neked varhatoan annyira "nem-konzervativ" egy ujabb 8x8-ban egy jol ismert gyartotol, mar meglevo jarmupalettaval, hogy ennyire idegenkedsz tole...? (A hajtast hagyjuk, mert az is hibrid lesz azaz tokmindegy, mert megy dizellel is majd.)
En nem "hitteritek" (??) semmit, hanem pusztan az tetszik benne, hogy "elelo" a pontosan arrafele mozgo jarmuvilagnak, masreszt az, hogy fuel cell modban gyakorlatilag hangtalanul kozlekedhet, minimalis hokeppel stb - kb stealth 8x8 es remelem igy is fogjak reklamozni majd a piacon. ;)

• Tetszik
Reactions: SilvioD

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 140
130 353
113
En arra celoztam, hogy a Boxer minden, csak nem idealis nekunk, akkor mar a Patriat vennem, abbol van uszokepes is.

Vizont ha mar itt tartunk, mi az, ami neked varhatoan annyira "nem-konzervativ" egy ujabb 8x8-ban egy jol ismert gyartotol, mar meglevo jarmupalettaval, hogy ennyire idegenkedsz tole...? (A hajtast hagyjuk, mert az is hibrid lesz azaz tokmindegy, mert megy dizellel is majd.)
En nem "hitteritek" (??) semmit, hanem pusztan az tetszik benne, hogy "elelo" a pontosan arrafele mozgo jarmuvilagnak, masreszt az, hogy fuel cell modban gyakorlatilag hangtalanul kozlekedhet, minimalis hokeppel stb - kb stealth 8x8 es remelem igy is fogjak reklamozni majd a piacon. ;)
Pont a fuel cell meg a hasonló dolgok amitől marha mód idegenkedik a katonák jó része (nem csak itthon, mindenhol) A dízelmotort ismeri mindenki használjuk lassan 100 éve. Nem tetszik, hogy mi akarjuk kifizetni egy várhatóan marha drága harcjárművekben újgenerációs technológia tanulópénzét.

K

kamm

Guest
Pont a fuel cell meg a hasonló dolgok amitől marha mód idegenkedik a katonák jó része (nem csak itthon, mindenhol) A dízelmotort ismeri mindenki használjuk lassan 100 éve. Nem tetszik, hogy mi akarjuk kifizetni egy várhatóan marha drága harcjárművekben újgenerációs technológia tanulópénzét.
Hat mire elkezdik gyartani, addigra azert mar boven lesz tapasztalat, lasd a Volvo, Merci stb teljes haszongj palettaja atall fuel cellre (reszben RM technologiaval benne), no meg hibrid lesz, nem igazan fenyeget, hogy az ut szelen maradsz, a dizel mindig opcio marad, megnyugodhatsz. :)

G

Galthran

Guest
Fuchs?
6x6 Gidrán?
Mi lenne a favoritod?
finn fejlesztések?

eleve baromi károsnak tartom hogy nem egy országból de egy cégtől veszünk mindent. persze baromi jól elrötyögtök itt azon hogy megvesszük a rheinmetallt(am nem), de bőven jól jönnénk ki abból is ha több országból legóznánk össze az eszközeinket. persze akkor lehet nem hízna a német multi meg a magyar érdekeltségeik se tennének zsebre annyit, ezt nem tudhatom :oops:

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 633
42 037
113
finn fejlesztések?

eleve baromi károsnak tartom hogy nem egy országból de egy cégtől veszünk mindent. persze baromi jól elrötyögtök itt azon hogy megvesszük a rheinmetallt(am nem), de bőven jól jönnénk ki abból is ha több országból legóznánk össze az eszközeinket. persze akkor lehet nem hízna a német multi meg a magyar érdekeltségeik se tennének zsebre annyit, ezt nem tudhatom :oops:
A Patrianak is vannak jó cuccik - remélem a NEMO-t is megvesszük a Lynxre... :)

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1586
K

kamm

Guest
A Patrianak is vannak jó cuccik - remélem a NEMO-t is megvesszük a Lynxre... :)
Hat én nagyon remélem, hogy nem, mert ott a saját Hirtenberger... :rolleyes:

JHQTYYCFJ5AIZMH77T7YLFJU64.jpg

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 633
42 037
113
Hat én nagyon remélem, hogy nem, mert ott a saját Hirtenberger... :rolleyes:

JHQTYYCFJ5AIZMH77T7YLFJU64.jpg
NEMO két előnye:
1. Nem esik be az eső és nem fázik a katona - a repeszekről nem is beszélve. Ezek a nyitott tetejű megoldások nem tetszenek...
2. Direktben (line of sight) is tud lőni mint egy löveg ami épületek, bunkerek és nem páncélozott célok ellen hatásos

Ha azt nézzük mi az ami jó a katonáknak akkor NEMO, ha gazdaság és politika az első akkor Hirtenberger.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 140
130 353
113
NEMO két előnye:
1. Nem esik be az eső és nem fázik a katona - a repeszekről nem is beszélve. Ezek a nyitott tetejű megoldások nem tetszenek...
2. Direktben (line of sight) is tud lőni mint egy löveg ami épületek, bunkerek és nem páncélozott célok ellen hatásos

Ha azt nézzük mi az ami jó a katonáknak akkor NEMO, ha gazdaság és politika az első akkor Hirtenberger.
Ha 2 darabnál többet szeretnél nem veszel NEMO-t mert kegyetlen kibaszott drága. Ezzel szerintem el is mondtam mindent.
Az meg, hogy line of sightban is tud lőni szerintem egy tizenplusz kilóméteres hatótávú aknavetőnél a van van csak minek kategória

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 633
42 037
113
Ha 2 darabnál többet szeretnél nem veszel NEMO-t mert kegyetlen kibaszott drága. Ezzel szerintem el is mondtam mindent.
Az meg, hogy line of sightban is tud lőni szerintem egy tizenplusz kilóméteres hatótávú aknavetőnél a van van csak minek kategória
Ausztráloknak NEMO lesz az aknavetőjük Lynxeken, mert kifejezetten kérték a direkt tüzelés lehetőségét. Mondjuk több pénzük van, mint nekünk.
Szerinted is Hirtenberger lesz a befutó?