K
kamm
Guest
Felejtsetek mar el ezt a hulyeseget...Ha tényleg komoly feszkó van az RM és KMW között,
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Felejtsetek mar el ezt a hulyeseget...Ha tényleg komoly feszkó van az RM és KMW között,
Kivéve a guberáló, T-72 felújító tagozat!Ja, persz -, nem is gondoltam ra komolyan, szerintem senkik sem.
Az baszott drága lenne pont ez lenne a lényege, hogy költséghatékonyan minél nagyobb képességet kapj ha lynxre rakod azt sem tartom kizárhatónak, hogy drágább lenne mint egy PZH.Az RM lövege sem nagyon tart előrébb, de kb. mind a kettő jó lenne nekünk: HX3-on vagy más alapon.
A nagy összeborulás miatt az RM AGM-je lesz, ha lesz.
Egyébként egy "platós Lynx"-re is rá lehetne tenni szerintem és akkor KMW kihagyásával lehetne egy közel PZH képességű önjáró lövegünk. Ha tényleg komoly feszkó van az RM és KMW között, akkor az RM előbb utóbb amúgy is kijönne egy alternatív, csak saját gyártású "PZH-val". Ez nyilván Lynx alapú lenne, mert más láncos alvázuk amúgy sincs jelenleg...
Hát maradjunk annyiban, hogy jó lenne ha nem 2005-ből indulnál ki. (és ezt RM középvezetővel való beszélgetés alapján mondom.)Felejtsetek mar el ezt a hulyeseget...
Igen, ezeket kovetem en is itt: https://forum.htka.hu/threads/kmw-artillery-gun-module-agm.1825/Az AGM-et lehet tenni teherautóra is illetve a KMW felhegesztette a MARS2 alvázaira is. (mindkettőből van protó) A boxer alap nem követelmény. Iga
Igazából nem tudjuk, hogy mennyi is lenne ez pl teherautón, az biztos viszont hogy ez azonos a legtöbb alkatrészében és műküdésében a PZH-val.
Jah tudom, de egyelőre ez pont annyira sötét ló mint a HX3 howtizer, azzal a különbséggel, hogy az AGM már hajtott végre éleslövészetet az HX3 meg egy mockup.Igen, ezeket kovetem en is itt: https://forum.htka.hu/threads/kmw-artillery-gun-module-agm.1825/
de tartalékosok nem mennek így harchoz mire ők kitelepülnek már dolgoznak a terepen. vontatott ágyú nem kell haladnia az ékkel védelmi állásba elég ha az ellen kis mélységébe lő. ahhoz hogy hasomnló lőtávú eszköz biztos kiszedje annak az első vonalakba kell lennie tehát egy pzh pl és nem egy másik vontatott... de ha a pzh az 1. vonalakba nem a tarcsis vontaott löveg lessz a célpontja... mert ha a pzh olyan közel akkor ott bezony valami átszakadt vagy szakadni készül (akkor meg jó ha ott van)olyan esetben minden 1es cső számít mind1 mi vagy hány éves.Én a képeken nem látok benne motort. Ha tényleg nincs, akkor kézzel kell mozgatni. (Egy 4 tonnás ágyúról beszélünk.) Ha nem tökéletesen sima a terep, és esetleg emelkedik is, akkor jól jön a + kéz. Ha pedig gyorsan kell távozni, akkor nagyon számít minden másodperc. A vontatott ágyú egy munkás eszköz. 5 fős csapat esetén ha a sofőr a teherautóban marad, akkor máris csak 4-en vannak.
Tényleg nagy a harag RM KMW viszonyban?Hát maradjunk annyiban, hogy jó lenne ha nem 2005-ből indulnál ki. (és ezt RM középvezetővel való beszélgetés alapján mondom.)
Maximum annyi igaz belole, hogy a Nexterrel tortent osszeolvadas miatt elesebb a verseny, de tovabbra sem 'utaljak' egymast, csinalnak egy csomo-csomo penzt a kozos Boxeren, a RM mar 2028-2019-ben bele akarta magat vasarolni a KNDSbe es igy tovabb.Hát maradjunk annyiban, hogy jó lenne ha nem 2005-ből indulnál ki. (és ezt RM középvezetővel való beszélgetés alapján mondom.)
Nem. Ez egy hulyeseg, amit itt talalt ki valaki.Tényleg nagy a harag RM KMW viszonyban?
Letsegtelen, en a HX3 elonyet masra alapozom, a loveg a RM erossege, nem veletlenul adja a KMWnek is o, masreszt anyagilag olcsobb lenne, harmadreszt iegn jo sansszal valamifele osszeszerelest vagy beszallitast is megcsipnenk vele.Jah tudom, de egyelőre ez pont annyira sötét ló mint a HX3 howtizer, azzal a különbséggel, hogy az AGM már hajtott végre éleslövészetet az HX3 meg egy mockup.
Miből gondolod, hogy olcsóbb lenne? Semmi infó sincs róla.Letsegtelen, en a HX3 elonyet masra alapozom, a loveg a RM erossege, nem veletlenul adja a KMWnek is o, masreszt anyagilag olcsobb lenne, harmadreszt iegn jo sansszal valamifele osszeszerelest vagy beszallitast is megcsipnenk vele.
Sor, elolvashatod a hatteret is:Az RM konkrétan a KMW-t be akarta kebelezni még a KNDS merger előtt, ennek az eredménye lett a KNDS többek közt azért is mert majdhogynem monopolhelyzetbe hozta volna az RM-et nagyon sok területen Európában.
És bocs de a lynx fejlesztő team vezetőjének előbb hiszek mint neked
CAESAR népszerű, de nem sokkal többért van jobb (AGM) - én nem venném.Gondolom a Franciáknak is vannak jó dolgok.
Hat, az onglet à l’échalote egeszen kivalo, a kedvenc hangar steak receptem...Gondolom a Franciáknak is vannak jó dolgok.
Nem lancos, nem Boxer, no meg kesz loveget kellett adoptalniuk, nincs megterulo komplett R&D ktg, mint az AGmen. Raadasul, ha a HX3-at licenszben szerelhetnenk, az tovabb csokkenti az out-of-pocket osszeget, nem?Miből gondolod, hogy olcsóbb lenne? Semmi infó sincs róla.
M270A1? MARS 2SOF cuccokat tuti, kell Maliba.
Akkor felőlem jöhetnek. Az önjáróból az Acher tetszik de állítólag az a legdrágább.CAESAR népszerű, de nem sokkal többért van jobb (AGM) - én nem venném.
MBDA rakéták jöhetnek: pl. Meteor, Storm Shadow, de Aster 30 szárazföldi verziója sem rossz...
Mást nem igazán tudok mondani ami francia és kell nekünk...