Lehet megint félre értem, de nekem ez szó szerint annak tűnik, mikor
@ijasz azt javasolta, hogy dobjuk a D-20-at és 100 önjáró mellé 100 vontatottat szerezzünk be, akár M777-eket is használtan, ha már olcsók. Illetve ő is alternatívaként felvetette a 105-öst, ha nem 155-ös.
Azt leszámítva, hogy ő nem mondta a BTR-t, de ez meg régebbről is előkerült nálad ötletként, mint repesztől viszonylag még védettebb jármű.
Ukrajnában meglátjuk, hogy mennyire van túlélési esélye modern csatatéren az M777-nek és más nyugati társainak. Kezdtek meggyőzni, ha ennyien mondjátok, birka módon követem a tömeget. (Meg amúgy ti vagytok a hivatásos katonák, ez kicsit nagyobb súllyal esik nálam latba, csak jól hangzik a tömegre hivatkozni.)
Xpert, szerintem tényleg lehet valami elkerülte a figyelmedet. Szittya tényleg nem beszélt D-20-as megtartásról, hanem "valami modern" beszerzéséről. És Íjász is kijelentette, hogy a más szögek meg minden miatt a szovjet közel teljesen irreleváns kiképző céllal.
Amúgy Íjászt kérdezem, hogy az tényleg igaz, hogy a NATO 155mm sokkal több lőport eszik? Állítólag a robbanó fejnél is vagy dupla annyi anyag van benne, nagyobbat pukkan. Mi a szabvány hajító és robbanófej tömeg 105, 152(szovjet) és 155-nél valami közelítő ad van ilyesmire?