Mitől vagytok az Atmos-ban ennyire biztosak?
Ha már van Pzh2000, akkor nem ujabb RM-termék lenne a logikus, mármint nemcsak az alváz?
Nem igazán van szerintem jelentősége a dolognak. Logisztikailag nagyjából mindegy mert valószínűleg bármit is veszünk, az HX alapra lesz felpakolva.
A C2 rendszert meg csak kompatibilissé kel tennünk. De azért itt ez nem egy megugorhatatlan feladat. Szabványos NATO standardokat használó rendszerekről beszélünk.
Céladatok koordinátáit kell csupán venniük. Ott meg azért nincs hatalmas megfejtés.
Inkább fontos tényező az lehet még, hogy ugyan azokat a lőszereket tudjuk használni az összes lövegünkben. Nehogy úgy besz0pjuk mint a csehek, hogy büntetlenül nem használhatják a Caesarjaikban a maguk által gyártott lőszereket.
A kerdes nem is az - gondolom, kivalo lenne a HX3, csak keptelenek tartani a hataridoket, igy kooperalva probaljak leroviditeni a fejlesztesi ill gyartasi idot -, inkabb az, hogy ettol meg lesz-e gyartva ill minimum vegszerelve Kaposvaron, mennyi es mi lesz benne izraeli, ha barmi lesz benne (nagyon ugy nez ki) stb.
Hat pont ez a felallas igencsak valoszinutlen szerintem.
Nem olyan nagy hülyeség ez különben!
Jelenleg nekünk piszok gyorsan kellene a csőszámot drasztikusan megemelni.
Ha mindezt az L60-as löveges tornyos 10x10-zel tervezzük, akkor a gatyánk rámegy.
Az ATMOS kipróbált több országban rendszerben lévő SPG, és ami igen sokat mondó, hogy a dánnok miatta dobták a Caesar programot. Ráadásul - automatizálási szinttől függően - még az egyik legolcsóbb megoldás is.
Szerintem olcsóbb, mint a nagy kedvencem az EVA - még ha ott a teljesen automata működés is alap.
És még valami. Úgy néz ki, jól működik a RM-Elbit együttműködés.
A RM mint udvari beszállító, elég kényelmes választás, ugyanakkor lassan az Elbit is felkúszik egy jelentős nagyságrendű összesített beszállítóvá.
Ha megrendeljük tőlük a tüzérségi rendszereket (igen, a PULS-t is!) , a drónokat, meg ugye a radarok is onnan jönnek, akkor azért tőlük nem olyan nehéz további termékek hazai gyártását is megkövetelni.
Ha csak 1000 sisakot rendelnénk, akkor azért nem fognak nekünk gyártást az országba szervezni...