- Nem értettél meg. Én nem azt mondtam hogy körkörösen zárjuk a határt s védjük magunkat folyamatosan, hanem hogy minden megyébe legen annyi fegyverünk hogy a megye határterületét meg tudjuk védeni rögtön. Közvetlenül tudjunk ellenlépni az esetleges támadásra.
- Mondok egy példát hogy egyértelmű legyek: a románok megindulnak a Tiszához ki a fene fogja megállítani őket, mikor a harckocsijaink, lövegeink Tatán vannak? Mikorra érnek azok le a román határhoz? Harckocsijaink már csak Szolnokon fognak csak találkozni velük (jobb esetben) s esetleg veszik fel a harcot.
- Ezért mondtam hogy minden megyeszékhelyen, vagy környezetében, ahol a logisztika jól eltudja látni, egy közvetlen azonnal indítható védelmet kell biztosítani.
- Láttuk ezt Szíriánál is, mikor csak azt mondták hogy csak gyakorlatoznak s elindultak a határon át.
Hiába látod műholdról hogy átlépték a határt ha nincs semmi eszközöd fegyvered hogy rögtön megállíts őket! Csúzlival?
A repülőtereket meg azonnal letámadják, lásd Irakot!
Ugyanakkor a két szomszédos megye be tud segíteni azonnal a támadási területnek a védelmébe. Azaz már rövid időn belül már 3 egység veszi fel a harcot. 1 megpróbálja feltartani 2 pedig oldalról. Majd a támadás nagyságától s erejétől függően jönnek a többiek is s csatlakoznak a védendő határszakaszhoz az irányításnak megfelelően.
Lehet hogy a dunántúli szakaszoknak nem is kell átjönni a keleti oldalra, ekkor ők tartalékok.
S viszont is igaz.
- Ha kelet felől jön a támadás, ott elsősorban Szabolcs, majd csatlakozna rövid időn belül Borsod s Hajdú-Bihar. S a vezérkar döntené el a többi alakulatok értesítését.
Természetesen minden egységben lenne minden a harckocsitól, a csapatszállítóig, aknavetőtől a lövegig minden ami a megfelelő védelemhez kell. Az se lenne fontos hogy minden gépet használatban tartsanak az embermennyiség miatt, illetve az elhasználódás miatt. Ám területileg ott legyen elraktározva felügyelet alatt s - nem az ég alatt -. Bármikor hadra lehessen fogni.
- Ha ezeknek a gépeknek a helyei megvannak akkor szépen folyamatosan apránként éves szinten fel lehetne tölteni. Vagyis elindulna egy olyan folyamat amit a közvélemény is lát hogy az ország saját védelmére fordítja a költségvetés X százalékát. Ha megvan az X mennyiségű gépállomány
mindenhol akkortól lehetne bevezetni a kiképzési hadkötelezettséget. Addig minek?
- Ekkor lehetne felállítani a megyei szintű katonai vezetést, következő szint 3 része Tiszántúl, - Duna-Tisza köze, - Dunántúl. S lenne a BPesti országos parancsnokság. (Nem jó a sok szint) - lásd Oroszok -.
Ehhez a rendszerhez pedig komoly gépparkra lenne szükség! S később kiképzésre is. Valamint épület mennyiségre is.
Ezért írtam hogy nem csoda szép nagy s drága lövegek kellenek egyelőre, hanem egyszerű önjáró 155-ös lövegek. Harckocsik, aknavetők, s sorozatlövő rakéták.
Lósz@rt érünk Tatán az egy kupacban tárolt állománnyal. Onnan nem veszélyeztet bennünket senki.
Bocs ha hosszú voltam!