Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kerekes lesz az, sokkal olcsobb.Jó lenne még pzh, az biztos.
De a Lynx-alapúval is kiegyeznék, meg AGM vagy RCH 155.
Vana hirtenbergernek jóval nagyobb lőtávval pontosabb és modernebb.Ez kicsit off, mert nem
napjaink, hanem
régebbi, de @Negan szokta emlegetni a diósgyőri Vasziljeket, most találtam egy cikket róla (lehet, hogy mótvá).
![]()
Soviet 2B9M Vasilek self-loading mortar - Armament Research Services (ARES)
Ernő Lovass & N.R. Jenzen-Jones The 2B9M Vasilek (‘Cornflower’) is a muzzle or breech-loading, long recoil-operated automatic smoothbore medium mortar. It is a modernised, air-cooled version of the 2B9 water-cooled mortar, itself derived from the earlier F-82 automatic mortar. Development of the...armamentresearch.com
Felmerül a kérdés akaratlanul is, hogy nem lenne érdemes felmelegíteni ezt a cuccot a Hirtenbergernél? Ez tkp egy hátultöltős sorozat-aknavető-ágyú; rámehetne a hiúzra.
Igen, vágom, de gondolom, ez is modernizálható, hogy nagyobb lőtávval, pontosabb legyen.Vana hirtenbergernek jóval nagyobb lőtávval pontosabb és modernebb.
Ez kicsit off, mert nem
napjaink, hanem
régebbi, de @Negan szokta emlegetni a diósgyőri Vasziljeket, most találtam egy cikket róla (lehet, hogy mótvá).
![]()
Soviet 2B9M Vasilek self-loading mortar - Armament Research Services (ARES)
Ernő Lovass & N.R. Jenzen-Jones The 2B9M Vasilek (‘Cornflower’) is a muzzle or breech-loading, long recoil-operated automatic smoothbore medium mortar. It is a modernised, air-cooled version of the 2B9 water-cooled mortar, itself derived from the earlier F-82 automatic mortar. Development of the...armamentresearch.com
Felmerül a kérdés akaratlanul is, hogy nem lenne érdemes felmelegíteni ezt a cuccot a Hirtenbergernél? Ez tkp egy hátultöltős sorozat-aknavető-ágyú; rámehetne a hiúzra.
Vana hirtenbergernek jóval nagyobb lőtávval pontosabb és modernebb.
Igen, vágom, de gondolom, ez is modernizálható, hogy nagyobb lőtávval, pontosabb legyen.
Ilyen elven alapuló és hátultöltős megoldása nincs a HDS-nek.
Az egyiktől a a pontosság, lőtáv 95%-t kérem, a másik hátultöltős automata tűzgyorsaságának 95%-val!
...több lehet bármelyik!
...az ár nem!
...3x-os méretű lőszer lehetőségével(kis-drón méret)!
Vagy csak fogod a fejlesztés alatt álló hátultöltős krumplifőzeléket amit az említett vállalat fejleszt pont erre a célra a sikertermékük alapján?Ez a feltételrendszer nem tudom, hogy milyen időtávban tartható, de igazából én csak arra akartam utalni, hogy van egy aknavetőgyártó vállalkozásunk, meg van egy ilyen továbbfejlesztett kukoricavirágunk (licensz, dokumentáció, gyártástechnológia elvileg a fiókban), ami a hh végén - legalábbis a leírtak alapján - nem volt egy szar konstrukció.
Ha modern tűzvezető rendszert rakunk rá, modernebb anyagokból, nagyobb pontosságú illesztésekkel meg új hűtőrendszerrel készítjük el kvázi ugyanazt, már javítottunk a pontosságon meg a lőtávon is. De valószínűsítem, hogy egy HDS szintű cégnél vannak olyan okosságok, amikkel továbbfejleszthető, újragondolható lenne.
És hogy akkor a végén egy Hirtenbergeres Nemo cselendzser torony lenne a cél. Szóval csak annyi, hogy ha van krumplink meg van főzelékünk, akkor főzhetnénk akár krumplifőzeléket is.
Nézd, ha van ilyen a kalapban, akkor nem kell feltalálni a hidegvizet, aláírom.Vagy csak fogod a fejlesztés alatt álló hátultöltős krumplifőzeléket amit az említett vállalat fejleszt pont erre a célra a sikertermékük alapján?
Erről amúgy van nyilvános info?Vagy csak fogod a fejlesztés alatt álló hátultöltős krumplifőzeléket amit az említett vállalat fejleszt pont erre a célra a sikertermékük alapján?
Másra való.Hirti&ST 120milis egy más kategória,máshol a helye a tűzrendszerben.Másra valóVana hirtenbergernek jóval nagyobb lőtávval pontosabb és modernebb.
Ha jól értem, Kriss most nem a SRAMS-rol beszél, az elöltöltős.Másra való.Hirti&ST 120milis egy más kategória,máshol a helye a tűzrendszerben.Másra való
Mármint a 10+ km-es hatótávú automata aknavetős jármű nem jó zlj tüzérségnek? Waat?Másra való.Hirti&ST 120milis egy más kategória,máshol a helye a tűzrendszerben.Másra való
De jó,bár én szervezetszerű zl tüzérségnek mást választanék.Vasziljok való másra,század szintre.Mármint a 10+ km-es hatótávú automata aknavetős jármű nem jó zlj tüzérségnek? Waat?
Persze, de azt véletlenül se tenném lynx alvázra.De jó,bár én szervezetszerű zl tüzérségnek mást választanék.Vasziljok való másra,század szintre.
Automata elöltöltős =>csiga-biga...Mármint a 10+ km-es hatótávú automata aknavetős jármű nem jó zlj tüzérségnek? Waat?
Zárt toronyba nem jó az elöltöltős. Szóval az eleve kizárt.Automata elöltöltős =>csiga-biga...
...kis tűzgyorsaság.
Zárt toronyba nem jó az elöltöltős. Szóval az eleve kizárt.
Szerinted a Hirtenberger nem képes egy hátultöltős automatát megcsinálni
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..