Azért itt a fórumon mindenki eldobná magát, ha ez is bejönne...Akkor viszont az egyetlen dolog, ami aggaszt, az az F-15EX (aka F-15QA) rendelesuk...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért itt a fórumon mindenki eldobná magát, ha ez is bejönne...Akkor viszont az egyetlen dolog, ami aggaszt, az az F-15EX (aka F-15QA) rendelesuk...
Azért itt a fórumon mindenki eldobná magát, ha ez is bejönne...
Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a döntés.En leginkabb sirnek, tekintve a sokkal jobb Gripen E/F opciot...
Az Eurofighter Typhoon rendelésuk sokkal jobban kéne hogy aggasztjon. Amcsi gépnek most amúgy is végleg lottek.Akkor viszont az egyetlen dolog, ami aggaszt, az az F-15EX (aka F-15QA) rendelesuk...
Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a döntés.
A C/D darabszám növelését sem tartom kizártnak, akár 24 darabig.
F-35 vagy E/F az összes lóvét elvinné, vagy a nagy részét. Ezt meg egyszer nem követik el szerintem.
Az már katarzis lenne....Akkor viszont az egyetlen dolog, ami aggaszt, az az F-15EX (aka F-15QA) rendelesuk...
Az Eurofighter Typhoon rendelésuk sokkal jobban kéne hogy aggasztjon.
Amcsi gépnek most amúgy is végleg lottek.
F-5 Freedom Fighter: 50 éve a Spanyol Légierőben...
50 év, 70 gép, több mint 170 ezer repült óra és 2028-ig még szolgálatban maradnak.
Ja, Kefírek mellé jó lenne kísérőnek. Adhatnák a Challengereinknek a légi fedezetet.Szerintem venni kéne párat...
Szerintem olyan felallas lenne a legjobb ha jonne 6 db alca es 8 db ef. Majd a 6 alcat a 4 ketulesses d es 4 c t. Atrakni papara. Kikepzoszazad/tamado szazadot.Szerintem penzugyileg is es minden szempontbol az a leglogikusabb, hogy marad a meglevo szazad es jon melle legalabb meg egy E/F, a meglevot valamikor szinten upgradelve. Az optimista verzio, ha ket szazad jon, en arra bankolok, de szerintem ez mostanaban (2020) dol/dolt el.
https://honvedelem.hu/hirek/benko-tibor-mar-vannak-magyar-fejlesztesek-is.html
Benkő az interjúban úgy nyilatkozik 4:30 körül, hogy nem tettek le a Grippenről, de hogy nem ezzel a típussal gondlolják tovább az biztos...a piackutatások még folyamatban vannak.
Ha olasz/amerikai lehetőség van, akkor az L39NG felesleges.Új röppályán a légierő
A kanadai NTFC képzés jövője, idén megszűnik.
Két fő irány jelenleg az olasz és az amerikai képzés. A sok helyszín közül megítélésünk szerint ezek vannak olyan szinten, amelyek hozzák azt a magas színvonalú képzést, amit az NFTC-program biztosított a Magyar Honvédség számára. Ezen szint alá egyszerűen nem mehetünk
NASAMS
A norvég-amerikai NASAMS (National/Norwegian Adcanced Surface to Air Missile System) rendszer viszont megfelelően kielégíti mind a nemzeti, mint a NATO-követelményeket. Más kérdés, hogy az eszköz paraméterei még nem teljesek. Új kihívásként jelentkezik a magasság és a hatótávolság kiterjesztése. Ezzel kapcsolatban is keressük a lehetőségeket.
Hát még messze, de erdemes lesz elmenni.
augusztus 28-29-én tartjuk Kecskeméten a következő nemzetközi repülőnapot, mely egyben haditechnikai bemutató is lesz.
Túl sok konkrétumról nem tudok még beszámolni, ám néhány ország már biztosan visszajelzett. Ezek alapján az Egyesült Államokból is várható olyan repülőeszközök érkezése, amelyeket még sosem láthatott hazánkban az érdeklődő közönség. SZU-35-ös repülőgépeikkel majdnem biztosan bemutatót tartanak az Orosz Lovagok (Russzkije Vityazi),
Speciel két darab kétüléses is elég lenne, hogy végre tizenhat gépes legyen a század!Ha olasz/amerikai lehetőség van, akkor az L39NG felesleges.
Akkor inkább még egy század Gripenre költsünk.
Ha ebbe az irányba megyünk akkor sanszosabb 4 db kétüléses, 6 db Aero (valamelyik alváltozata) meg 12 db Gripen (E). Akkor lesz 2 karcsú század (12+12) - széttelepítve két reptérre - meg egy kiképzöszázad.Speciel két darab kétüléses is elég lenne, hogy végre tizenhat gépes legyen a század!
Mindkettőnek hosszú évek kellenek és először a saját igényeiket elégítik ki.amúgy az ilyen TF X KF X dolgok teljesen kizártak gripen csere téren ?
Attól függ hol jön létre az a határ.Mindkettőnek hosszú évek kellenek és először a saját igényeiket elégítik ki.
Ezen kívül kb F-35 árban lesznek és még politikai tőke sem nagyon lenne belőle.
Bár én szurkolok a közös magyar-japán határnak
Nekem nünükém, hogy az ATDX-nél lenne keresnivalónk (amúgy a svédeknek is), mert az valószínüleg lesz 10-12 múlva sorozatgyártásban is (és nem mellesleg légifölénygépnek készül). Pont mikorra nekünk idöszerü.Forum alapján elég nagy drámát lehetne írni a gripenek sorsa és terepszínről ...
amúgy az ilyen TF X KF X dolgok teljesen kizártak gripen csere téren ?