Hányan kapták eddig meg az oltást?2 ember meghalt Norvégiában a Pfizer/BionTech vakcina oltása után.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hányan kapták eddig meg az oltást?2 ember meghalt Norvégiában a Pfizer/BionTech vakcina oltása után.
Mennyivel az oltás után?2 ember meghalt Norvégiában a Pfizer/BionTech vakcina oltása után.
Mennyivel az oltás után?
331768 fertőzött (+2047)329721 fertőzött (+870)
5760 kórházban (+93)
394 lélegeztetőgépen (-6)
143065 aktív eset (-1739)
176576 gyógyult (+2506)
10080 elhunyt (+103)
2727896 mintavétel (+6521)
20272 hatósági házi karanténban (+1478)
Öhm.... Kevesebb a mintavétel, mint az új fertőzött, ez szerintem ma még korrigálásra szorul!331768 fertőzött (+2047)
5646 kórházban (-114)
396 lélegeztetőgépen (+2)
142029 aktív eset (-1036)
179541 gyógyult (+2965)
10198 elhunyt (+118)
2729881 mintavétel (+1985)
20657 hatósági házi karanténban (+385)
Ha csak pár nappal utána haltak meg, akkor az oltáshoz csak eseti, közvetett köze lehetett a haláluknak. Talán egy allergiás reakció, ami eszkalálódott.Megkerestem a hírt, alapvetően csak orosz forrásból találtam (a nem orosznak tűnő oldalak is mind a TASS-ra hivatkoztak):
Investigation launched as 2 people die in Norway nursing home days after receiving Pfizer’s Covid-19 vaccine
The Norwegian Medicines Agency has announced that two nursing home residents passed away days after receiving the Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine, and that an investigation has been launched into the deaths.www.rt.com
Eszerint pár nappal az oltás megkapása után haltak meg, azt vizsgálják, hogy van-e összefüggés a haláluk és az oltás között. Mivel idősotthon lakó volt mindkettő (ebből következően vélhetően jó néhány alapbetegségük volt), valószínűleg veszélyeztetettek voltak, így kapták meg az oltást most az elején.
Nem tudom hogy az életkor milyen arányban játszik egy oltásnál? Értve ez alatt pl az oltás mennyiségét. Nem vagyok oltásellenes de én 70 év felettieket kihagytam volna egyenlőre. Vagy tovább és nagyobb körben teszteltem volna ebben a körben. Tudom hogy kicsit morbid. De megint ezzel is lovat adnak az oltásellenesek kezébe. Ami sajnos köszönhetően mára már oda jutott hogy a kötelező il. az erősen ajánlot oltásokat már egyre több szülő kérdőjelezi meg. Még nem nagy mértékben csak fokozatosan. Hála "Dr" Gödény féléknek.Ha csak pár nappal utána haltak meg, akkor az oltáshoz csak eseti, közvetett köze lehetett a haláluknak. Talán egy allergiás reakció, ami eszkalálódott.
Nem is értem miért így részletekben adták hozzá a napi növekményt. Talán késett az adat az alacsonyabb szintekről. Passz.Öhm.... Kevesebb a mintavétel, mint az új fertőzött, ez szerintem ma még korrigálásra szorul!
Nem vagyok oltásellenes de én 70 év felettieket kihagytam volna egyenlőre.
Izrael mutatja meg a világnak, hogyan kell megszabadulni a járványtól
Az ország lakosságának veszélyeztetett része január végén, a többiek márciusig meg is kaphatják a védettséget jelentő második oltást. Mert jó az egészségügyi rendszerük, és főleg mert Netanjahu márciusban ismét választást akar nyerni.444.hu
Ezzel szemben az történt, hogy háromszoros árat ajánlottak érte, miközben az EU fillérbaszott.Izrael egy olyan 9 milliós ország, amelyet a világ vezető, 330 milliós hatalma a saját érdekei elé helyezve is a végletekig támogat és még a közel milliárd fősre rúgó szövetségi rendszerétől is részben ugyanezt elvárja. Ilyen érdekérvényesítő képességgel nem meglepő, hogy arányaiban hozzájuk érkezett messze a legtöbb oltóanyag.
Ha az egész fejlett nyugat Magyaroroszág érdekeit helyezné a sajátja elé...
Ezzel szemben az történt, hogy háromszoros árat ajánlottak érte, miközben az EU fillérbaszott.
A berlini kormányzat közlése szerint csak akkor indulhat meg a Szputnyik-V németországi gyártása, ha megkapja az Európai Gyógyszerügynökségtől a szükséges engedélyeket az alkalmazásra.
Кабмин ФРГ назвал условие, при котором в теории возможно производство "Спутника V" в ЕС - ТАСС
Для этого нужна сертификация со стороны Европейского агентства по лекарственным препаратамtass.ru
Magyarán velünk ellentétben Hansék nem folytatnak nemzeti szintű engedélyeztetést, inkább az EMA mögé állnak, ami mint tudjuk nem éppen sietős ha az oroszokról van szó. Nem tudom lesz-e hatása európai szinten ha nálunk engedélyeztetik, de ez is ilyen brüsszeli tangónak tűnik, ahol egyszer előre, másszor hátralépnek. Avagy politikai érdekek megint.
Azért ne haragudj, de ezt úgy jelented ki, hogy te magad mondod közben azt is, hogy semmi gond nincs azzal, ha több ezer tünetes betegtől csak 2-3 db. mintavétel történik. Ez tippelésnél, saccolásnál így nem több!Viszont az influenza pozitivitási ráta pontosan kerek nulla.
Ez OK, értem.Igen. A 40. héttől év végig jellemzően néhány (10 alatti) mintát szoktak beküldeni hetente. Akkor küldenek be többet, ha látják, hogy beindult az influenza járvány, részben a orvoshoz fordulók megemelkedett számából, részben az addigi pozitív minták arányából.
Ez nem egy eset szintű megfigyelő rendszer, hanem a járvány terjedését monitorozzák. Nem őrületes mintaszámokat kell elképzelni. Az elmúlt 3 szezonban 40-40-40 hétre időben visszafelé 1290, 1309 és 1450 mintavétel történt, amiből 441, 551 és 620 volt pozitív. Ezeknek legnagyobb része is a 3. - 10. hétre esett, január közepétől március elejéig, az influenza járvány intenzitásának megfelelően. Ez így szakmailag teljesen rendben van. Legfeljebb neked furcsa, aki nem szoktál influenza tájékoztatókat nézegetni. És most de neked is csak a COVID tesztelési számokkal összevetve. Az elmúlt évtizedekben az égvilágon semmilyen fertőző betegségre nem teszteltek soha heti pár száznál több mintát.
Ühmmm...!???Míg az orvoshoz fordulók számánál a tényleges influenzások száma kevesebb, addig az igazolt COVID pozitív esetszámnál a tényleges COVID fertőzések száma jóval több.
Itt alapvetően elbeszélünk egymás mellett!Legalább az általad hivatkozott listát nézd meg! Látsz olyat, hogy bármelyiknek az influenza lett volna az alapbetegsége és ebbe halt volna bele?
A listán mindenki COVID pozitív és sajnálatos módon meg is halt.
Irgalmatlan hanyagság és átláthatatlanság van!
Továbbra sem merik közzétenni, hogy lélegeztetőgépen hányan vesztették életüket!
Továbbra sincs közzétéve az sem, hogy szedett-e áldozatot a hagyományos influenza a heti átlag hétezer esetből és hányat! ??
(2017 tele mint referenciaidőszak!)
Biztos vagyok benne, hogy EMA szinten az általad is említett politikai nyomás/okok miatt ameddig lehet húzni fogják rétestésztaként mind az orosz, mind a kínai vakcinák vizsgálatát. A hazai viszont biztosabb, az menjen csak végig, azt utána nemigen vehetik el tőlünk.Az EMA idáig nem is foglalkozott orosz, vagy kínai oltással. Ha a németek keresztül vernék az EMA engedélyezést, az EU-n belül mindenkire érvényes lenne, ránk is. De kétlem, hogy ez sikerülne. Megcsörren a telefon a nagy vízen túlról és a kérdés jegelve lesz.
Szóval vigyük csak végig a saját engedélyezési eljárásunkat és legfeljebb pozitívan meglepődünk, ha közben az EU meggondolja magát.