Tegyuk hozzá, ezt simán meg lehetne oldani sokkal gyorsabban, ha a hadsereg erre is fel lenne rendesen szerlve ill készítve.
Ahol en kaptam korabban a Pfizert, nem túl messze egy főiskola kosarcsarnokaban (kivartam inkabb a kozelebbit), ott egy nagy felirat mutatta, mennyit oltottak be azon az egy helyen egyedul, ha jol remlik akkor 140 ezer oltasnal jartak...
Es ez kizarolag FEMA-futtatott (szovetsegi katasztrófa-elharitasi ugynokseg), kizarolag US Air Force gyakorlos katonakkal, tele helyes USAF csajokkal meg nyurga medic USAF feketekkel, minden ment, mint a karikacsapas.
En szerintem 25 percet tolthettem ott, maximum - amibol 15-20 volt a kotelezo ucsorges oltas utan a kitett, szellos szekek egyiken a kosarpalyan.
23 (!) pavilonban ment az oltas a palya ket szelen, gyakorlatilag 5 percenkent ujabb pácienst oltva.
Az ajtoban elotte volt meg egy egyperces interjum egy nagydarab fekete USAF sraccal, aki teljesen kifekudt azon, hogy eredetileg magyar vagyok (no ő sem NYi volt, azt hallottam előtte is.)
Ha utanaszamolsz az kb orankent 200+ beoltott, ha nincs valtas - de van, igy siman szamolhatunk napi 2000 beoltott korul, ezen az egyetlen oltoponton... 10 ilyen ponton havi félmillió felett oltanak be - plusz mellé jonnek a kisebbek, a gyogyszertarak, lancok stb.