Már a kérdés is alapvetően rossz. Itt senki sem akar lebeszélni az oltásról, épp ellenkezőleg, azt mondjuk, hogy mindenki mérlegeljen saját maga figyelembe véve a lehetséges előnyöket és lehetséges hátrányokat. Az más kérdés, hogy ezeket nem igazán ismerjük, tehát félig-meddig vakon kell dönteni, akár elutasítja, akár elfogadja valaki az oltást.
"Ha ilyen lehetőségei lennének bármiféle gonosz hatalomnak, akkor aligha tudnám annyival kirántani alóla a szőnyeget, hogy azt mondom, köszönöm szépen, nem kérem."
Nem is tudod kirántani a szőnyeget, mert rád kényszerítik, ha akarod, ha nem. Persze ezt nem úgy teszik, hogy oda állnak eléd és azt mondják, hogy kötelező, nem, ennyire sajnos nem hülyék. Ha 2020-ban azt mondták volna, hogy kötelező, akkor az emberek az ellen fellázadtak volna. (hiszen a többségük akkor még elutasító volt) Ehelyett lépésről-lépésre, kitartó média-propagandával elérték, hogy az emberek nagy része Önként felvegye az oltást. A maradéknak pedig elkezdték kötelezővé tenni (lsd. egészségügy), és ha nem tapasztalnak ellenállást, akkor folytatni fogják az oktatási intézményekkel, kiskereskedelmi dolgozókkal, stb.
Engem nem ITT akarnak lebeszélni az oltásról (nem is olvasom sűrűn ezt a topikot), az ismerőseim körében megy a folyamatos vartyogás arról, hogy ez veszélyes, hogy nem tudjuk, mi van benne, belehalhatunk, belenyomorodhatunk, agymosás, mikrocsipp, stb.
És sajnos mindig a kibaszott mikrocsipp az egésznek a vége... Mert amikor felteszem a kérdést, hogy miközben mindenkinek tele van a hócipője a korlátozásokkal, és ha már nagyságrendekkel többen fekszenek ki a vírustól, mint az oltástól, akkor nem megér ennyit, hogy nyugtunk legyen? Barátaim, a vírus lepattan rólatok, de az oltás kikészítene? Hogy is van ez? És ha ebbe belemegyünk, csak így gondolatkísérlet szintjén, akkor elfogynak az érvek, és kiderül, hogy ők nem akarnak mikrocsippet! Mert én ugyan honnan tudom, hogy nem az van-e benne!? Mit képzelek magamról, mit tudok én erről? Kérdezi ezt mondjuk egy cipőfelsőrészkészítő vagy egy műbútorasztalos...
Hát itt feladom, ez nekem meseország, ami egy ideje mindenkié, de én köszönöm, nem kérek belőle.
Vagy az a probléma, hogy esetleg kötelezővé teszik? Hogy van, ahol már kötelező? Hogy ez a szabadságunk lábbal tiprása?
Hát jó reggelt, jó reggelt, maguk eddig hol méltóztattak éldegélni, a csokoládéerdőben?
A szociális intézményben, ahol a dolgozom, a lakóinknak kell takarítaniuk a szinteket. A más mocskát is, bizony!
Kötelezően. Ha nem tetszik, lehet költözni vissza a barlangba. Műtét előtt kötelező kezet mosni, nem is akármilyen alapossággal. Hogy ez nem tesz jót a kéz bőrének? Sorry, akkor lehet más munkahelyet keresni. Kötelező a biztonsági öv, a láthatósági mellény, a személyi igazolvány, a 70 éve életünk részét képező KÖTELEZŐ oltásokról nem is beszélve. A civilizáció már csak ilyen, szabályozott, korlátolt, kontrollált fos. Ez van. De még mindig el lehet vonulni egy barlangba bárhová. Sőt, a fővárosban most már hajléktalankodni is egészen gátlástalanul lehetséges. És van ettől rosszabb is. Gatyáig és egy fél életre eladósodva, utolsó filléreidet élére rakva kifizeted a saját lakásod árát 20-30 millióért és jön a NAV, hogy csengess még le nekik 1-2 milliót adóba. Kötelező, ha nem teszed, majd levonják a fizetésedből. Ha elsumákolod, addig pakolják rá a késedelmi kamatot, amíg a duplájára nő, aztán egyszer csak viszik a lakásodat is. Ha beüt a szar és menni kell, kötelező lesz bevonulni is, fegyvert a kézbe és irány a front vagy a munkaszolgálat. Így megy ez.
És ha már itt tartunk, érdekes, hogy sokszor éppen azok hőbörögnek a kötelező oltás ellen, akik amúgy újra bevezetnék a kötelező sorkatonai szolgálatot.