Mert még sajnos nem szabadultál meg tőle. A láz (és a gyulladások / betegségek) fájdalmaira meg jellemző, hogy este erősödnek fel. éjjel éjjféltől reggelig a legerősebbek. Amikor a fiam teljesen elfertőződött a felelőtlen orvosok miatt (azért is fenyegettem meg őket később ha tovább szemétkednek akárcsak egy fél napot is), nos a vége felé már neki is többször elkezdett nagyon hamar felkúszni a láza. Folyamatosan figyelnem kellett 0-24-órában 15 perces időközökben, hogy mindig még időben be tudja avatkozni. Sikerült, végig, de majd beledöglöttem a fáradságba és a folyamatos felügyeletbe. Ehhez tudni kell azt, ha egyszer is "megszaladt" volna a láza át a kritikus határon, nem úszhatta volna meg szervkárosodások és / vagy halál nélkül. Ugye így is úgy kezdődött a gyógyítása, hogy mire vért vettek tőle és megnézték, legkésőbb 24 órán belül a halálának a bekövetkeztét jelezték előre. Na de én nem ! Túl is élte minden tartós károsodás nélkül. Ezt most csak azért írtam, hogy a láz féken-tartásának sokszor élet / halál jelentőségű döntő szerepe van. Volt küzdelem néha, azonnali lázcsillapító dózis emelés, közben AZONNAL hűtőfürdő készítés, mert mire az emelt adag hatni kezdett volna, addigra "túlszadhat" a láza, és szervkárosodások vagy halál... persze nem azonnal következik be, de utána már hiába is nyomtuk volna le a lázát. Sírt? Persze... Úgy sírt mint a záporeső a hűtőfürdőktől. De sokszor ez volt a megmentésének a kulcsa, úgy hogy nem könyörülhettem rajta, muszáj volt.
Visszatérve rád - az már jó jel, hogy napközbenre lement a lázad ! Nem szabad megállni, nincs még vége nálad ! Tehát továbbra is bőséges folyadék és ásványi anyag bevitel kell. Mellette ugye megy a lázcsillapítás. Sok gyümölcsöt egyél és könnyű ételeket ahogy laiki is már írta. És menjél be, nézzenek meg. Szerintem. Nekem 24 órán belül lement 38 alá 1-2 tizeddel, ott volt még napokig, ezért nem kellett bemennem, ha nem megy le mint neked, én már előbb elmentem volna be önként, még időben. Most úgy néz ki megúsztad hogy bemenj, de sokat kockáztattál a napokon keresztüli magas lázzal, hogy nem mentél be."Nyomjelzős CT"... Nem kellemes, de ki lehet bírni. Volt már nekem is. Nem kellett várnom senkire. Egy balesetes 28 körüli lány volt aki maradt előttem, de az jogos volt. Súlyos balesetben volt része, rögzítve volt az ágyon, de amúgy jól volt, magánál, nem látszott rajta amúgy semmi. Hááát... én meg "survivor" gyakorlaton vagyok születésem után nemsokkal egész életemben, egyszer már elmeséltem a topic elején.
De mindent xart túlélek / túléltem, szóval nálam ez már "rutin". Csodálkoztam is volna, ha pont az azonnali CT-zés maradt volna ki az életemből.
Nem most volt, pár évvel ezelőtt. Na gyakoroljál te is sikerrel, már volt egy fél magas láz mentes napod, menni fog neked is ez a túlélés gyakorlás !!! Még 2-3 nap, és lemegy az a láz majd már éjjel is. Tartsd be a tanácsokat, ha már orvoshoz nem mész el. Jó lenne ha mindenki úgy megúszna mindent mint mi, de sajnos nem így van.
Nekem már elég volt a "túlélés gyakorlásból", ha diplomát is osztanának mellé, sokszoros túlélési diplomám lenne. Minden vackot, még a szívizom gyulladást is túléltem simán. Az az egy ami nem fáj. Viszont apám kollegájának a fia, aki csak 1-2 évvel volt nálam idősebb (én 24 voltam akkor), na ő 1,5 nap alatt belehalt, kb. 1 évvel korábban. Szóval nem panaszkodhatom. Ugye nekem sok ilyen "gyakorlatom" volt, 10 évesen 4 hét fertőző karantén, fél lábbal a koporsóban... (az egyéb tüneteken kívül majdnem megfulladtam intenzív orvosi ellátás mellett
).
Tartsál ki, és közben tájékoztass néha, hogy küldhessünk neked egy kis energiát.
Online, pld. "
https://benu.hu" online gyógyszertári rendszerben olvasgass és rendelhetsz is mindent. Itt is kotorászhatsz, ez is oda tartozik amúgy
www.kertvarosipatika.hu , ez meg direkt egy lázcsillapítós lista.
https://www.kertvarosipatika.hu//kvpt01011010_fajdalom-_es_lazcsillapitok.html Írd be annak a nevét ami neked van, pld. "lóbalzsam" keresésre ezt a listát köhögte ki:
https://www.kertvarosipatika.hu//kvpt01014414_kereso.html Árat, részletes leírásokat, mindent megtalálsz ami kell. Biztos nincs mindenük, de rengetegféle cuccuk van. Amúgy én ezt a C-vitamint használom, szintén tőlük vettem, szerintem jó.
https://benu.hu/shop/jutavit-c-vitamin-1000-mg-csipkeb-d3-retard-filmt-100x Ebben van 400NE D3 is, de én külön szedek 2000-et, már írtam. Amíg nagy gáz van nálad, szerintem egy 5000-6000 NE D3 nálad is elmegy. Viszont azonnal vedd vissza az adagot 2000-re ha már elmegy a magas lázad, én ezt javaslom. Felszívódás ? Minden nap toljad a gyümölcsöket, és amikor eszed őket közben vedd be. Így vakon ez a tanácsom. Meg azt a savanyított káposztát is toljad. Minden nap egy 5-10 dekát. A legjobb ha vegyest nyomatsz, nem tiszta savanyított káposztát. Nem drága. Az a sima zacskós, nem üvegest mondok (az "élőflórás"
).
Egy kis tojás, csibemáj, stb. evés sem árt. Kitartás !