Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Az a baj még mindig bőven 20% felett van a pozitív esetek aránya, a szakemberek szerint 5% alatt van kontroll alatt a járvány. A kórházban kezeltek és lélegeztetett betegek száma napok óta csökken, részben a sok halálozásnak "köszönhetően", részben, mert ahogy hallani aki picit is javul már mehet is haza, illetve csak akkor kerülsz be, ha tényleg nagyon rosszul vagy, hogy csökkenjen a nyomás a kórházakon...Az aktív estek száma még mindig nől, dacára az egyre több gyógyultnak, közülük sajnos sokan bekerülhetnek még(volt olyan nap hogy több mint 500 ember került kórházba). Szóval vannak bíztató jelek, de a húsvét jelentősen ronthat ezen a sok felelőtlen ember miatt, jövő héten okosabbak leszünk, most úgy néz ki mintha platózás, vagy aközeli állapot lenne, de még nem lélegezhetünk fel!
Rámírt volt munaktársnőm Érdről, észlelte a Covid tüneteit, gyorsan reomlott, reggel észrevette nem érez ízt, szagot, aztán gyorsan jött a többi tünet. Hétvége, orvos nincs felhívja a megadott számot, ahogy kell: Maradjon otthon, kedden menjen orvoshoz.
 
W

Wilson

Guest
De ugye te se hiszed el, hogy ebben az esetben tüntetne a lezárások ellen?
Pont ezt kellene nézni, nem azt, hogy melyik kormány mit nyilatkozik.

És pont ezért mondom, azért a kint élő ismerőseim nem egészen azt mondják, hogy csak úgy jön a pénz.

A magyar kollégája meg valóban kap egy kis munkanélküli segélyt, csak attól meg már fizikai fájdalmat érzek lassan, hogy a
Devizahitelesek
Brókerbotrányosok
...
...
...
Után megint meg akarunk menteni egy adag feketén dolgoztató/dolgozó embert az adómból.
Ha eddig kapbeállam volt, akkor most lehet élni a tartalékokból
Persze,hogy tüntet de mert ez nem fedezi teljes mértékben a kieső bevételeit és ott sem keresnek annyira jól az emberek ott is magasak a megélhetési költségek,de egyértelműen jelentős összegbeli különbség egy magyar és egy szlovák munkavállaló állami támogatása között sajnos a szlovák munkavállaló javára.

"Után megint meg akarunk menteni egy adag feketén dolgoztató/dolgozó embert az adómból.
Ha eddig kapbeállam volt, akkor most lehet élni a tartalékokból"

Ezzel a kijelentéseddel részben egyetértek,de sok munkavállalónak nem nagyon volt választása,hogy milyen módon foglalkoztassák,sokan önhibájukon kívül voltak foglalkoztatva ebben a rendszerben, nem ők a hibásak hanem a rendszer amelyik ezt lehetővé teszi ebben pedig a rendszerváltás óta minden kormánynak meg van a felelőssége.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Szerintem azokat biztosan tudja a rendszer aki a covid fertőzés miatt valamilyen formában igénybe vette valamilyen formában az egészségügyi ellátórendszer szolgáltatásait.
Tudja. DE. a betegségem átesés se csodaszer. Minden második, akit pár hónap múlva újrafertőz a vírus, megbetegszik. Linkeltem itt is az erről szóló tanulmányt
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Zajlik a Pfizer/BioNTech vakcina hatásosságának és biztonságosságának vizsgálata 6 hónap – 11 év közötti gyermekek körében
A Pfizernek jelenleg zajlik egy Fázis 1/2/3 klinikai vizsgálata a fenti korosztályban. Ennek keretében március utolsó hetében adták be az első adag vakcinát az 5-11 éves korcsopornak. A vizsgálat célja a hatásosság, a tolerálhatóság és a biztonságosság értékelése a szokásos két dózis esetén (21 nap időkülönbséggel beadva), három életkori alcsoportban: 6 hónap-2 év, 2-5 év, 5-11 év.
Fontos tudni, hogy a gyermekkori klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban szigorú hatósági szabályozások vannak érvényben, amelyek azt igyekeznek biztosítani, hogy a lehető legnagyobb biztonság mellett mégiscsak legyenek gyermekekre vonatkozó adataink, mert a gyermekek nem tekinthetők automatikusan kis felnőttnek és az adatok hiánya miatt kezelésük minősége rosszabb lehet.

 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
ja,ma krisztusi hangulatban voltam: korbáccsal vertem volna ki a népet a TESCOból.

(itt nem ők rendelnek, központjuk dönti el, mennyi frissárut kapnak, akkor lesz amikor a kamion megjön vmi kor reggel mert nincs éjszakai árufeltöltés,, szóval nyitás után hiába mentem, de vissza kellett mennem
Aztán ott voltak az unintelligensek:
-tömeg
-családdal
-ott nézelődik órákig
- felén szövetmaszk, köztük jópár olyan, amit egy éve a maszkmizéria idején a helyi költségvetésből szerzett be az önkormányzat, és küldött mindenkinek,miközben az orvosi maszk 99, az FFP 2 250 forint darabonként, ugyanott...
-cipeli magával a gyerekét
  • x része csak orráig húzza fel, vagy rosszul.
  • ilyenkor bolti dolgozól biztos nem győzik a fertőtleníteni a kosarakat etc, de kesztyű csak rajtam... EGY ÉV JÁRVÁNY UTÁN BZMEG!!!!!!!!!!!!!!
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
A Pfizer/BioNTech vakcina hatásossága és biztonságossága 12-15 éves serdülőknél
A Pfizer cég március 31-i sajtóközleményében beszámolt egy Fázis 3 klinikai vizsdgálatról, amelyet 12-15 éves serdülők körében végeztek. Ebben 2260 fő vett részt az USA-ban. Az eredmények dióhéjban:
  • A placebó csoportban 18 COVID-19 betegséget diagnosztizáltak 1129 résztvevőből, míg az oltottak körében egyet sem. Így a vakcina hatásossága ebben a korcsoportban 100%-os volt.
  • A vakcina erős immunválaszt váltott ki, amely nagyon hasonló volt a 16-25 éveseknél megfigyeltekkel.
  • A mellékhatások jellege és gyakorisága általában összhangban volt azokkal, amiket a 16-25 évesek körében észleltek.
  • A Pfizer és a BioNTech hamarosan benyújtja a vizsgálat dokumentációját a gyógyszerhatóságokhoz annak érdekében, hogy az alkalmazást kiterjesszék 12 éves korig.
Hivatkozás: https://www.pfizer.com/.../pfizer-biontech-announce...


A Pfizer/BioNTech vakcina újabb klinikai vizsgálati eredményei az oltás utáni 6 hónapig
A Pfizer cég április 01-i sajtóközleményében tette közzé lagújabb eredményeit. Ezek szerint, a cég kulcsfontosságú (úgynevezett pivotális) Fázis 3 klinikai vizsgálatának március 13-ig terjedő elemzése az aláébbi eredményeket adta:
  • A vizsgálat során megfigyelt 927 igazolt, tünetes COVID-19 eset értékelése alapján a Pfizer/BioNTech vakcina klinikai hatásossága a másodi adag beadásása utáni 7 naptól 6 hónapig 91,3%. A 927 esetből 850 következett be a placebo csoportban és 77 az oltottak körében.
  • A vakcina 100%-ban előzte meg a súlyos eseteket az amerikai Betegségkontroll- és Prevenciós Központ definíciója és 95,3%-ban az Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) definíciója szerint.
  • A vakcina 100%-ban volt hatásos Dél-Afrikában, ahol a B.1.351 variáns dominál.
  • A hatásosság onzisztens volt a nemek, életkorcsoportok és etnikumok között.
  • A vakcina biztonságosságát már több, mint 44.000 16 éves és idősebb klinikai vizsgálati résztvevőn értékelték, akik közül 12.000 főnél már legalább 6 hónapos követési idő volt lehetséges a második oltástól számítva.
  • Az eredményeket hamarosan átadják a Világ engedélyezési hatóságainak.
Hivatkozás: https://www.pfizer.com/.../pfizer-and-biontech-confirm...

forrás: facebook , Koronavírus szakirodalmi tallózó.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Ugyanonnan:
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sem javasolja az ivermektin alkalmazását COVID-19-ben a klinikai vizsgálatokon kívül
FIGYELEM: csak a gyógyszermaffia által lefizetett, erős idegzetű olvasóink pillantsanak ennek a posztnak a komment szekciójába, ahol rövidesen őrjöngeni, gyalázkodni és vuduzi kezdenek az ivermektin szekta hívei. Jó szórakozást.

Nos tehát, nyomorult egy Világ ez itten, a gyógyszermaffia keze betette a lábát a WHO-ba is az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA), vagy az ivermektint féregirtóként kifejlesztő és elsőként engedélyeztető MSD céghez, amelyek az elmúlt hetekben egyöntetűen úgy foglaltak állást, hogy az ivermektin COVID-19-ben történő alkalmazása jelenleg nem alátámasztott.
A WHO 2021 március 31-én jelentette meg legújabb COVID-19 terápiás irányelveit (lásd lent a linken át). A WHO élő szisztematikus áttekintése és network meta-analízise 16 randomizált, kontrollos klinikai vizsgálat adatait értékelte összesen 2407 beteg bevonásával (mind kórházban ápolt, mind járóbetegek). Az eredmények szerint az ivermektin hatása nagyon bizonytalan a halálozásra, a mesterséges lélegeztetés szükségességére, a kórházba utalásokra, a kórházi tartózkodás időtartamára és a virális clearance-ig terjedő időszak hosszára. A bizonytalanság oka az elemzésbe vont vizsgálatokban lévő torzító hatások, a nagyon alacsony eseményszámok okozta pontatlanság és esetenként az összesített becslések széles konfidencia intervalluma. Az ivermektin növelheti a kezelés abbahagyását igénylő súlyos nemkívánatos események valószínűségét (esélyhányados: 3,07; 95% CI: 0,77-12,09), továbbá csekély vagy semmilyen hatást nem gyakorol a klinikai javulásra. Nem volt hiteles alcsoport hatás a dózis alapján.
Az értékelőcsoport nem vizsgálta az ivermektin COVID-19 megelőzésében mutatott vagy nem mutatott hatását.
Hivatkozás: https://www.who.int/.../who-advises-that-ivermec
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Csökkenti-e a D-vitamin a felsőlégúti fertőzések kockázatát?
Tegnap (2021. 03. 30.) jelent meg a Lancet Diabetes Endocrinology szaklapban a legújabb meta-analízis (több, meghatározott minőségű klinikai vizsgálat adatait egyesítve elemző tanulmány), amely szerint végül is igen, de nem túlságosan nagyon. Ebben a 43 vizsgálatra kiterjedő elemzésben a D-vitamin esélyhányadosa a placebóhoz képest 0,88 volt [95% CI 0·81–0·96]). Leginkább a napi 400-1000 Nemzetközi Egység volt hatásos legfeljebb 1 éven át tartó tanulmányokban és főleg az alacsony kiindulási D-vitaminszintűek esetében. Azonban az adatok arra utalnak, hogy fennállhatnak olyan torzító hatások, amelyek bizonytalanná teszik a pontos értelmezést. Ezek az eredmények a COVID-19 vonatkozásában nem mondanak semmit, de körvonalazódik, hogy a D-vitamin nem csodaszer, bár korlátozott haszna lehet ezen a téren is. Szedni, ésszerű adagokban mindenképpen ajánlott más okból.
Hivatkozás: Jolliffe DA, Camargo Jr CA, Sluyter JD et al.:Jolliffe DA, Camargo Jr CA, Sluyter JD et al.: Vitamin D supplementation to prevent acute respiratory infections: a systematic review and meta-analysis of aggregate data from randomised controlled trials. Lancet Diabetes Endocrinol March 30, 2021 https://doi.org/10.1016/ S2213-8587(21)00051-6.
https://www.thelancet.com/action/showPdf...
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93

Megkapta a Szputnyikot, úgy tűnik, mégis megfertőződött az argentin elnök​

https://ma7.sk/nagyvilag/megkapta-a-szputnyikot-ugy-tunik-megis-megfertozodott-az-argentin-elnok
A vakcinát fejlesztő Gamelaja Intézet a Twitteren reagált a hírre. Azt írták: szomorúan hallottak az esetről, de a súlyos megbetegedések ellen a vakcina 100 százalékos védelmet biztosít (míg a megfertőződés ellen csak 91,6 százalékot), ezért az elnöknek alighanem nem lesznek súlyos tünetei.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 294
113
Miért vágnák ki? Mert neked nem tetszik? Ennyire zavar, ha nem csak a sunyi ellenzéki posztok pörögnek? :eek:
Van egy sejtésem, hogy az alábbi poszt - többek között - kire vonatkozik:
Jelezném, hogy az elmúlt legalább 2 hét folyamatos belpol cunami törölgetésével kezd telelenni a hócipőm. Az érintettek legyenek már oly kedvesek és ne tolják ennyire fullba, mert pihenő lesz belőle.

Tudod zeal, nem az én hozzászólásaim törlődnek...
Neked minden "sunyi, ellenzéki poszt", ami nem a hivatalos narratívát mondja. És de, ha valaki a másik végletet tolja túl, akkor attól is pont ugyanennyire van tőle hányingerem.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Neked minden "sunyi, ellenzéki poszt", ami nem a hivatalos narratívát mondja.
Nézd már meg milyen arányban vannak itt az ellenzéki (független-objektív) posztok. Lehet bátran számolgatni.
Tudod zeal, nem az én hozzászólásaim törlődnek...
(Akkor mégsem fideszes az oldal? Beta nagyon ki lesz borulva.)
És de, ha valaki azt is túltolja, pont ennyire van tőle hányingerem.
Francokat! Soha egy szavad nincs soha azokra, sőt... Ha valaki belinkeli a hivatalos narratívát, akkor viszont egyből epét hánysz, és megy az önkéntes rendőrködés. :oops:
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and zztop

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 467
4 635
113
A vakcinát fejlesztő Gamelaja Intézet a Twitteren reagált a hírre. Azt írták: szomorúan hallottak az esetről, de a súlyos megbetegedések ellen a vakcina 100 százalékos védelmet biztosít (míg a megfertőződés ellen csak 91,6 százalékot), ezért az elnöknek alighanem nem lesznek súlyos tünetei.
Biztos véletlen.