Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 329
113
Azért szögezzünk már le egy dolgot: egy dolog a véleménynyilvánítás szabadsága és egy másik dolog, hogy tudományos eredményeket folyamatosan, hónapok óta tagad, kiforgat, hogy a saját vélt igazát bizonygassa vele. Mert amíg az egyik oldalon kísérleti adatokkal, laborvizsgálatokkal, statisztikával alátámasztott eredmények vannak, addig a másikon - nevezzük így - járványszkeptikus, oltásszkeptikus oldalakra hivatkoznak, amik jellemzően bárminemű tudományos igényességet nélkülöznek.
Sajnos oda jutottunk, hogy az ember nem lehet biztos már abban, hogy egy tanulmány eredményét kizárólag a tudomány és nem más, elsősorban anyagi vagy világnézeti érdekek határozzák meg.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Sajnos oda jutottunk, hogy az ember nem lehet biztos már abban, hogy egy tanulmány eredményét kizárólag a tudomány és nem más, elsősorban anyagi vagy világnézeti érdekek határozzák meg.
Nem nagyon emlékszem olyan természettudományos publikációra, ami direkt hamisított lett volna, és nem bukott le. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezeket ugye később használni akarják mások, és ha használni akarod, gyorsan kiderül a turpisság. Szóval vagy minden egyes természettudóst megveszel. vagy kénytelen vagy igazat írni.
Voltak, akik próbálkoztak persze, az oltástagadók félistene, Wakefield pl, meg ugye az embrio megismétli a filogenetikai fejlődést dolog pl. De ezekről nagyon gyorsan kiderült, hogy direkt hazugságok.
Meg rengeteg publikáció nem reprodukálható, és főleg a kínai eredetűeknél erősen gyanús, hogy a párt megmondta, hogy ennek így kell lennie, hát így lett. Ugyanakkor azokra is igaz, hogy maga az eredmény valószínűleg valóban kijött, ott a csúsztatás onnan származik, hogy a kapott 1000 eredményből csak azt a 100-at választották be, ami adta amit kerestek. Persze ez nyugaton is előfordulhat, és elő is fordul, nagy részben a publikációs kényszer miatt, de ezek nem igazán komoly eredmények egyik oldalon se. És ha olyan az eredmény, nagyon hamar jön a cáfolat rá, ha mégsem működik.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem nagyon emlékszem olyan természettudományos publikációra, ami direkt hamisított lett volna, és nem bukott le. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezeket ugye később használni akarják mások, és ha használni akarod, gyorsan kiderül a turpisság. Szóval vagy minden egyes természettudóst megveszel. vagy kénytelen vagy igazat írni.
A "globális felmelegedés" témakörében raklapnyi ilyen esettel találkozhatsz! Annyi a hamisítás, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Mégis, a kutyát nem érdekli a fősodratú médiában, s be sem kerül egy-egy lebukás, leleplezett csalás a hírekbe.
(de OFF amúgy)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 903
113
808.437 fertőzött (+44)
87 kórházban (+15)
13 lélegeztetőgépen (+/-0)
37.350 aktív eset (-249)
741.083 gyógyult (+293)
30.004 elhunyt (0)
5.529.428 (5.145.484) kapott oltást (+5.550, +19.154)
6.192.388 mintavétel (+13.201)
1.629 hatósági házi karanténban (-49)
5aaafe2cb582e6ad3ead39a85d0c66f3.png
Kíváncsi lennék, hogy akik kórházba kerültek, ki volt beoltva? Van erről stat?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 329
113
OFF
Ha én rendelek és fizetek egy tanulmányt, akkor annak eredménye meg fog felelni az én érdekeimnek.
Vagy eleve olyan szakembereket kèrek fel, akik az èn politikai erdekeimnek megfelelően nyilatkoznak. Jó pelda erre Drosten, mint a német politika szinte egyetlen elfogadott covid szakertője.
OFF
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
339
1 491
93
vannak végre összehasonlító adatok a különféle variánsokról angliából:

Screenshot-at-2021-07-09-15-12-15.png

Screenshot-at-2021-07-09-15-13-53.png

Screenshot-at-2021-07-09-15-14-08.png

Screenshot-at-2021-07-09-15-14-24.png

Screenshot-at-2021-07-09-15-14-49.png

És a veszteségek alakulása az oltottak <> oltatlanok között:
Screenshot-at-2021-07-09-15-16-51.png


Screenshot-at-2021-07-09-15-17-04.png

az 50 év feletti oltottaknál bizonyára azért jóval magasabb a veszteség mint az oltatlanoknál mert az egyébként is esendőbb időseket oltották prióban, bizonyára..

forrás (angol kormány) : https://assets.publishing.service.g...ants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_18.pdf
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Jakab véleménye:

"Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai arról, hogy leküzdöttük a koronavírus-járványt, az oltatlanok száma ugyanis elég magas ahhoz, hogy berobbantsa a negyedik hullámot Magyarországon is - hangsúlyozta Jakab Ferenc virológus a Magyar Nemzet kérdésére."


"Közölte: arra lehet számítani, hogy a negyedik hullám komolyabb lesz az elsőnél, viszont gyengébb a harmadiknál. "Nem hiszem, hogy nagyon erős vírushullám elé nézünk, de biztos, hogy meg fogjuk érezni" - fogalmazott. A professzor azt mondta, hogy ősz előtt elérheti Magyarországot a negyedik hullám. Hozzátette: kis szerencsével "az augusztust még megússzuk". Jelezte: a következő hullám már jobban fogja érinteni a fiatalabbakat, ami részben azzal magyarázható, hogy az ő populációjukban alacsonyabb az átoltottság. Mindenképpen kijelenthető, hogy az oltottak nagyobb biztonságban vannak az oltatlanoknál, hiszen esetükben a betegség nem olyan súlyos lefolyású. A fertőzési láncot egyetlen módon lehet megakadályozni: vakcinabeadással - hangoztatta a koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője a Magyar Nemzetnek."
Forrás: https://kuruc.info/r/64/230845/
 
  • Szomorú
Reactions: enzo

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 903
113

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Lehet, hogy ez a szarakodás amit megengedett a népharag a kormánynak nem volt túl hatékony (Kína kivétel, ott le kellett küzdeni a járványt és kész, nem lassítani), de ha mindenki a seggén otthon ült volna és nem megy sehova és nem enged be senkit, akkor hogy kaphatná el a betegséget? Klórozott ivóvízzel?
az ilyen "tanulmányokért" járna a nyilvános akasztás, de előtte korbácsolás...
terjesztéséért meg kézlevágás, ezt átvenném a táliboktól.

Fun fact2. Most már a magyar Pravda is arról ír, hogy testvéreim, negyedik hullám ősszel, szerencsével augusztus után. Igaz egy cikkel odébb meg azt, hogy majd az a harc lesz a végső.


versus:
-----face:
A delta variáns miatti negyedik hullámot a legtöbb szakértő elkerülhetetlennek tartja. Az egyetlen reménysugár, hogy a beoltottak (már akik tényleg védettek) legfeljebb enyhe tünetekkel megússzák. Ja, és a Pfizer már fejleszti a variánsok ellen védő újgenerációs oltását.
Ehhez képest nálunk szinte teljesen leállt az oltási kampány, kiszálltunk az EU-s vakcinabeszerzésből, és ami Pfizerünk van, azt elosztogatjuk, ahelyett, hogy engedélyeznénk a Sinopharm-osok újraoltását (akik Romániába mennek beoltatni magukat)... az ember komolyan elgondolkodik, hogy ezek tenyleg ennyire síkhülyék, vagy direkt ártani akarnak?
Panamajack
https://444.hu/.../csehorszag-tovabbi-200-ezer-vakcinat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 903
113
Mekkora kamu!


1. Az AZ ellen kampányt indítottak. Kurvára elbizonytalanítottak ezzel kapcsolatban sokakat.
2. 366 milla felnőttnek 500 milla oltóanyag? Persze csak papíron!!! Mire is veri a nyálát?
3. Kurvára el van maradva a Moderna, a J&J meg pláne, ráadásul azt is eléggé kerülik, pedig amiatt próbálták az AZt kiszorítani, de buktak mindketten.
4. Csak nálunk lehettek telt házas meccsek, a britek közel álltak hozzá, hogy legyenek, de mennek fel a számok, míg nálunk nem, tehát baromira el lett qurva a vakcinabeszerzés ott, ahol csak a nyugati vakcinákkal oltottak.
5. A Benelux, Náci és egyéb fasiszta-buzibarát német államoknál pedig még mindig baromi sokan várnak vakcinára, tehát azért verni a csecset, hogy mennyire cool az EU, nos, ritka butaságról tesz tanúbizonyságot, főleg, hogy a nyár fele már elment. Szóval, az EU nem állta a szavát, mert az átoltottság nevetséges nyugaton, minden más pedig a nyár miatt lényegtelen. Július van, nem május!