Pont azért lesz mindenképp rendszeresítve, mert senki nem fogja felvállalni, hogy "eredmény nélkül" elköltöttünk rá 300 millió EUR-ót.
Szóval valamennyit biztos hogy vesznek belőle - ha jó, ha nem.
Nem lesz. Nem látom esélyét, hogy bármi a mostani politikai vezetésből még létezzen akkor. Orbánt addigra elviszi egy infarktus a fizikai állapotát látva ez már most is mindennap fenyegeti, a többiek meg sose voltak túl fényes elmék (Varga Judit volt a jó példa, akiről még én is elhittem, hogy potenciálisan alkalmas, aztán kiderült, hogy csak egy nyomorult bántalmazott nő, rajta kívül a pszicho Lázár van, meg Petike, akit egyre inkább csak indokolatlan hájpnak látok. Hagyjuk...), némi zűrzavar után nem közülük kerül majd ki Magyarország jövendő vezetése. Akárhogy is lesz a nemzeti hadiipar a mai formájában nem fog létezni akkor már. Szerintem még a zalaegerszegi gyárra is lakat kerül, hacsak nem hasznosítjuk újra, mint az egyre drágábban, akkor már csillagászati áron üzemben tartott Lynx-ek valamiféle karbantartó műhelyét. A legnagyobb és legdrágább bukása ez a KF51 lesz. Az erre elpazarolt pénz fog a legjobban fájni. De az utókor a Lynx programot is elhibázottnak fogja látni, hiszen ha valamiben már biztos vagyok, akkor az az, hogy rajtunk kívül senki nem fogja rendszeresíteni. Az RM jól befürdetett minket Maróthon kersztül aki hozzá nem értőként gyors eredményeket akart felmutatni a főninek, ezért elhitte az RM propagandát vagy nem, de látva benne a lehetőséget továbbadva elhitette az állam vezetőivel is.
A hadiiparfejlesztés talán egyetlen nem fölösleges eleme a várpalotai lőszergyár. Az összes többi csak pénzkidobás jelen állás szerint. Nincs saját termékünk hozzá, az iszonyú költséggel licenszgyártott termékeket rajtunk kívül senki nem fogja megvenni, mert minden potenciális vevőnek ajánlják ezt a licenszgyártást, ha érdekli a saját hadiipar fölösleges fejlesztése, ha pedig nem, mert van józan esze, akkor olcsóbb az eredetit vennie. Lényegében minden amit Maróth és utódai összehoztak kidobott pénz, amiből érdemleges fegyverzetet is rendelhettünk volna külföldi gyártóktól és az már itt lenne a csapatoknál!