K
kamm
Guest
Hat, ha barmi elavult, az az EMBT megkozelitese a boszme pancelzattal a modern, aktiv rendszerek helyett.Melyik része avult el?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hat, ha barmi elavult, az az EMBT megkozelitese a boszme pancelzattal a modern, aktiv rendszerek helyett.Melyik része avult el?
Hát 2 hete küldött haverom egy videót aki kint van éppen tanfolyamon, hogy ilyen megy a tévében. Szóval van.Réges-regen nincsenek már.
A koncepció. Melyik része elavult egy olyan F-15-nek amibe belepakolod egy az egyben az F-35 elektronikáját (oké a hajtómű nem fér bele). A válasz az, hogy minden rendszer modern lesz, de a koncepció elavultsága miatt mégis hátrányban lesz.Melyik része avult el?
Melyik államban? Mondjuk en hosszú evek óta nem fizetek már kábelert (FireTV Cube van a tevere dugva, azon a vilag minden streaming appja elérhető, plusz gigabit fiber), de mar vagy 10 eve sem lattam ilyesmit...Hát 2 hete küldött haverom egy videót aki kint van éppen tanfolyamon, hogy ilyen megy a tévében. Szóval van.
A probléma ezzel az elmélettel csak annyi, hogy a másodikon messze jobb a legujabb technológiát hasznalo aktiv vedelem minden ellen, mig a harmadik egyszerűen védtelen modern ATGM ellen, azaz egy csőd ebben a formában, tehát a masodikkal szembeb egy koporsó.A koncepció. Melyik része elavult egy olyan F-15-nek amibe belepakolod egy az egyben az F-35 elektronikáját (oké a hajtómű nem fér bele). A válasz az, hogy mindene rendszer modern lesz, de a koncepció elavultsága miatt mégis hátrányban lesz.
Mi ez a KF51? Ez gyakorlatilag egy 130-as ágyúval szerelt autoloaderes Leopard 2. Ugyanúgy ember deréktól felfelé a torony közepében, ugyanúgy ember a teknő elejében ami azt eredményezi, hogy a motorteren és kívül mindent páncélozni kell (kéne!!!). Mi ezzel a baj? Az, hogy a harckocsik páncélzata 40+ éve egyhelyben toporog. 40+ éve NERA páncélzatot kapnak a harckocsik úgy, hogy nincs anyagtechnológiai forradalom. Tehát ha tartani akarod az ugrásszerűen megnőtt átütésű harckocsiágyúkkal (a 130-as ágyú átütése minimum 50%-al nagyobb mint a legmodernebb 120 ágyú átütése) a lépést, akkor több út áll előtted:
Ebből a 3-ból az Kf51 a második. Az EMBT és a T-14 a harmadik.
- Megtartod a régi koncepciót és olyan harckocsikat tervezel ahol nem csökkented a védendő felületet ellenben növeled a páncélvastagságot= borzasztó nagy (a modern páncél helyigénye óriási) és nehéz harckocsi, amolyan szárazföldi csatahajó 80-90 tonnával.
- Megtartod a régi koncepciót és olyan harckocsikat tervezel ahol nem csökkented a védendő felületet, valamennyire növeled a páncélvastagságot, de annyira nem, hogy az erdedmény egy szárazföldi csatahajó legyen= csökken a védelmed amit megpróbálhatsz APS-el pótolni.
- Új koncepciót alkalmazol amivel eléred a védendő felület drámai csökkenését= a védett felület extraerős az új lövegek találatát jóeséllyel kibíró páncélzatot kap úgy, hogy nem lesz szárazföldi csatahajód.
Hiszen egy harckocsin ha kevesebb páncél van, az jó. A valósághajlító betyárúristenit neki.Hat, ha barmi elavult, az az EMBT megkozelitese a boszme pancelzattal a modern, aktiv rendszerek helyett.
APS-t a harmadikra is rakhasz és még az is előfordulhat, hogyha kifogy, meghibásodik stb az APS akkor sem lövik át a világ végéről.A probléma ezzel az elmélettel csak annyi, hogy a másodikon messze jobb a legujabb technológiát hasznalo aktiv vedelem minden ellen, mig a harmadik egyszerűen védtelen modern ATGM ellen, azaz egy csőd ebben a formában, tehát a masodikkal szembeb egy koporsó.
Nee, pakoljunk ra meg 20 tonna pancelt, mindegy hogy szart sem er ma mar a modern AGTM.ellen, de JOVANAZUGY, HISZEN UGY KÖLLAZTATAT...Hiszen egy harckocsin ha kevesebb páncél van, az jó. A valósághajlító betyárúristenit neki.
Nee, pakoljunk ra meg 20 tonna pancelt, mindegy hogy szart sem er ma mar a modern AGTM.ellen, de JOVANAZUGY, HISZEN UGY KÖLLAZTATAT...
...a hatekony aktiv vedelmet meg hasznaljak a valosaghajlito kapitalistak!
Egyiket sem "lovik at" a vipag vegerol.APS-t a harmadikra is rakhasz és még az is előfordulhat, hogyha kifogy, meghibásodik stb az APS akkor sem lövik át a világ végéről.
Mitől lesz extraerős a páncélzat, ha 40+ éve nincs anyagtahó forradalom? Többet pakolok rá? Akkor nehezebb és nagyobb lesz...Az EMBT és a T-14 a harmadik.
- Új koncepciót alkalmazol amivel eléred a védendő felület drámai csökkenését= a védett felület extraerős az új lövegek találatát jóeséllyel kibíró páncélzatot kap úgy, hogy nem lesz szárazföldi csatahajód.
De, átlövi, nem a tornyot szemből, de minden mást igen.Egyiket sem "lovik at" a vipag vegerol.
Rakhat - rakott? En nem latok rajta mast, mint Trophyt. Azt meg magad is elismered, hogy az messze van egy atfogo vedelemtol... ehhez képest a RM legalább beelfeccolt eveket meg csilliokat es most mar eleg atfogo vedelmibrendszere van, ugy tunik, mar top-attackot is beleértve, szerintem ebben kiegyezhetunk.
Engem amugy hidegen hagy a hull, hogy oszinte legyek, engem az integralt rendszerek es a real-time networking erdekel a KF51ben, az tenyleg 21. szazad mar.
Nincs varázslás ebben igazad van. A lövegek átütésnövekedése sem varázslás útján történt, hisz ott sem zajlott le valamilyen átütést elősegítő technológiai forradalom, csak simán nagyobbak lettek az ágyúk. Tehát úgy tudod elérni, hogy nem 5 köbmétert kell 10 tonna páncéllal védened hanem csak 2-t.Mitől lesz extraerős a páncélzat, ha 40+ éve nincs anyagtahó forradalom? Többet pakolok rá? Akkor nehezebb és nagyobb lesz...
A kérdés inkább az szerintem, hogy mire optimalizálnak (mert kompromisszumot azt biztos kell kötni): maradjon élve a kezszem találat esetén; bírja ki a szerkenytyű, majd pakolok bele manusokat; legyen képes kilőni mindent is a belátható környezetben; minden ellen legyen védett, mindent lőjön ki, nem baj, ha nem mozog (gyorsan). Egyéb hülye szempontjaim is vannak, de inkább hagyom, mert nem vagyok szagértő, csak megfigyelő.
A kegyelmes Úrnak alázatosan jelentem én voltam!Egyébként nekem az EMBT-ben a torony egyáltalán nem taszít. A KF51 tornya meg tényleg böszme nagynak tűnik. A vége az lesz, amit valamely katonánk (talán @krisss vagy @dudi) írt: a németek a flansziákkal való kokettálás - és jó sok zsé meg idő elcseszése után - összeborulnak újfent, és lesz egy öszvér Párduc X.
A Skyranger 30-ból szerinted mikor lesz késztermék? erre van "tipped"?Kamm kérlek ne fárassz a faszságaiddal, évek óta futó fejlesztési projektjeink vannak az RM-el és ismerem a marketingjüket mint a rossz pénzt.
Az idő szàmvetést amit írnak nyugodtan szorozd meg kettővel.
Értettem, csak ugye az a kva súly... A két koncepció mördzsölése lenne az optimális: erős alappáncélzat, modern APS és elektronika. Jelenleg elég a 120 mm-es álgyú, de később bele lehessen hegeszteni a 130-at. Remélem nem írtam hüleséget. Kihagytam a kisebb méretet...Nincs varázslás ebben igazad van. A lövegek átütésnövekedése sem varázslás útján történt, hisz ott sem zajlott le valamilyen átütést elősegítő technológiai forradalom, csak simán nagyobbak lettek az ágyúk. Tehát úgy tudod elérni, hogy nem 5 köbmétert kell 10 tonna páncéllal védened hanem csak 2-t.
A SZÁMOK CSAK PÉLDÁK, HOGY ÉRZÉKELTESSÉK A KÜLÖNBSÉGET!!!