Érdekes, régen még azt mondta az orvos anyámnak, mikor nővérem betegesebb volt, hogy hagyja anyuka rohangálni a tyúkszarban, attól fejlődik az immunrendszer, mert nézze meg, aki nincs tutujgatva, hanem rohangál a koszban, a jószágok közt annak kevesebb baja van.
Mitől leszek beteg, a földtől? Majd szerinted a paraszt az rohangál be mindig 100 métereket a kertből, mert épp gyomlál és viszket a füle töve, hogy jajj belehalok. Szép is lenne.
Meg mindig valami vegyszerrel tisztára sikálni mindenét az embernek az nagyon ződ és egészséges. Most nyilván nem arról van szó, hogy ha megy az ember orvoshoz, ügyet intézni, "be" a városba, akkor legyen fél kiló talaj a fületöviben; de mitől gusztusosabb az, ha valaki otthon megsimogatja Pupikát a házibolhafészket, aki épp az imént nyalta keresztbe a segge vágatját, majd felszáll a négyes hatosra, Te meg utána fogdosod végig a kapaszkodót ... annak tudatában, hogy de legalább nem "koszos".
Miért romlik meg az élelmiszer? Mikor -ideális esetben- a földben nő a növény. akkor nem lesz baja? Meg hát tudod, szartól nő a retek.
Mi az, hogy igényes? Az igényestől döglődik a világ, mert az igényes mára egyet jelent a sterillel. Legyen igényes az utca -2 miliméter a fű, ne legyen benne virág, mert allergén, se állat, mert Bubuka fülébe mászik, de ne is száradjon ki, mert az sem igényes ... de akkor már le is díszkövezhetjük, mert legalább sár sem lesz, meg igényesen megállhatok a rendszeresen igényesre vickolt autómmal, mert én ilyen modern vagyok és nem szeretem a kínzatást.
Persze igazából ez mind csak a látszat, mert ez az igényesség rengeteg kosszal és mocsokkal jár, rengeteg környezetszennyezéssel és mire levesszük a polcról az igényesen egységes zöldséget, amit lehet, hogy Ioan a román vendégmunkás szedett 'panyolországban miután igényesen megvakarta a tökét igényesen hazamehetünk a négyeshatoson Bubuka végbéltermékét és Ioan izzadságos izéjét huszon nyolcszor a szánkba és szemünkbe kenve megnyugodhatunk, hogy vár minket az intelligens sosemjavítható csap, az intelligens sosem javítható hűtőben a német tisztasági törvények által főzött sör és megnyugszunk, hogy már csak a szöcskét kell elővenni az intelligens rovarpirítóból egy szép estéhez.
Lényeg, nem kell szélsőségekbe beleesni.