Na ezért lehet, kapni fogok a pofámra.
Én elismerem, hogy Musk jó érzékkel választ ki műszaki megoldásokat a rengeteg variációból - legyen szó autózásról, űriparról (vagy a tanácsadó csapata jó döntés előkészítő, nem tudom, hogyan megy náluk).
Elismerem, hogy jó marketinges, hiszen e lehetőséggel mások is élhetnének, élhetnek. A mai világ ilyen. Pontosabban a mai világ is: Ajánlom mindenkinek becses figyelmébe a Promenád a gyönyörbe című filmet. A történelem ismétli önmagát, nincs új a nap alatt.
Mindezzel együtt Musk egy szerencsejátékos a kaszinóban, aki a ruletten Martingale-szisztémát játssza.
Ez az ő dolga lenne, váljék egészségére. Ha a saját pénzével játszana...
Csakhogy ő a körülötte álló drukkerek (befektetők) pénzével hazardírozik.
Rendre veszített a kis téteknél, mondjuk 8-nál nyer, de itt nem áll le: A show-nak folytatódnia kell!
64-nél vesztve azt mondja a körülötte állóknak, hogy emlékeztek, hogy 8-nál hogy eltaláltam a színt?
Na dobjatok csak gyorsan össze 128-at, mert jön a következő pörgetés!
Megint nyer (statisztikailag simán belefér), úgyhogy emeli a tétet! A körülötte állók (befektetők) eufóriában vannak!
Hogy aztán az utolsó lehetőségnél - a maximálisan feltehető összegnél mi lesz, azt nyilván nem tudom; lehet, hogy onnan már azonos nagyságú tétekkel is el fog lavírozni - nagyjából ahogy a többi pl. autógyártó a világon.
De az is lehet, hogy bebukik; tűntek már el a süllyesztőben addig egész jó nevű autómárkák, nem is kevés.
Hogy végül veszít e, engem nem izgat : Nekem pénzem közvetlenül nincs benne.
Hogy a befektetői a mennybe mennek e, vagy a részvényeket vesszőseprűvel fogják összeseperni végül az utcaseprők, az legyen az ő gondjuk.
Csak ne akarjuk már a mások pénzével hazardírozást zsenialitásnak, erénynek felmagasztalni.