2018-ban kb. 70000km, 2019 szeptemberig úgy 55000km, 2020-ban 27000km majd 2021 januártól volt úgy 4 hónap, amikor nem mentem kocsival. Minden alkalommal más autóm volt (A6/3-as meg 5-ös BMW/ML Merci, Volvo XC60/Skoda Octavia/Suberb/VW Passat/Ford, stb.)Tökéletesen látod.
Amikor tájt napi 10-16 órát töltöttem a Miskolc-Budapest és 60 Bp. kilométeres környéke járásával kórházi ügyek intézésével, akkor az úgy nézett ki a fehér, természetesen hatsebességes kézi váltós (Vérszállítás felirat) mikrobusszal, hogy vezettem, telefonáltam (kézben persze), lapoztam a lapozós térképet (mentségemre legyen mondva, hogy előtte este felkészültem utcanézettel, ha új cím/környék volt, de real-time GPS SOHA), kajáltam borsodiasan (pl. kolbász, tepertő, kenyér, paprika) rendezgettem a papírokat s hát...kihasználtam a forgalmi lehetőségeket. Soha be nem mértek, tán kevesebbet dudáltak rám többet, mint az átlagra s egy esetre emlékszem kifejezetten, ami necces volt baleseti helyzetként (A tgk. sofőrje meg se érezte volna).
Biztonságosan, feltartás nélkül fűztem át négy sávot rövid szakaszon.
Amióta esetenként vezetek a munkahelyen, a többi meg már csak a a munkába járás, stb., azóta nagyon észreveszem, hogy ami úgy ment, mint egy pesti taxisnak, az most külön direkt odafigyelés nélkül nem megy a megszűnt egyéb tevékenységek könnyebbsége ellenére sem. (Nem eszek az autóban, kihangosítót használok, nem vagyok az idő nyomása alatt, nem kell 16 címet teljesítenem szerte a városban, stb.)
Na most neked ennek az - átmeneti - képességnek a gyakorlására (Hála Istennek) sem szükséged, sem esélyed sincs.
Átmeneti, mert bár ha elmegyünk Budapestre, akkor rövid időn belül beugranak a régi automatizmusok, de ki akar szabadságon, automata váltóval (Három éberségszükséglet mínusz!!!) felpörögni a fehér furgonosok stressz szintjére!?
Elbambultam egy kereszteződést? Majd újratervezek fejben (úgyis régen jártam erre).
Nem soroltam át időben a kanyarodósávba? Nem ráérek? Két perccel tovább autózok. A két perc feladatban MINDEN, amikor zárás előtt oda kell érned mindenhova. Egy teljesen más tudatállapot.
1,Nekem a budapesti kiruccanás már egy flow élmény.
2, Mindenkit köteleznék csomagkiszállító (nagyon hasonló) munkára legalább egy hónapra.
Cserélj majd automata váltósra. amikor lesz gyermeked (Meg feleséged: ITT ÁLLJ MEG!)
Megfizethetetlen könnyebbség, többire meg ott a Mastercard. (De vicces voltam...)
A 4 hónap kihagyás után úgy indítottam, hogy egy éjjeli menet, 640km. Kellett idő, mire visszajött az érzés. Aztán mivel sok volt a gond, Belgium/Hollandia/Észak-német vonal, összejött 8 hónap alatt 45000km.
Idén semmi. Ha most be kellene ülnöm a kocsiba, az első x km nyugdíjaskodás lenne. Ezt nem hiszik el sokan, hogy gyorsan el lehet ám felejteni a féktávot, visszajelzést - főleg, ha hosszú idő után nyaralni mennek és hátul ott a lakókocsi..
Szinte mindenki túlbecsüli a képességeit...