Évekkel ezelőtt hazafelé tartva Bécsből követett az osztrák rendőrség jelzés nélküli járőrkocsija. Megállitottak és rámolvasták az utolsó fél órában elkövetett büneimet, többnyire index nemhasználását, sebességkorlátozás kismértékű túllépését. Összadták és 2100 schillinget kértek. (Olyan régen volt...) Mondtam, csak 800 schillingem van. Na, adja ide és menjen a fenébe mondták. Akkor egy idegennél behajtani egy büntetést még teljesen reménytelen volt. Hasonló többször is előfordilt akkoriban.
Van, hogy belefutok trafiba, 2-3 havonta biztos beszivom es nem egy esetben tudom azzal kombinalni, hogy nincs nalam semmifele papir, mert sikerult az egesz taskamat masik autoban hagyni. Minimal penz van a zsebemen, 30-40 €. Eddig egy esetben sem fordult elo, hogy feljelentettek volna vagy az osszes penzt elvettek volna tolem, pedig a buntetes tobb lett volna, mint ami nalam volt hiszen sebessegtullepes, papirok semmi… ennek ellenere minden esetben valami olyat irt a rendor a cetlire, hogy ne kelljen az utolso €-t is elvenni tolem. Sot nem egy esetben azt is megkerdeztek van-e annyi uzemanyag az automba, hogy ha levesz pl. 30-ra es marad nalam 10, akkor haza erek-e az autoval vagy ahova megyek. Soha nem futottam bele bunkoparaszt rendorbe, kekeckedobe, kioktatoba… csak pozitiv tapasztalatom van, szavam nem lehet a korrektsegukre es az emberseges, allampolgar barat hozzaallasukra. Holott ugye en voltam a szabalyserto…