Éberség elvtársak! Éberség! LOLAha... ha én számítanék a kölcsönös bizalom elvére, akkor naponta legalább kétszer meghalnék (bicóval melóba és haza)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Éberség elvtársak! Éberség! LOLAha... ha én számítanék a kölcsönös bizalom elvére, akkor naponta legalább kétszer meghalnék (bicóval melóba és haza)
Snow plower/snow shovel train! Hotóló szerelvény!Amùgy mi is akar ez lenni?
Hát ezen még itt mordorban is harsányan kacagnak!a magyar családok többsége egy 1 milliós Astrat vagy swiftet engedhet meg magának.
Jó ez a térkép, remélem feltűnt valami.80-90 százalékuk. Mi a fenének utazna vidéken sehonnan-sehova?
Budapest azért célja az utasoknak, mert itt van dolguk. A kétésfélmilliós nagyvárosban.
Akkor megnyugodtam, hogy az én adómból egy fillért sem költenek a MÁV-ra.Ám a vasút is a viteldíjból él
a hídon amúgy emlékeim szerint 100 a megengedettaz M0ás hídon tolnak le, amikor a tömör kamionfalat előzöm 130al, ami már amúgy szabálytalan, mert 110 a megengedett
Na most megfogtál, én 110re emlékszem, de amúgy könnyen lehet, hogy igazad vana hídon amúgy emlékeim szerint 100 a megengedett
Azért majd ezeknél a Merci meg német prémium fikázásokról akkor beszéljünk, amikor egy KIA is lesz 20-25 éves 400-700 ezer km-el… F*szágokkak dobálóztok, általánosítotok meg olyan autókat mondtok szarnak amikbe a magyar emberek többsége csak akkor tud beülni, amikor már 3-7 ember lerúgta magárólpár százerer km után és ezek közül az utolsó 1-3 minimál szervizelte vagy még úgy sem.
státuszszimbóleumot lát. Megveszi ilyen állapotban, s nyilván még úgysem fogja tudni üzemeltetni, karbantartani, ahogy tették azt vele jó esetben az első pár évben.már 3-7 ember lerúgta magárólpár százerer km után és ezek közül az utolsó 1-3 minimál szervizelte vagy még úgy sem.
Mikor állítottam ennek az ellenkezőjét?zért majd ezeknél a Merci meg német prémium fikázásokról akkor beszéljünk, amikor egy KIA is lesz 20-25 éves 400-700 ezer km-el
15-18 éves koráig tervezem/remélem használni (ha élek addig...) fele annyi kilométerrel.Igen; tudom, hogy az élettartama max. 300000 kilométer, s nem lesz OT rendszámos, mert el fog bomlani, mint a Moszkvics 408 szerves műanyag kormánya...
A probléma az, hogy karambol esetén viszont ők szoktak élve kiszállni, nem a szuzis.1, fip7 tett be egy videót egy méregdrága Merciről, amin egyrészt már több műszaki probléma keletkezett, másrészt szoftveresen leszabályozta a használhatóságát egy újabb probléma miatt.
Utóbbi tényleg értelmes dolog, mert ha ez utóbbi probléma a gari (csak 2 év, az viszont gáz...) lejárta után keletkezik, s nincs benne ez a védelem, akkor a tulajnak sokba, még többe fájhat a történet.
Ismétlem; egy példányról beszélünk.
Az más kérdés, hogy ezen az árszinten annyi probléma is gáz, ami eddig jelentkezett. De tegyük gyorsan hozzá azt is, hogy nem tudjuk, hogy netán milyen tortúrát kapott eddig a kocsi a használójától/használóitól.
2, Ezt írtam:
"...Van egy (nem)munkatársam, akinek van egy húsz éves E Merci kombija.
A (nem)munkatárs Mercije évente 6-8 hónapot áll, mert szerelőnél van és/vagy alkatrészre vár és/vagy épp nincs málna (kittyó, stex, lóvé, guriga).
Hengerfejezés, majd befecskendezősor, automata váltó, hátsó futómű szintszabályozó kétszer, klíma, elektromos hibák, váltóolajhűtő - ezekről tudok az elmúlt öt évben..."
"...Álljunk két lábbal a talajon:
Ez nem egy dájcse prémium, hanem egy húsz éves, az öregségéhez már túlságosan összetett használt autó..."
Ebben mi az ami nem igaz?
Ez egy öreg autó.
Az a magyar társadalom becsípődése, hogy ezekben - ahogy helyesen leírtad, s szerintem sajnos;
státuszszimbóleumot lát. Megveszi ilyen állapotban, s nyilván még úgysem fogja tudni üzemeltetni, karbantartani, ahogy tették azt vele jó esetben az első pár évben.
S ahelyett, hogy venne fiatalabb, kevesebb kilométeres valami kommerszt - igen; Fiatot, Hyundait, Kiát, Daciát, Opelt, Fordot, akármit, ami a hétköznapi használatra tökéletesen elég lenne, ehelyett megveszik ezeket a lerúgott fekete bánatokat összkerékhajtással, biturbóval, 4 zónás klímával (hogy aztán nyáron az összes ablak le legyen tekerve, mert "csak tölteni kéne", aha...), elektronikus lengéscsillapítással, mittomén' még mivel, amikre jórészt semmi szüksége, anyagi tehetség meg pláne:
- Mert nem az Alpokba jár síelni, (összkerékhajtás), hanem a miskolci Avasi lakótelepről a Bosch-ba gályázni, s érdekes módon a kétkerékhajtású kocsik is képesek erre.
- A biturbóra sincs semmi szükség, mert egy évben egyszer ha eljut Budapestre, arra meg az 1.4 ideges is elég.
Na jó; a lámpától lámpáig kúpolásig szükség van rá, ezt elfogadom...
- Az egyzónás manuális klíma szerelését remélhetőleg kitudja fizetni, az miért nem elég? Akkor jobb a működésképtelen négyzónás?
- Elektronikus lengéscsillapítás. Tényleg jó dolog az is német autópálya tempó, Nürburgringen csapatás,de sajnos ez sem átlag magyar profil.
Akkor miért nem elég egy fiatalabb, egyszerűbb, kis pénzen is üzemeltethetőbb átlag bármi!?
A kisember/átlagjóska kivagyisága miatt.
Ne hidd, hogy nem csorog nekem is a nyálam egy Corvette-re, egy Californiára, egy Panamerára.
Vagy egy nagy teljesítményű szedánra, túrakombira.
De nem is fussa rá, nem is használnám ki (sajnos), s végképp nem tudnám megfinanszírozni a tisztességes üzemeltetéséét.
Akkor én vagyok a hülye, hogy gyávaságból új fapados csíkszeműt vettem, meg az a hülye, aki szintén gyávaságból 5 éves Cliót vett (2500 valós kilométerrel Pécsről szőnyeges garázsból, mert a papa meghalt...), remélve, hogy üzembiztos és netán finanszírozható lesz s nem 20 éves Mercivel, Audival, BMW-vel akarok pózolni?
Kösz; látom, hogy itt Miskolc környékén mely khm. társadalmi halmaznál kifejezett az ezek iránti vonzódás...
Nem kívánkozok ebbe a halmazba.
Persze; igen, prémium - újonnan vagy még a modell gyártási ciklusa alatt véve. Utána már szimpla használt autó, még a prémiumság évek múlva is tényleg ható profi marketingjével, illúziójával - a kisember számára.
Hogy aegy legendát idézzek, de a jelenségre vonatkoztatva; "te vagy már nekem egy úrinő az Avas kettes ütemből"
Nincs is attól hitelesebb, mint amikor valaki lebattyog a panel negyedik emeleti másfél szobásából az öreg Allroad A6-osába (hátsó szélvédőn konkrétan Szia Uram! felirat, hogy aztán összekeverve a D-t az R-el, hátulról telibe verje a kollégám I40 kombijának a hárombringás kerékpárszállítóját (Mert ő viszont rendszeresen jár ki a Tátrába bringázni).
Na tippeld meg, hogy ki járt rosszabbul, kinek állt be a családi kasszája, mint a gerely?
Ja, amúgy ez tegnap történt.
3,
Mikor állítottam ennek az ellenkezőjét?
Ezt írtam:
15-18 éves koráig tervezem/remélem használni (ha élek addig...) fele annyi kilométerrel.
Azt ne mond, hogy nem fogja kibírni, mert akkor már nem marad más, mint hogy kiröhögjelek.
Vagy figyelmetlenül olvastál, vagy valamiért idegből reagáltál.
Kár volt.
Felesleges volt.
4, Ilyen magas számig még soha nem számoltam el.
Jó, akkor veszek egy nagykerekes KrAZ-t, vagy egy Tatra csőröst.A probléma az, hogy karambol esetén viszont ők szoktak élve kiszállni, nem a szuzis.
Amúgy unironikusan az a nedves álmom, hogy ha indokolatlanul nagy összeg szakadna a nyakamba, akkor fixen napi használatra vennék vagy egy BTR-t vagy egy T-72-t, hogy most jöjjetek belém köcsögökJó, akkor veszek egy nagykerekes KrAZ-t, vagy egy Tatra csőröst.
Mert a' tényleg biztonságos.
Azért ebben a kérdésben vastagon ott van a szerencsefaktor.
Vehetsz akármit, ha nincs szerencséd. Halt már meg magyar kamionos, mert elé fordult a Corsa.
Akkor mi a megoldás; BRDM-2?
Mit hoz a MÁV-megújulása? Mi lesz az új közlekedési stratégia? Hegyi Zsolt, MÁV csoport vezig.
mmint, hogy a nereseké legyen.Azért ez szép, inkább hagyják tönkremenni a nagymúltú spanyol céget, mint hogy a magyaroké legyen:
Szerintem nincs ilyen szó a magyarban. Még?unironikusan
Ezzel a logikával nem sok maradna Magyarországból...mmint, hogy a nereseké legyen.
Én is inkább felégetném.