1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  És felrakták a netre amivel saját magukat lőtték tökön mert már mindenki tudja,hogy mivel állnak szemben?
   
 2. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Mivel a Krauss-Maffei Wegmann leírja nekik hogyan kell hegeszteni, majd München-ből meg Hamburg-ból kimennek a hegesztőmérnökök ellenőrizni, nagyot nem lehet hibázni. Az alapanyag beszállító ellenőrzött, azt az anyagminőséget máshol nagyon nem használják, szóval nem hiszem, hogy a görög gyártás gondot okozna...
   
 3. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Szigorú kontroll kell és nem lehet gond:)
   
  ozymandias likes this.
 4. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Mire gondolsz pontosan? A gyártó, aaz alkalmazó érdekei nem mindig esnek egybe, az ellenségé meg kifejezetten nem szoktak egybeesni. Lelkes ellenszurkolók meg mindig vannak. Pl a legtöbb adat a nyugati hk-k páncélzatáról orosz oldalakról származik, az orosz tankokat meg nyugaton szeretik szétfűrészelni és feltenni a netre...
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  A gyártó és alkalmazó érdeke is a páncélzat titkosságának a megőrzése.
   
 6. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Én is úgy hiszem, hogy szigorú minőségbiztosítási rendszere van a KMW-nek. Egyébként hazánkban is vannak jó minőségű hegesztett acélszerkezetet előállítani képes vállalkozások, mindenféle különleges anyagok hegesztésére. A harckocsi test és torony persze egy csomó speciális és nagy méretű keretet, sablont igényel, ezek mozgatása sem egyszerű.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Az olcsó munkaerő miatt jobban megéri a Görögöknél gyártatni a páncéltesteket és tornyokat. Az új tornyot a németeknél nem is gyártották, az eredetileg azt hiszem svéd innováció, úgy vette át a spanyol és a görög gyár.
   
  alfa74, fip7 and pöcshuszár like this.
 7. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Az ellenség a zsákmánytankot biztos, hogy ha lehet felhasználja, ha információs műveletekre, lejáratásra, lélektani nyomásgyakorlásra. Nincsenek örök titkok, a mai világban különösen nem, az fb-n, egy nap alatt körbeszalad a bolygón egy érdekes kép....Mit szeretnél mondani? A lemezvastagságok nem valósak? AZ anyagminőség szerintem a kornak megfelelő minőségű, keménységű, szakítószilárdságú páncéllemez. Manapság egyébként jóval jobb minőségű acélt gyártanak,m int negyven évvel ezelőtt. Pl:
  [​IMG]
  Tehát az új gyártású Leopard elméletileg hatékonyabb páncélzattal rendelkezhet, mint az 1985-ös gyártású (azonos tömeg mellett)....:rolleyes:
  És a kazamata belsejéről, az előtétpáncélzatról, aknavédelem miatt felszerelt egyéb kiegészítő páncélok csak ezután jönnek.
   
  fip7 likes this.
 8. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  fip7 likes this.
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Te most miről beszélsz?
  Mert nyilvánvalóan semmi köze ahhoz,hogy szerinted a lengyelek fogták magukat és a most rendszerben álló harckocsijuk egyik legfontosabb tulajdonságát kirakták a netre.
   
 10. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  ez elméletileg így is van, csak a gond ott van, hogy ezekhez az anyagokhoz nem létezik olyan hegesztőanyag, aminek a szakítószilárdsága megegyezik az alapfémével. Az Armox utáni szám a keménséget jelenti Brinell-ben. A 600Brinell úgy tesók között 1800MPa szakítószilárdság környéke, Ömlesztőhegesztéssel 1100MPa a plafon. Az SSAB ezt egyébként autók vagy egyszerűbb járművekhez ajánlja. Tény, az anyagminőség javult, de vannak még gondok. Az angoloknak annak idején egy családiház méretű vákuumkamrát kellett építeni, hogy elektronsugaras hegesztéssel tudják hegeszteni a lemezeket. Az eredmény nagyon vékony hőhatásövezet lett, viszont rohadt lassú és költséges gyártás lett.

  Ha sikerülne az alapanyag szilárdságát elérő ömlesztőhegeszt kifejeszteni, akkor az autódaruk minimum egy tengellyel kevesebbek lennének - és garantált díszdoktori cím a legtöbb műszaki egyetemen...

  (mondjuk van egy trükk, amivel el lehet érni a szilárdságot, de az nagyon unortodox, úgyhogy megtartom magamnak)
   
  fip7, fishbed, anonim999 and 2 others like this.
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ott a kolléga tévedése,hogy ezeket az őrült acélokat a szendvics rétegekben használják (ott nem kell hegesztéssel foglalkozni)nem pedig a teknő vagy a torony vázához így azt sem tudjuk,hogy milyen vastag lemezekről beszélünk.
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Szűz lányok vérébe kell mártani a varratot?
   
  svajcibeka likes this.
 13. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  38 millió lengyel közös esküvel fogadta meg, hogy a németek titkát örök időkre megőrzi....:D
  Csak is így lehet, sehogy másképp.....
   
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem fér hozzá 38 millió lengyel.De ami fontosabb:nekik az érdekük,hogy titokba maradjon ezt értsd már meg,hisz ez nem a németek titka hanem a lengyeleké mert a németeknek egy darab A4-es vagy AV sincs!!!
   
 15. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Igen, az igazán ellenálló lemezeket nem a teherviselő részek készítésére használják, hanem külön rácsavarozzák, ha lehet egy kis légréssel, esetleg más anyagokkal kombinálva.
  Utaztam többször német Dingóban, hihetetlenül vékony lemezből (lehet, hogy jól alakítható és hegeszthető szerkezeti acélból) van a fülke váza, kb .5-6 mm. Erre tesznek fel pár centiméteres eltartással valami keményebb 2 cm-es lemezt, ezt pedig néha még egy másik réteg is borítja. Így biztos könnyebb gyártani. Meg könnyebb cserélni, ha sérül.
   
 16. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Megint nem figyelsz, csak vagdalkozol. Az eredeti képek nem a Leopard 2A4 -ől vannak, hanem a Leopard 2A0-ról. Ilyen a Lengyeleknek sincs!!!:confused:
  Akkor most mi van?
  De nem tök mindegy neked, hogy ki teszi fel a netre? Lehet, hogy dezinformál? Mit ér el vele, ha nagyon hamar le tudják buktatni, hisz a 3400 darab Leopard 2 nagy része valahol a világban használaton kívül van, legalább egy tucatot meg már szétlőttek Szíriában? Sokan tudják azt a titkot, bárki felteheti bármikor, mint ahogy fel is teszik.
  Sőt, az oroszok bárki nevében bármit hajlandóak feltenni a netre, hiába lovagolsz a szent páncél titok megőrzésén!!! Minden titok elszivárog, ez is.
   
 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Akkor honnan szerezték a lengyelek?
   
 18. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ahonnan ez:

  [​IMG]


  vagy ők: https://forum.warthunder.com/index....-2a0a1-spoiler-alert-image-intensive/page/15/

  [​IMG]
  http://btvt.narod.ru/raznoe/leopard2/Leo2a4.htm

  Sokan méricskélnek, számolnak, nyilván nem mindig megalapozottan, de a régebbi változatok jellemzőiről nagyjából egységes vélemény van. A gyár bölcsen nem mond semmit.
  A belső szerkezetről sok kép van, nagyjából mindegyik hasonlóan mutatja be a felépítést, nagy meglepetés nem várható egy 80-as években gyártott torony esetében. Azért sem mert a konkurencia is érdeklődik és abban érdekelt mindenki, hogy az ellenfél gyenge oldala nyilvánvalóvá váljon,, viszont valótlanságot állítani elég kockázatos (túl gyengének feltüntetni az ellenfél páncélvédelmét).
  Ilyeneket is látni (test orr rész vastagsága):
  [​IMG]
   
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az idézett lengyel könyvből kimásolt egyik táblázat Uwagi (megjegyzés) oszlopában a Leo 2-höz oda van írva hogy a forrás a RARDE jelentés 1987.

  RARDE: Royal Armament Research and Development Establishment. Defense research and weapons development agency of the UK Ministry of Defence.

  A Leopárd 2AV-t az amerikaiak is nagyon alaposa megvizsgálták. Akár ebből az irányból is kikerülhetett az információ.

  Persze az is lehet hogy a WoT-ból van (World of Tanks)... :oops:
   
  mindenen kívül likes this.
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  anonim999 and pöcshuszár like this.

Ezen oldal megosztása