1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Magyarország ipara

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - marton által indítva @ 2014. január 19..

 1. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...navirus-a-legsulyosabb-magyar-agazatra-427988
  "A koronavírus-válság nem kerüli el az ipart, a magyar gazdaság legfajsúlyosabb ágazatát sem. Az építőipar nélkül az ágazat a magyar GDP 20%-át teszi ki, a feldolgozóipar részesedése ezen belül 17,7%, a hazai beruházások majdnem harmadáért ez az ágazat felel. Az ipari eladások döntő része exportra megy, így a külgazdasági zavarok különösen megivselik az ágazatot. Az ipar azonban nagyon heterogén, és az alágazatokat korántsem egyenlő mértékben érinti a válság. A Portfolio-nak nyilatkozó ágazati szereplők válaszán keresztül mutatjuk be a válság alágazatokra gyakorolt eltérő hatását."
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "A Flisom Kecskeméten épít napelemgyártó gyárat, amely a legmodernebb csúcstechnológiát alkalmazza és 140 új munkahelyet teremt."
   
  Loken, mindenen kívül and geseft like this.
 3. Galthran

  Galthran Well-Known Member

  ide áthoztam mert nem fémipar

  én most egy lekvárgyárban melózom, és ugyanez van itt is. ugyanaz az összetételű főzet megy az aldis, sajátmárkás, pennys, cbas, aros címkéjű dobozokba.
  csak itt még árkülönbség is van, ugyanazért a löttyért kifizet a paraszt másfészer vagy kétszer annyit pusztán azért mert aldis, vagy valamelyik másik drágább üzletbe megy a cucc, a cba-sba ugyanaz van, de az olcsó szarként van elkönyvelve :D csodálatos
   
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 9. milagro

  milagro Well-Known Member

 10. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Hosszú távon úgyis idejön a BMW, mivel az alacsonyabb bérek miatt fizetődőbb egy gyár építés Magyarországon mint fenttartani egyet Németországban.
  Lego is megszűnt létezni Dániában, a világon 3 helyen van gyáruk, Nyíregyháza, Mexikóváros, Sanghaj!
   
  fip7 and Terminator like this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Szíjjártót ráugrasztotta a főnök az ügyre. Jövő hét pénteken tisztábban látunk a csúszással kapcsolatban.

  Hivatalasan a BMW kommunikációs igazgatója még ködösít.
  "A PONTOS IDŐTARTAM MÉG NEM KERÜLT MEGHATÁROZÁSRA, DE VÁRAKOZÁSAIK SZERINT TÖBB HÓNAP LEHET."
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...t-lelassulhatnak-az-epitesi-munkalatok-430316
   
  ogretankHU likes this.
 12. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Szerintem rosszul látod... Szijjartonak a főnöke németül beszél és ott ül Győrben az AUDIban és Kecskeméten a Mercedesnél... Most jön meg egy a BMWhez... Mondjuk ki itt úgy táncolunk ahogy Hans, Jürgen, és Siggi mondja...
   
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Szíjjártó Péter szerint a BMW debreceni gyárépítésének “elhalasztásáról” szóló sajtóértesülések kapcsán az igazság:

  1. A vállalat vezetőivel ma is egyeztettünk, arról biztosítottak minket, hogy természetesen továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett.
  2. Jövő pénteken Debrecenbe jönnek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen is fogunk megbeszélést folytatni.
  3. A gyár építési munkálatai már most is zajlanak.
  A debreceni polgármesteri hivatal szerint az igazság:

  1. a debreceni gyár üzembe helyezésével kapcsolatban ma megjelent információk a debreceni önkormányzat és a BMW Manufactoring Hungary Kft. között létrejött szerződés végrehajtását és lezárását nem érintik.

  2-3. A szerződésben rögzítetteknek megfelelően és ütemben az önkormányzati beruházás lezárul. Napokon belül átadásra kerül a teljes terület az egyeztetett műszaki tartalomnak megfelelően a BMW magyarországi cége részére. Az átadással az önkormányzat által vállalt minden feltétel teljesítése biztosítja, hogy a BMW megkezdje a további fejlesztéseket.”


  Úgy tűnik hogy Szíjjártó nem fejtette ki teljesen az igazság minden részét ...:rolleyes:
  Gondolom, ma egyből felhívta őket hogy "miazistenvanb@sszátokmegnemeztbeszéltükmegamúlthéten..." és jövő hétig majd együtt kitalálják hogy mit mondanak a nagy telekátadási ünnepségen, hogyan lesz ebből sikerkommunikáció.

   
  fishbed likes this.
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Azzal az a baj, hogy akkor olyan 60 évesek is nyugdíjba szeretnének menni, akiket nem bocsátanak el, és hatalmas feszültséget keltenél vele a társadalomban. Annyit tehetsz az ügy érdekében, hogy bevezeted a férfiaknál is a 40 éves korkedvezményes nyugdíjbamenetelt. Ezzel szereznél jó pontot az egyenlőségesdiben is eu-szinten, meg ezt a társadalom nagy része is pozitív intézkedésként fogadná el. Meg ha 2022-re visszaáll minden növekedési pályára, nem fognak hiányozni azok az emberek, mert jó részük úgyis elérte volna a rendes nyugdíjkorhatárt is.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A munkanélküliek csak 3 hónapig rontják a statisztikát, utána kikerülnek a nyilvántartásból. Inaktív munkavállalók létszámáról meg nem nagyon szoktak nyilatkozni. A fizetőképes kereslet csökkenése lesz a probléma, mert a munkanélküli 3 hónap után nem kap pénzt. Azt mondták, segélyt nem adnak.
   
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Azt mondták, segélyt nem adnak, helyette új munkahelyeket teremtenek.
   
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  3 hónap utan is jár zsé csak qrva kevés. Nem kerül ki a nyilvantartasbol, csak nem allaskeresési járadékra lesz jogosult hanem foglalkoztatast helyettesítő zsére. Viszont ilyen esetben végzettségtől függetlenül bármilyen közmunkát köteles vagy elfogadni.
   
  fip7, Ooorky, aquarell and 1 other person like this.
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Igen de egy nem szakmumkapan alkalmazott 50+ keres egy szakmunkas 70+ egy eretsegivel remdelkezo 100 korul egy diplomas 150 korul... Nem sok kevesebb mint a fele annak amit a versenyszferaba keresne az ember hasonlo vegzetseggel /minimum./ de akinek mar van egy eretsegije adokedvezmenyekkel eggyutt nem olyan veszes./qvara nem jo nem azt akarom kihozni de ugye kevesebb a munka joval lazabb a munka stb... Egzisztencia romlas mindenkepp de ha csak atmemeti valakinek par honap /mert ez esetbe akinek fontos azert kapkodja magat hogy uj munkat talaljon./ nem kell ehhalaltol felnie. Es a kozmunkanak van egy nagy elonye megpedig ha kozmunkabol jelentkezik valaki egy allasra /es valoban meguti a szintet./ nahyobb esellyel indul az allasert mint egy munkanelkulin levo hisz fel evig fizeti az allam a berenek majd felet??? /nemtudom emeltek e mar es levagyok maradva vagy sem de azt tudom hogy nem toroltek ezt el./tehat valojaban ha valaki minkanelkuli utan 3 ho utan nem talal munkat es van vegzettsege erdemes kozmunkara bemenni egybol mert sokkal nagyobb esellyel kap munkat a versenyszferaba /a kedvezmemyek miatt./ es persze addig is keres keveset de keves munkaval.
   
 20. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  + a melosnak radob
   

Ezen oldal megosztása