Magyarország ipara

“Az Európai Bizottság új iparpolitikai terve a kínai típusú, kényszerített vegyes vállalatok modelljét honosítaná meg: az Ipartámogató Törvény (Industrial Accelerator Act) szerint a külföldi cégek csak akkor léphetnének be az uniós piacra, ha helyi vállalatokkal társulnak – tudta meg a Politico. Ha a kiszivárgott terv valós, akkor az Magyarország beruházási politikáját is nehéz helyzetbe hozhatja.“

Pro patria radar meg GM6 lynx
Sziasztok.
Azert ez nem teljesen úgy működik ám hogy fegyvergyártó cég vesz valamit mint fegyver. ezt Ti is tudjátok. És azt is tudjátok hogy a vevő általában nem egy konkrétan fegyvergyártó cég.Össze-vissza keverik, de a lényeg. Az elmult hetekben pl elkezdtünk az egyik legnagyobb olyan semmi cégnek, (banánimportőr) olyan dolgokra ajánlatot adni (sőt gyártjuk is) ami persze banán..:-) legyártjuk, atkönyvelik, aztan a banán végül valahogy más lesz..pl beépül egy a legmodernebb nyugati banánszedő gépbe...sok ilyet tudnék mondani amugy..pl: más..anno nem is olyan rég egy német multi keretein belül vásároltam bizonyos csöveket...(energetikai célra) valahogy az átmérők olyan ismerősek voltak. továbbküldtük kooperációban..aztán valahogyan csak-csak beépüétek egy babánszedő gépbe...igaz közben megtanulta az összes felvidéki szláv nyelvet, stb..szóval van ez csak nem elég..de a tapasztalat az hogy egyre több..jönnek a banánszerető németek..nem is kevés.
pl a mi banánunk a világ top 3-ban van jelenleg:-)mint banán természetesen

Sziasztok.
Azert ez nem teljesen úgy működik ám hogy fegyvergyártó cég vesz valamit mint fegyver. ezt Ti is tudjátok. És azt is tudjátok hogy a vevő általában nem egy konkrétan fegyvergyártó cég.Össze-vissza keverik, de a lényeg. Az elmult hetekben pl elkezdtünk az egyik legnagyobb olyan semmi cégnek, (banánimportőr) olyan dolgokra ajánlatot adni (sőt gyártjuk is) ami persze banán..:-) legyártjuk, atkönyvelik, aztan a banán végül valahogy más lesz..pl beépül egy a legmodernebb nyugati banánszedő gépbe...sok ilyet tudnék mondani amugy..pl: más..anno nem is olyan rég egy német multi keretein belül vásároltam bizonyos csöveket...(energetikai célra) valahogy az átmérők olyan ismerősek voltak. továbbküldtük kooperációban..aztán valahogyan csak-csak beépüétek egy babánszedő gépbe...igaz közben megtanulta az összes felvidéki szláv nyelvet, stb..szóval van ez csak nem elég..de a tapasztalat az hogy egyre több..jönnek a banánszerető németek..nem is kevés.
pl a mi banánunk a világ top 3-ban van jelenleg:-)mint banán természetesen
A lényeg a lényeg, azért nem olyan rossz a helyzet. Csak ugye a magyar ipar be van integrálva a német alá..vagy lassan mellé. Minőségben meg inkább folé.(saját tapasztalat) Nem tudom hol olvastam (mert sajnos nem voltam ott,) de van egy német-magyar gazdasági fórum ahol állítülag az hangzott el, hogy ha és amennyiben Magyarországon és Németben is marad jövőre az ami és aki, ugy jövőre több mint 300!!!! német cég teszi át a székhelyét ide..kicsi nagy -vegyesen. 20-tól 1000 főig.ez brutál...Nálunk az anyacég egyértelműen kimutatta hogy ennek oka a rezsi...És ha már a gépet áthozza, az nehéz döntés..de meghozza

• Tetszik
Reactions: Giskard