Ha rajtam múlna,a komplett sorozat jönne.Én úgy tudom (mintha ezt olvastam volna valahol), hogy a légvédelmi rendszer radarjain kívül is lesz még attól független mobil radar beszerzés. Nem tudom eléggé felhívni a figyelmet a Girafe radarjaira, amiket gond nélkül lehet integrálni mind a NASAMS rendszerébe, mind a SAMOC alá.
Annyi megjegyzés még, hogy a Giraffe 8A nem annyira "multiradar" mint a 4A. A 8A inkább nagy hatótávolságú.
Itt vannak a család tulajdonságai, mátrixban.
Valószínűleg tüzérségi felderítő radar biztosan fog még érkezni. Az ma már alap. A 4A, tudja ezt IS.
A kettő együtt lenne jó.Békeidőben,illetve a még csak feszültségterhes időkben,lehetővé teszi az AWACS üzemidejével való takarékoskodást.Olcsó megvenni,olcsó üzemeltetni.És nem izgat,hogy lelövik a háború első támadásában.Addigra feltehetően visszahozta az árát pénzügyileg a repülő radarral való takarékos üzemeltetés lehetőségével.Harcászatilag is ugyanezzel,nameg a rajtaütésszerű támadás időben való felderitésével.Ha elég nagy a hatótávjuk,esetleg a CAS azelött elkaphatja a támadó gépeket,hogy azok AAM-jeinek HMZje elérné a lufit.(beraktam valahova egy tanulmányt a 73as háború légi hadviseléséről.Az izraeli elfogó zóna a Szuezi csatornátol nyugatra volt)ELTA ha jol emlékszem 500km-es hatótávú radarral is kinálja a lufiját.Meg egy jolfejlett önvédelmi rendszerrel.Meg EW és ELINt képességgel,IR negfigyelő rendszerrel,meg tán még egy karácsonyfát is raknak rá,csak fizesd megIgen, oda kéne. ESSM Block II-vel meg horizont alá is lehetne úgy tüzelni.
Már el lett magyarázva, hogy miért nem jó. Rohadt távolról lelőhető és nem védhető semmivel. Az AWACS képes odébbrepülni és süllyedni, hogy HMZ-t összeomlassza. Ez meg egy helyben áll, a rakéta manőverező képességének 0-nak kell lennie. Egy HARM szintű rakéta is 100+ km-ről elcsapja.
Ezen felül tudtommal széllimitje van.
A ballon radar drogcsempész gépeket vadászni békeidőben megfelel. Háborús alkalmazásra kevésbé, főleg NASAMS esetén. Vagy minden bejvövő AAM és ARM-hot lőhetsz lefele... Erre nincs elég rakétája senkinek...