Orosz hadiflotta

A baj ott kezdődik Allesmor hogy még a Leader romboló megépítése sem menne nem hogy egy oylan hordozó ami még Kínának is feladja a leckét .
Hány évig épült az első potens 5000 tonnás Fregatt? 10 évig!

Nézd Roni, itt nem a "menés"-ről van szó, hanem arról, hogy a megfelelő időszakban építsék meg ezeket. A Líder rombolókra Oo.-nak (vagy inkább a SZU-nak) akkor lesz szüksége, miután már megnyerte a háborút, nem pedig előtte, vagy közben. Ugyanis azokra - és a repülőgéphordozókra - a győztes háború után lesz szükségük, azért, hogy betölthessék vele ugyanazt a szerepet, amelyet most az USA tölt be hasonló eszközök birtoklásával. Pax Americana -> Pax Eurasiatica.

Ha ránézel a földgolyóra, akkor láthatod, hogy az USA csak tengeren tud eljutni bárhová. Szárazföldön kb. Kanada, Mexikó. :) Az oroszokra ez nem igaz.
Ezt írtam, attól függ, hova. Afrikába, Arábiába, Indokína környékére a SZU sem tudott eljutni szárazföldön. Bázisok voltak, de azért nem mindenhol. Ezért kezdték el a 70-es évektől kiépíteni a kékvizi flottát, amihez természetesen kellett a megfelelő politikai, anyagi háttér.

A baj ott kezdődik Allesmor hogy még a Leader romboló megépítése sem menne nem hogy egy oylan hordozó ami még Kínának is feladja a leckét .
Hány évig épült az első potens 5000 tonnás Fregatt? 10 évig!
Továbbra is megépítenek egy 25k tonnás SSBN-t 4-5 év alatt. Amire van prioritási pénz, azt építik. Nyilván, ha van hol.

Továbbra is megépítenek egy 25k tonnás SSBN-t 4-5 év alatt. Amire van prioritási pénz, azt építik. Nyilván, ha van hol.

Azt azért tudod ugye, hogy egyik Borej osztályú egység se készült el 4 év alatt? Az első három egység eleve Akula-osztályú egységek számára épült orr-részt kapott. A negyedik egység lesz az első, amely teljes egészében már ennek készült, és annál 5 év volt a vízre bocsátás, de a hadrendbe állás még legalább 2 év...

Azt azért tudod ugye, hogy egyik Borej osztályú egység se készült el 4 év alatt? Az első három egység eleve Akula-osztályú egységek számára épült orr-részt kapott. A negyedik egység lesz az első, amely teljes egészében már ennek készült, és annál 5 év volt a vízre bocsátás, de a hadrendbe állás még legalább 2 év...
4-5 évet írtam, nem 4-et. De elnézést, 7 év. Arra próbáltam utalni, hogy, a kiemelt projektek, aminek nagyjából biztosított az anyagi háttere, azokkal ha nem is amerikai, kínai tempóban, de haladnak. Ennyire van kapacitásúk. Az majd elválik, hogy a következő évtizedben hova teszik a hangsúlyt. Az oroszok nem tudnak egyszerre mindent építeni, se pénzük, se gyártói kapacitásúk, beszállítói láncok, se elég szakemberük nincs hozzá.

4-5 évet írtam, nem 4-et. De elnézést, 7 év. Arra próbáltam utalni, hogy, a kiemelt projektek, aminek nagyjából biztosított az anyagi háttere, azokkal ha nem is amerikai, kínai tempóban, de haladnak. Ennyire van kapacitásúk. Az majd elválik, hogy a következő évtizedben hova teszik a hangsúlyt. Az oroszok nem tudnak egyszerre mindent építeni, se pénzük, se gyártói kapacitásúk, beszállítói láncok, se elég szakemberük nincs hozzá.

No offense, én csak arra utaltam, hogy az oroszoknak sem SSBN, sem SSN (SSGN) egységek építése nem megy ilyen gyorsan. A következő Jaszen-osztályú egység (a Novoszibirszk) építése is 2013-ban kezdődött, elvben 2019-ben fogják vízre bocsátani, jó esetben 2020-ra át is adhatják. Az Egyesült Államok tud most ilyen 2-2,5 év alatt egy Virginia-osztályú egységet átadni a gerincfektetéstől kezdve, de például a briteknél több, mint 10 év, amíg egy Astute osztály eljut a gerincfektetéstől az átadásig...

• Tetszik
Reactions: arbalest
No offense, én csak arra utaltam, hogy az oroszoknak sem SSBN, sem SSN (SSGN) egységek építése nem megy ilyen gyorsan. A következő Jaszen-osztályú egység (a Novoszibirszk) építése is 2013-ban kezdődött, elvben 2019-ben fogják vízre bocsátani, jó esetben 2020-ra át is adhatják. Az Egyesült Államok tud most ilyen 2-2,5 év alatt egy Virginia-osztályú egységet átadni a gerincfektetéstől kezdve, de például a briteknél több, mint 10 év, amíg egy Astute osztály eljut a gerincfektetéstől az átadásig...

A tud sem az amerikaiaknál sem az oroszoknál nem a képesség hiányát jelenti hanem inkább pénz hiányt jelent.Meg persze azt,hogy nem is kell már évente átadni ilyen egységeket.

Ok, tiszta sor, köszönöm a kiigazítást. Valószínűleg sok múlik majd azon is, hogy a beszállítói láncot fel tudják-e kellően futtatni (meghajtás, elektronika, fegyverzet sorozat gyártás).

• Tetszik
Reactions: Cifu
Nyilván így van, de én nem emlékeztem :) Ezért linkeltem be a hivatalos elnöki honlapról a doktrínát, és utána az RT orosz nyelvű változata által készített elemzést is.
Az igazat megvallva egy ideje mióta jelentősen esett a fórum színvonala (pl.a hírhamisító ulippo megjelenése a lelkes támogatóival együtt) egyre kevesebbet szoktam írni ide. Inkább csak olvasni. Arra valamennyire van időm és kedvem.Most ugyan épp megint írok, de van,hogy hetekig semmi. A másik,hogy az igazat megvallva az orosz flotta vízfelszín feletti részével csak nagy vonalakban vagyok képben. A légierő érdekel leginkább plusz az űrkutatás,a flottánál pedig a tengeralattjárók. Ettől függetlenül remélem,hogy sikerül az oroszoknak építenie legalább egy, de inkább több atommeghajtású repülőgéphordozót.Csak ne az űrprogramból vagy a tervezett egészségügyi fejlesztésekből vegyék ki a pénzt hozzájuk. Bár szerintem nem fogják mert akkor Putyin elnök már tavaly zöld utat adott volna egy új hordozó megépítésének elkezdéséhez, de ehelyett azt mondta, hogy még nincs rá pénz.

Ha van kedved és időd szerintem írhatnál egy összefoglalót (lehet sokan már nem emlékeznek)

Bolsoj Kamyeny-ban(Zvezda hajógyár) épül a hatalmas szárazdokk: 485mx114mx15m

Bebq8Izfh-Y.jpg

MYQiwJkuZUE.jpg

3k7tnvqIzDg.jpg

A6Kzpg8sZyk.jpg

qxZnY-AfZH4.jpg

MopBhvzJWT8.jpg

Marsal Usztyinov Ceutában.Két év után ismét kiköthet orosz hadihajó a spanyol autonóm városban Marokkó északi részén.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ha van kedved és időd szerintem írhatnál egy összefoglalót (lehet sokan már nem emlékeznek)

Hát ahhoz végig kell először olvasnom az elnöki honlapról letöltött doktrínát teljes egészében, és sajnos most túl sok időm nincs rá, úgyhogy sajnos sokat nem ígérhetek. Talán decemberben menni fog.

Szevmas híradó legújabb része. Benne (videó elején)friss információk az Admiral Nachimov modernizációs munkálatok állásáról.