Orosz szőnyegbombázás új szintekre emelkedik 2024-re
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
LTE MIMO. A lezuhanáskor egy nagyobb Shahed raj ellen védekeztek az ukránok, és erős LTE tevékenységet mértek be. Kísérleti Shahed-nek gondolják a hevenyészett kialakítás miatt. A képek még a vizsgálat megkezdése előtt kiszivárogtak...Nagyon fánki antennák jelentek meg bizonyos Geranokon:
Ja, hát ez rendes házibarkács, rétegelt lemez meg takonypisztolyLTE MIMO. A lezuhanáskor egy nagyobb Shahed raj ellen védekeztek az ukránok, és erős LTE tevékenységet mértek be. Kísérleti Shahed-nek gondolják a hevenyészett kialakítás miatt. A képek még a vizsgálat megkezdése előtt kiszivárogtak...
A "modem" közelebbről.
Ez sajnos vérfagyaszó igazság...Azokat a laktanyaportások kinevetik, ezért nem jön senki
Nem tudom, honnan jönnek ezek a körök, de már megint kretén módon rajzolták meg őket: a Burevesztnyiknek 290km-es a harci hatósugara, erre sikerül egy kb 290 km átmérőjű kört rajzolni...
Oroszok így rajzolják,mint korábban én is posztoltam a Polonez-ről. Megérti mindenki szerintem. A Burovesztnyik belorusz gyártású.Nem tudom, honnan jönnek ezek a körök, de már megint kretén módon rajzolták meg őket: a Burevesztnyiknek 290km-es a harci hatósugara, erre sikerül egy kb 290 km átmérőjű kört rajzolni...
Na mindegy, jó lenne már ezeket bevetésen is látni.
Hogy kellett volna a kört rajzolni? Azért kérdezem, mert ha 290km a hatósugár, akkor nem rajzolhatnak egy 580km átmérőjű kört, hisz akkor amint elért a 290km-es sugár végére azonnal fordulhat is vissza, különben nem fog kitartani az üzemanyag hazáig. A 290km-es hatósugár az a gyakorlatban kb azt jelenti, hogy olyan 100km-re lévő célpontokat támadhat, úgy hogy elrepül 100km-et ott elkezd a levegőben ténykedni 90km-nyit ténykedik majd visszarepüli a 100km-et ami az odaút is volt.Nem tudom, honnan jönnek ezek a körök, de már megint kretén módon rajzolták meg őket: a Burevesztnyiknek 290km-es a harci hatósugara, erre sikerül egy kb 290 km átmérőjű kört rajzolni...
Na mindegy, jó lenne már ezeket bevetésen is látni.
Úgy, hogy mondjuk két kört rajzolnak, egy 290km sugarút (mutatva a teljes hatósugarat), és egy kisebbet, ami x perc őrjáratozást foglal magában.Hogy kellett volna a kört rajzolni? Azért kérdezem, mert ha 290km a hatósugár, akkor nem rajzolhatnak egy 580km átmérőjű kört, hisz akkor amint elért a 290km-es sugár végére azonnal fordulhat is vissza, különben nem fog kitartani az üzemanyag hazáig. A 290km-es hatósugár az a gyakorlatban kb azt jelenti, hogy olyan 100km-re lévő célpontokat támadhat, úgy hogy elrepül 100km-et ott elkezd a levegőben ténykedni 90km-nyit ténykedik majd visszarepüli a 100km-et ami az odaút is volt.
Amit te kersz z meg értelmezhetetlen a társadalom döntő részének. 290km van az adattáblán és a térképen, ez érthető.Úgy, hogy mondjuk két kört rajzolnak, egy 290km sugarút (mutatva a teljes hatósugarat), és egy kisebbet, ami x perc őrjáratozást foglal magában.
Az ábra jelen formájában teljesen félrevezető.
Egyesek szerint csökkenti a radarkeresztmetszetet.Az orosz gyártású Shahedek anyagáról (nekem szénszál-szövet szendvicsnek tűnik):