Orosz szárazföldi erők és fegyverzetük

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 795
75 857
113
Én ezt értem, csak pl. hirtelen ránézve a Wikire, az annyira nem kevés ám amit költenek, angol wiki szerint 51 milliárdot költöttek el 2020-ban, ez nagyon közel van az oroszhoz úgy, hogy nekik semmi atomütőerőt nem kell fenntartani, se hozzá tengeralattjárókat, komolyan vehető haditengerészetük sincs, még az oroszokhoz mérten sem, akiknek ez a haderőnem szintén nem a fontosabbak közül való!

S a németek úgy hozzák az ilyen 200 körüli harckocsi és 200 körüli harci merev szárnyú repülőgép mennyiségekkel rendelkező haderőt, hogy közben a 7!!! legtöbbet költik 2020-ban a világon. Nincsenek náluk komolyanvehető mennyiségek, se tüzérségből, se semmiből sem!

Ismétlem, bár korszerű technika van, komolyan vehető mennyiség NINCS, 2020-ban 51 milliárd, tehát nagyon közel az oroszok költségvetéséből, ami a HETEDIK legnagyobb a világon akkor!

Ezt okozza a HIGH END mánia.

Ha a németek nem tetszenek mint példa, mert csak, mert szivárványos buzik, meg fociVB-ről is kiestek, idekúrom ugyan így levezetve ugyan ezt a franciákkal is neked.

Vagy az olaszokkal...

Vagy megmutatom hogy mennyibe kerül AZ, amit TE szeretnél, hogy legyen minőség IS, meg MENNYISÉG is, de azt az USA tudja csak hozni egyedül, 700+ milliárdból évente, úgy hogy az egész világ fizette neki hozzá az adósságát a dolláron keresztül, amit nyomtathattak eddig büntetlenül. Na pont ezért rágott be rájuk a fejlett szabad nyugati világon TÚL kb. MINDENKI, a föld 75%...

Szóval szerintem meg az oroszok a lehetőségeikhez képest, egy "olaszok" GDP-jével megverve, úgy véreztetik az ukránokat, hátországgal mindennel együtt, hogy a nyugatnak egyre terhesebb az a pénztemető konfliktus.

A végén meg a Krím és a Donbasz Orosz marad, majd figyeld ki.

Sok orosz bele fog halni? Igen.

Le fogják hozni tudni olyan egyértelmű fölénnyel mint az USA a saját konfliktusaikat? Nem.

A lehető legtöbbet ki fogják hozni a háborúból amit évi 60 milliárd dolláros hadi költségvetéssel lehet? Szétkúrják romokra azt az országot ami nekik hosszú távon ha nem avatkoznak be, óriási biztonsági kockázatot jelent? Kivégzik a legtöbb olyan ukrán nacionalistát aki oroszokat ölt/vagy ez a vágya?!

Szerintem igen...

Ukrajna NATO tag lesz mostanában? Egyértelműen NEM.
Zelenszkij tud úgy atomfegyverekről fantáziálni, hogy állva tapsolják a nyugati vezetők a Müncheni biztonsági konferencián?

Na ez a legfontosabb egyértelmű NEM.

Végül ha így lesz és nem tévedek nagyot, egy Olasz GDP-vel, kb. német katonai költségvetéssel, keresztülbaszta az akaratát az orosz az egész komplett NYUGATON.

Ez van.
300 harckocsijuk van nem 200... Miért lehet az, hogy kb 20%-al kevesebb pénzből lényegesen kisebb haderőt tartanak fent? Azért mert modernebb. A német haderőben nincs a 80-as évek színvonalán álló technika, az orosz haderőben pedig kb a technika 40%-át ilyen eszközök adják. 2500-3000 harckocsiból nagyjából 800-1000db T-72B volt as háború elején. IFV- fronton mégtragikusabb a helyzet a kb 4000 IFV 90-95% teljesen elavult aza kevés BMP-3M amivel rendelkeztek még viccnek is rossz. Az orosz csöves tüzérség dettó, van 1-2 tucat 2S19M2, de a maradék több ezer jármű az legalább 40 éves haditechnikai színvonalat képvisel. A rakétatüzérségük szintén katasztrófa, van 1-2 tucat Tornado de a többi az mind 30-60 éves eszköz. Menjünk tovább az emberre, a BW-ben minden harcoló katonának van éjjellátója, minden harcoló katonának van optika a fegyverén, a BW-ben minden katonának van rendes ruhája. Összefoglalva a BW nem egy vándormúzeum.
Csak 1 példa arra, hogy mit jelent az, hogy modern a BW: 150 MLRS van rendszerben náluk. Igen 1db MLRS pont dupla akkora tűzerejű, mint az a HIMARS amiből az ukránok 20db-t kaptak és ez a 20db is óriási problémákat okoz az orosz hadseregnek. 150db MLRS tűzereje 300db HIMARS-al ér fel és az ukránoknak ennek a tűzerőnek (150db MRLS) a 7%-val sikerült kukára vágnia Herszon és Harkov környéki orosz logisztikát...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 145
113
360 harckocsijuk van nem 200... Miért lehet az, hogy kb 20%-al kevesebb pénzből lényegesen kisebb haderőt tartanak fent? Azért mert modernebb. A német haderőben nincs a 80-as évek színvonalán álló technika, az orosz haderőben pedig kb a technika 40%-át ilyen eszközök adják. 2500-3000 harckocsiból nagyjából 800-1000db T-72B volt as háború elején. IFV- fronton mégtragikusabb a helyzet a kb 4000 IFV 90-95% teljesen elavult aza kevés BMP-3M amivel rendelkeztek még viccnek is rossz. Az orosz csöves tüzérség dettó, van 1-2 tucat 2S19M2, de a maradék több ezer jármű az legalább 40 éves haditechnikai színvonalat képvisel. A rakétatüzérségük szintén katasztrófa, van 1-2 tucat Tornado de a többi az mind 30-60 éves eszköz. Menjünk tovább az emberre, a BW-ben minden harcoló katonának van éjjellátója, minden harcoló katonának van optika a fegyverén, a BW-ben minden katonának van rendes ruhája. Összefoglalva a BW nem egy vándormúzeum.
Csak 1 példa arra, hogy mit jelent az, hogy modern a BW: 150 MLRS van rendszerben náluk. Igen 1db MLRS pont dupla akkora tűzerejű, mint az a HIMARS amiből az ukránok 20db-t kaptak és ez a 20db is óriási problémákat okoz az orosz hadseregnek. 150db MLRS tűzereje 300db HIMARS-al ér fel és az ukránoknak ennek a tűzerőnek (150db MRLS) a 7%-val sikerült kukára vágnia Herszon és Harkov környéki orosz logisztikát...
De úgy sikerült nekik a Herszoni logisztikát kukára vágni, hogy a nyugat nem tud már nekik többet küldeni dudi, azt nem akarod látni!
Hogy úgy lőtték szét az Antonov hidat nagy nehezen, hogy az a 20 db amit kaptak az Ukránok, az lőtte folyamatosan a rakétákat, s már NINCS több amit át tudnának adni nekik nyugatról, legalább is az ukránok ezért cirmognak, hogy még még még, ennyi nem elég!

Közben kéne nekik havi 7, de nem is, már 15 milliárd dollár, mert olyan szinten vannak nyerésben, hogy már semmi sem működik lassan komplett Ukrajnában, ha már a logisztika, az oroszok a régi szarjaikkal nem Heroszon és Harkov környékét lőtték kukára, hanem az ORSZÁGOT.

A legyőzhetetlenségi pontokig lőtték őket... Pont erről beszélek, hogy az a rengeteg sokat költő, high end fegyverzetű nyugati ország, élén az USA-val, Britekkel, Németországgal, Franciákkal mostanra azt mondta hogy hát jó lenne kurva gyorsan az ukránoknak egy békét kötni, mert nem bírják gyártani/venni nekik a mannát. Addig volt lelkes a nyugat pont, én úgy látom, míg az exVSZ országoktól az exSZU eredetű cuccokat lehetett szarért hugyért küldeni az ukiknak.


A drágát meg a jót, valahogy nem akarják raklapszámba küldeni, ilyen kis élesbe letesztelni az OK, az tetszik, küldözgetni pár tucatot PzH-2000 ből, ebből abból Ok, mennyiséget, komolyan vehető darabszámot?!

Na azt azért már nem, az nekik sincs elég!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 795
75 857
113
De úgy sikerült nekik a Herszoni logisztikát kukára vágni, hogy a nyugat nem tud már nekik többet küldeni dudi, azt nem akarod látni!
Hogy úgy lőtték szét az Antonov hidat nagy nehezen, hogy az a 20 db amit kaptak az Ukránok, az lőtte folyamatosan a rakétákat, s már NINCS több amit át tudnának adni nekik nyugatról, legalább is az ukránok ezért cirmognak, hogy még még még, ennyi nem elég!

Közben kéne nekik havi 7, de nem is, már 15 milliárd dollár, mert olyan szinten vannak nyerésben, hogy már semmi sem működik lassan komplett Ukrajnában, ha már a logisztika, az oroszok a régi szarjaikkal nem Heroszon és Harkov környékét lőtték kukára, hanem az ORSZÁGOT.

A legyőzhetetlenségi pontokig lőtték őket... Pont erről beszélek, hogy az a rengeteg sokat költő, high end fegyverzetű nyugati ország, élén az USA-val, Britekkel, Németországgal, Franciákkal mostanra azt mondta hogy hát jó lenne kurva gyorsan az ukránoknak egy békét kötni, mert nem bírják gyártani/venni nekik a mannát. Addig volt lelkes a nyugat pont, én úgy látom, míg az exVSZ országoktól az exSZU eredetű cuccokat lehetett szarért hugyért küldeni az ukiknak.


A drágát meg a jót, valahogy nem akarják raklapszámba küldeni, ilyen kis élesbe letesztelni az OK, az tetszik, küldözgetni pár tucatot PzH-2000 ből, ebből abból Ok, mennyiséget, komolyan vehető darabszámot?!

Na azt azért már nem, az nekik sincs elég!
De nem azért, mert nincs ezt értsd már meg! Csak a németeknek MARS-ból (a 150db-ból) 110db van letárolva. Az amerikai haderőnek van összesen vagy 1200db HIMARS és M270 MRLS. Van annyi mint a szemét, de ezekre szükségük van. Felesleges nincs nekik. Érted a különbséget a felesleges és a szükséges közt? Vagy talán az a problémád a nyugati haderőkkel, hogy nincs nekik felesleges haditechnikájuk felszerelni egy aktív háborút vívó 3. országot? Mert az oroszok jelenleg ott tartanak, hogy a saját haderejük szükségleteit sem képesek fedezni nemhogy modern de még a 20 éves nyugati színvonalon lévő technikával sem.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 470
113
300 harckocsijuk van nem 200... Miért lehet az, hogy kb 20%-al kevesebb pénzből lényegesen kisebb haderőt tartanak fent? Azért mert modernebb. A német haderőben nincs a 80-as évek színvonalán álló technika, az orosz haderőben pedig kb a technika 40%-át ilyen eszközök adják. 2500-3000 harckocsiból nagyjából 800-1000db T-72B volt as háború elején. IFV- fronton mégtragikusabb a helyzet a kb 4000 IFV 90-95% teljesen elavult aza kevés BMP-3M amivel rendelkeztek még viccnek is rossz. Az orosz csöves tüzérség dettó, van 1-2 tucat 2S19M2, de a maradék több ezer jármű az legalább 40 éves haditechnikai színvonalat képvisel. A rakétatüzérségük szintén katasztrófa, van 1-2 tucat Tornado de a többi az mind 30-60 éves eszköz. Menjünk tovább az emberre, a BW-ben minden harcoló katonának van éjjellátója, minden harcoló katonának van optika a fegyverén, a BW-ben minden katonának van rendes ruhája. Összefoglalva a BW nem egy vándormúzeum.
Csak 1 példa arra, hogy mit jelent az, hogy modern a BW: 150 MLRS van rendszerben náluk. Igen 1db MLRS pont dupla akkora tűzerejű, mint az a HIMARS amiből az ukránok 20db-t kaptak és ez a 20db is óriási problémákat okoz az orosz hadseregnek. 150db MLRS tűzereje 300db HIMARS-al ér fel és az ukránoknak ennek a tűzerőnek (150db MRLS) a 7%-val sikerült kukára vágnia Herszon és Harkov környéki orosz logisztikát...
A BW-nek azért nézz utána jobban. :)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 145
113
De nem azért, mert nincs ezt értsd már meg! Csak a németeknek MARS-ból (a 150db-ból) 110db van letárolva. Az amerikai haderőnek van összesen vagy 1200db HIMARS és M270 MRLS. Van annyi mint a szemét, de ezekre szükségük van. Felesleges nincs nekik. Érted a különbséget a felesleges és a szükséges közt? Vagy talán az a problémád a nyugati haderőkkel, hogy nincs nekik felesleges haditechnikájuk felszerelni egy aktív háborút vívó 3. országot? Mert az oroszok jelenleg ott tartanak, hogy a saját haderejük szükségleteit sem képesek fedezni nemhogy modern de még a 20 éves nyugati színvonalon lévő technikával sem.
Ez azért annak a fényében érdekes, mert nem látom a logikát abban, hogy közben a németek minden fórumon elmondják, hogy pl. Putyint felelősségre kell vonni, Oroszországot el kell ítélni, hozzák az olyan szankciókat amelyek egyértelműen NEKIK, a saját iparuknak és a saját polgáraiknak is nagyon fáj, káros, meg az oroszok is magyarázzák hogy ŐK gyakorlatilag egy proxy-t vívnak Ukrajna területén a nyugattal.

Itt ha úgy van ahogy írod, jövő nyárra az Ukrán elnök tényleg Szevasztopolban fog fürdeni a BBC/CNN kamerái kereszttüzében, mosolyogva, Putyint felkoncolják Hágában, Oroszország elesik.

Nekem ez valahogy még sem tűnik reális opciónak, aztán persze a tévedés jogát fenntartom, mint mindig, de én egyszerűen azt látom abból ahogy kommunikál a nyugat, hogy nem lehet SEMMIT kapni jelenleg még fizetőképes vevőként sem, nem hogy komolyabb techinkát, de még vadászboltban lassan lőszert/meg éjjellátót sem, hogy KIFOGYOTT a nyugat...

A győzelemben lévő ukrán meg megfagy...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 030
66 489
113
S a nyugat, az összesített nyugat kifogyott a promt átadható fegyverből, lőszerből, szeretnének békét...

Biztos elkerüli a figyelmed, hogy nem kell több a németeknek, mert a kutya sem fenyegeti őket és ők sem akarnak senkit megtámadni (mi is ebben a helyzetben vagyunk). Ellenben az oroszokkal akik ugye háborút indítottak ami olyan jól sikerült, hogy mára T-62-eseket kukáznak elő.

Kiváló... Bazzz a németeknek nem kell több, vagy nem tudnak abból a költségvetésből többet fenntartani/legyártani a kibaszott drága és drágán üzemeltethető hiper modern A6-ból?

De nem azért, mert nincs ezt értsd már meg! Csak a németeknek MARS-ból (a 150db-ból) 110db van letárolva. Az amerikai haderőnek van összesen vagy 1200db HIMARS és M270 MRLS. Van annyi mint a szemét, de ezekre szükségük van. Felesleges nincs nekik. Érted a különbséget a felesleges és a szükséges közt? Vagy talán az a problémád a nyugati haderőkkel, hogy nincs nekik felesleges haditechnikájuk felszerelni egy aktív háborút vívó 3. országot? Mert az oroszok jelenleg ott tartanak, hogy a saját haderejük szükségleteit sem képesek fedezni nemhogy modern de még a 20 éves nyugati színvonalon lévő technikával sem.
Szóval dudi eljutottál végül addig amiről zsolti magyaráz egy ideje ebben a vitában, de nálad ugyanaz pozitív előjelű és az, hogy nincs nekik, az nem azt jelenti, hogy nincs nekik. :D zsolti meg nem érti mi? :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 795
75 857
113
Ez azért annak a fényében érdekes, mert nem látom a logikát abban, hogy közben a németek minden fórumon elmondják, hogy pl. Putyint felelősségre kell vonni, Oroszországot el kell ítélni, hozzák az olyan szankciókat amelyek egyértelműen NEKIK, a saját iparuknak és a saját polgáraiknak is nagyon fáj, káros, meg az oroszok is magyarázzák hogy ŐK gyakorlatilag egy proxy-t vívnak Ukrajna területén a nyugattal.

Itt ha úgy van ahogy írod, jövő nyárra az Ukrán elnök tényleg Szevasztopolban fog fürdeni a BBC/CNN kamerái kereszttüzében, mosolyogva, Putyint felkoncolják Hágában, Oroszország elesik.

Nekem ez valahogy még sem tűnik reális opciónak, aztán persze a tévedés jogát fenntartom, mint mindig, de én egyszerűen azt látom abból ahogy kommunikál a nyugat, hogy nem lehet SEMMIT kapni jelenleg még fizetőképes vevőként sem, nem hogy komolyabb techinkát, de még vadászboltban lassan lőszert/meg éjjellátót sem, hogy KIFOGYOTT a nyugat...

A győzelemben lévő ukrán meg megfagy...
Most miről beszélsz? Te tényleg elhiszed a nyugati politikusoknak, hogy ők ukrajna győzelmét akarják? Elárulok egy titkot, le se szarják az ukránokat, épp csak annyi és olyan fegyvert küldenek amivel elhúzhatják a háborút, mert a cél az oroszok kivéreztetése nem az ukrán győzelem. Jah és az se árt, ha közben kiürül Ukrajna és 15-20 millió ukrán az EU-ban telepedik le.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 145
113
Most miről beszélsz? Te tényleg elhiszed a nyugati politikusoknak, hogy ők ukrajna győzelmét akarják? Elárulok egy titkot, le se szarják az ukránokat, épp csak annyi és olyan fegyvert küldenek amivel elhúzhatják a háborút, mert a cél az oroszok kivéreztetése nem az ukrán győzelem. Jah és az se árt, ha közben kiürül Ukrajna és 15-20 millió ukrán az EU-ban telepedik le.
Részben egyetértek veled, az nem hátrány nekik valóban hogy jön olcsó és VISZONYLAG szorgalmas/használható munkaerő. OK, eddig tart az amiben egyetértek veled, erre ment a like.

Igen, azt akarják hogy Ukrajna győzzön, én azt látom, mivel HA nem így lesz, azok után hogy beleálltak de NYAKIG, a saját állampolgáraik érzik a bőrükön, mert Berlin is olyanokat beszél már hónapok óta, hogy nem kell ám befűteni 18 foknál melegebbre, meg ne fürdjé' le csak heti 2x, mert brit tudósok kimutatták hogy az a tuti, és ott is elszálltak az árak, közben azért Macron is cirmog hogy buzi USA nem jó barát, mert 4x áron adja az LNG-t, aminek pl. az a következménye hogy az EU ipar a földbe áll versenyképességét tekintve, etc...

Szóval ezt már NEM JÓL LÁTOD, a nyugat ebben NYAKIG benne van! El is mondták, hogy mindenképpen nyernie kell az ukránoknak, mert nagyon nem jó üzenet az, hogy győzhet egy nagyobb - erősebb ország, hogy területet vehet el egy szomszédos kisebbtől, gyengébbtől, mert ez a mostani a nemzetközi jogon alapuló amúgy viszonylag békés világrendet alapjaiban változtatja meg! Ha kiderül hogy a NYUGAT nem tudja megvédeni ezt a világrendet, akkor az erősebb kutya baszik elv időszaka fog eljönni, ezt tudja mindenki.

Szóval itt bizony a NYUGAT nem hogy sokat veszíthet, de MÁR az EU konkrétan vesztett is rengeteget!
Itt én azt látom, mikor hallom Stoltenberget, vagy akár csak Scholz-ot, Macront, pláne Ursulát nyilatkozni, hogy de bazz, NAGYON is akarják hogy Ukrajna nyerjen, és az oroszok meg elbukjanak!

Most nekem úgy tűnik, akkor még egyszer, hogy az orosz GDP-vel, kb. Német vagy Francia hadikiadásokkal rendelkező Oroszország akarata fog érvényesülni!

A sok régi tömegesen használt szarral! Tömeghadsereggel!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 795
75 857
113
Részben egyetértek veled, az nem hátrány nekik valóban hogy jön olcsó és VISZONYLAG szorgalmas/használható munkaerő. OK, eddig tart az amiben egyetértek veled, erre ment a like.

Igen, azt akarják hogy Ukrajna győzzön, én azt látom, mivel HA nem így lesz, azok után hogy beleálltak de NYAKIG, a saját állampolgáraik érzik a bőrükön, mert Berlin is olyanokat beszél már hónapok óta, hogy nem kell ám befűteni 18 foknál melegebbre, meg ne fürdjé' le csak heti 2x, mert brit tudósok kimutatták hogy az a tuti, és ott is elszálltak az árak, közben azért Macron is cirmog hogy buzi USA nem jó barát, mert 4x áron adja az LNG-t, aminek pl. az a következménye hogy az EU ipar a földbe áll versenyképességét tekintve, etc...

Szóval ezt már NEM JÓL LÁTOD, a nyugat ebben NYAKIG benne van! El is mondták, hogy mindenképpen nyernie kell az ukránoknak, mert nagyon nem jó üzenet az, hogy győzhet egy nagyobb - erősebb ország, hogy területet vehet el egy szomszédos kisebbtől, gyengébbtől, mert ez a mostani a nemzetközi jogon alapuló amúgy viszonylag békés világrendet alapjaiban változtatja meg! Ha kiderül hogy a NYUGAT nem tudja megvédeni ezt a világrendet, akkor az erősebb kutya baszik elv időszaka fog eljönni, ezt tudja mindenki.

Szóval itt bizony a NYUGAT nem hogy sokat veszíthet, de MÁR az EU konkrétan vesztett is rengeteget!
Itt én azt látom, mikor hallom Stoltenberget, vagy akár csak Scholz-ot, Macront, pláne Ursulát nyilatkozni, hogy de bazz, NAGYON is akarják hogy Ukrajna nyerjen, és az oroszok meg elbukjanak!

Most nekem úgy tűnik, akkor még egyszer, hogy az orosz GDP-vel, kb. Német vagy Francia hadikiadásokkal rendelkező Oroszország akarata fog érvényesülni!

A sok régi tömegesen használt szarral! Tömeghadsereggel!
Felejtsd ezt el. Majd azzal magyarázzák az ukrán vereséget, hogy dönteni kellett a saját és az ukrán állampolgárok közt és mi jó politikus módjára elsősorban a saját országunk állampolgáraiért felelünk. Szánjuk bánjuk de ennyit tudtunk tenni Ukrajnáért, így is nagy áldozatokat hozott a pompás szolidáris nemzetünk, de többet nem tehetünk. Nem maradt más hátra mint mégszélesebbre tárnia kapukat az orosz elnyomás elől menekülő ukrán nép előtt!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 145
113
Felejtsd ezt el. Majd azzal magyarázzák az ukrán vereséget, hogy dönteni kellett a saját és az ukrán állampolgárok közt és mi jó politikus módjára elsősorban a saját országunk állampolgáraiért felelünk. Szánjuk bánjuk de ennyit tudtunk tenni Ukrajnáért, így is nagy áldozatokat hozott a pompás szolidáris nemzetünk, de többet nem tehetünk. Nem maradt más hátra mint mégszélesebbre tárnia kapukat az orosz elnyomás elől menekülő ukrán nép előtt!
Közben a fennálló nemzetközi rend meg atomjaira szakad? Irán, Kína elintézi amit akar? Törökök?

Én nem hiszek ebben, hogy ne állnának bele, hogy ezt elkerüljék. Ez a nyugati világ kiváltságos helyzetének végét is jelentené, petrodollárostul, afrikai Franciaország által kizsákmányoló poltikástul vagy 15 volt gyarmatban...

Harcolni fognak, én azt mondom. Legyen neked igazad, de szerintem nem ússzuk meg ennyivel!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 795
75 857
113
Közben a fennálló nemzetközi rend meg atomjaira szakad? Irán, Kína elintézi amit akar? Törökök?

Én nem hiszek ebben, hogy ne állnának bele, hogy ezt elkerüljék. Ez a nyugati világ kiváltságos helyzetének végét is jelentené, petrodollárostul, afrikai Franciaország által kizsákmányoló poltikástul vagy 15 volt gyarmatban...

Harcolni fognak, én azt mondom. Legyen neked igazad, de szerintem nem ússzuk meg ennyivel!
Nemzetközi rend? Az marad ami eddig: a nagyok és a legszorosabb szövetségeseik nem bántják egymást, a többiek meg megszívták. De ez megy már 100 éve, nem is értem mi ezen az új vagy meglepő.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 145
113
Nemzetközi rend? Az marad ami eddig: a nagyok és a legszorosabb szövetségeseik nem bántják egymást, a többiek meg megszívták. De ez megy már 100 éve, nem is értem mi ezen az új vagy meglepő.
Fasz tudja, ebben hajlok arra hogy elfogadjam azt amit mondasz. Ugyanakkor a mobilizálásra szükség van, és mennyiségre nehézfegyverzetből, nem mutatóban, én ezt vettem le az ukrán konfliktusból.

Béke, jó éjt! Fáradtra vitáztam magam veled :) !
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and dudi