Hivatkozol itt Dél-Koreára. Nem tudom, hogy mennyit vettek, de azt tudomhogy volt náluk próbára néhány régebbi MRAP, talán még az RG szériából. Mindet vissza küldték, hogy a határ menti járőrözésre alkalmatlan. Aztán füzték őket az amcsik, hogy vigyenek MATV-t. Ezeket nem küldték vissza, de továbbra sem voltak azokkal megelégedve. Talán az amcsik feldobtak egy jó árat , csak hogy szabaduljanak a felhalmozott készlettől.
Blogen, bedobtad a képet a szétvágásról... Olvasd már el amit irtam: rosszabb esetben végselejtezés, ami mindig lángvágós kezelést takar.
Korábban Fade irta, hogy bármilyen fegyverzetet rá lehet applyolni a toronyra, Spike, meg 14.5mil nehéz. Na ez sürgősen felejtős. Vajon az amerikaiak miért nem tesznek ilyen fegyverzetet MRAP-okra ? Utoljára a HMMWV szérián volt olyan torony amit TOW rakéta indítására alkalmas, arra viszont géppuskát nem tudsz tenni. Az utántöltés és a javadalmazás raktározása miatt miatt ennek a HMMWV-nak más a belső kialakítása.
Ajánlom, nézzétek meg azt az új fejlesztésű tornyot, amit most mutattak be az oroszok. Na az kéne a magyar BTR-ekre is. 30 milis, a torony két oldalán négy irányitott rakéta, éjjeli - nappali irányzékok stb. Az oroszok sem akarják kidobni a BTR-eket, hanem modernizálni fognak. Nekünk olyan jól megy, hogy kiszórhatjuk azokat ? A BMP-k eltünt tűzerejét, és a hiányos HK tűzerőt valamivel ki kéne egèszíteni. Ez viszonylag egy jó megoldás lenne. Sok amcsi katonával, köztük tisztekkel beszélgettem és bizony a hiányzó tűzerő mindig ott volt a gondok között, ha MRAP-ekről vagy HMMWV-ról volt szó. De ők ezt a problèmát enyhiteni tudták azzal, hogy behívták a CAS-t. Csak hát a collatoral damage , járulékos veszteség CAS esetén jelentős volt pl. Irakban.