PzH 2000 (Németország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 497
25 742
113
Ha nem hagyjuk szétrohadni mint a MIG-et akkor igen! A Pzh még mindig a világ legjobb önjáró lövege! Az ukiknál is szarrá hajtják az automata töltőrendszer szart be, de ilyen intenzív használat mellett nem is csodálom!
Lali ezt mi alapján állapítod meg ? Mert a harci tapasztalatok nem ezt mutatják. Ha harc közben azt kell figyelned , hogy hány lövést bír még ki a technika az adott napon amíg beszarik hát az elég gáz ! Vagy nem harcra tervezték? Lőtéri katalógus fegyver ?

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 497
25 742
113
Ez nagyon bölcs.

Az autód motorját sem tudod folyamatosan maximális fordulatszámon pörgetni.

Főleg nem afölött. o_O

Egy vadászgèpre sem pakolhatsz 8 tonna bombát ha 6 tonna a terhelhetősège.

Ha 9g-bír a szerkezete de kap egy 11g-s terhelèst, lehet le kell selejtezni.

Mi olyan fura abban, hogy megvan adva egy lövèsszám, ami mellett mèg üzembiztosan működik?
Ha meg nem is kap normális katbantartást, ès ez túl is van lèpve, bármelyik löveggel lehetnek problèmák.
Nem csak ezzel.
Az lehet de akkor ne nevezzük a világ legjobbjának . Sima középszerű cucc németes precizitással ! Harci körülmények közé csak korlátozásokkal alkalmas!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 906
129 028
113
Mondjuk a Litvánok nem is háborúznak !
Nem de legalább meg tudják javítani. Érted mit mondok, az orosz fegyverek mögött is ott a teljes infrastruktúra, a javító zászlóaljak harctéri javító műhelyekkel és a pótalkatrész lerakatokkal. Na az ukránok ennek a legkezdőbb részét kapták meg, némi pótalkatrészt és alapszintű karbantartó képzést, a hátországi javító létesítmények java meg szarrá lett rakétázva. Az MSTA is lerohad ha egy hónapig ütöd vered. A különbség, hogy azt hátragurítják a javító szakaszhoz és rendbe teszik. Az ukránoknak meg nincs ilyen lehetősége az ingyen kapott technika java részében és addig hajtják amíg fejlreáll.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 497
25 742
113
Lássuk már azt, hogy napi 100 lövés egy kvázi precíziós fegyvertől sok. Egy PzH osztály 24 cső, ez összesen 2400 lövés naponta mai a PzH pontossága mellett nagyon sok célpont. Ráadásul ezt egy Dandár mögé rakod, szóval jut jut max 10-15km szélességre 24 PzH az ukránoknak meg összesen van egy tucat?
Hát ez elméletben jól hangzik de a fronton szimpla hülyeség! Vietnámban az amik eldobálták az M16-ost és kerestek egy AK47 lehet nem volt olyan pontos és precíz de lehetett vele harcolni minden körülmények között.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 497
25 742
113
Nem de legalább meg tudják javítani. Érted mit mondok, az orosz fegyverek mögött is ott a teljes infrastruktúra, a javító zászlóaljak harctéri javító műhelyekkel és a pótalkatrész lerakatokkal. Na az ukránok ennek a legkezdőbb részét kapták meg, némi pótalkatrészt és alapszintű karbantartó képzést, a hátországi javító létesítmények java meg szarrá lett rakétázva. Az MSTA is lerohad ha egy hónapig ütöd vered. A különbség, hogy azt hátragurítják a javító szakaszhoz és rendbe teszik. Az ukránoknak meg nincs ilyen lehetősége az ingyen kapott technika java részében és addig hajtják amíg fejlreáll.
Nem új dolog ez a németektől láttunk már ilyet a II.vh-ban.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 226
113
Hát ez elméletben jól hangzik de a fronton szimpla hülyeség! Vietnámban az amik eldobálták az M16-ost és kerestek egy AK47 lehet nem volt olyan pontos és precíz de lehetett vele harcolni minden körülmények között.
Szerintem te azèrt tudod az elejèn mi volt a baj az m16-al.

Az meg hogy mennyi ilyen eset volt azt megnèznèm.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 099
20 199
113
@ogretankHU veszel egy autó 20 évig le se szarod, se olajcsere, semmi! A végtelenségig fog üzemelni hiba nélkül ugye?! Hiszen erre gyártották, ez a dolga, hogy menjen!!!

• Tetszik
Reactions: Aladeen

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 920
4 710
113
A többi nyugati cucc mennyit bír egy nap?
Milyen fajta? Önjáró vagy vontatott?
Nem a csőkopás a legnagyobb probléma, az kb. egyforma (1800-2500) . A Pzh és tsai már annyira bonyolultak, hogy a javításuk sem oldható meg egyszerű tábori körülmények között. Kizárt, hogy legyen akár egyetlen gép is, amely 100%-osan működjön még egy nagyobb gyakorlaton is, nem egy háborúban. Ha csak pl. a kezdősebesség mérő radar, vagy a töltet / töltőűr hőmérséklet mérő stb. nem ad adatot, már ugrott a pontosság.
Én arra saccolnék, hogy ilyen igénybevétel mellett max. 8-10 lenne képes egy időben feladatot végrehajtani a 24-ből. A többi javítás alatt állna.
Nem leptek meg az ukrán tapasztalatok. Már az Archer topikban fejtegettem a fenntartásaimat az ilyen komplex techikával kapcsolatban 2016-ban.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 226
113
Milyen fajta? Önjáró vagy vontatott?
Nem a csőkopás a legnagyobb probléma, az kb. egyforma (1800-2500) . A Pzh és tsai már annyira bonyolultak, hogy a javításuk sem oldható meg egyszerű tábori körülmények között. Kizárt, hogy legyen akár egyetlen gép is, amely 100%-osan működjön még egy nagyobb gyakorlaton is, nem egy háborúban. Ha csak pl. a kezdősebesség mérő radar, vagy a töltet / töltőűr hőmérséklet mérő stb. nem ad adatot, már ugrott a pontosság.
Én arra saccolnék, hogy ilyen igénybevétel mellett max. 8-10 lenne képes egy időben feladatot végrehajtani a 24-ből. A többi javítás alatt állna.
Nem leptek meg az ukrán tapasztalatok. Már az Archer topikban fejtegettem a fenntartásaimat az ilyen komplex techikával kapcsolatban 2016-ban.
Önjáróra gondoltam.
Összehasonlítva a többi mit bír.

Mekkora a különbség.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 920
4 710
113
Önjáróra gondoltam.
Összehasonlítva a többi mit bír.

Mekkora a különbség.
Egyelőre nem tudjuk meg, mert nincs mégegy ilyen önjáró kint. M-109-ből is az A7 lenne vele egy szinten, de legalább a Paladin mutatna valami értékelhető adatot de csak ennél régebbi típusok vannak. A K-9 hasonló adottságokkal bír. A Krab sem szerepel jobban. Szerintem a kategóriájában nem rosszabb a többinél.
A logisztikai és technikai kiszolgálását kell nagyon átgondolni, hogy háborús helyzetben hogyan biztosítható a megfelelő működése mostoha körülmények között. Mindenesetre nem olcsó és egyszerű fenntartani a garanciális működést. Szerintem nem kellene több Pzh.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 906
129 028
113
Köszönöm a megerősítést !

Én ezt írtam :
"Az lehet de akkor ne nevezzük a világ legjobbjának . Sima középszerű cucc németes precizitással ! "

Tehát átlagos, se nem jobb , se nem rosszabb mint a kategória társai !
Van amiben jobb van amiben meg nem, melyik képességet nézzük? Vannak amiben más típus erősebb van amiben ez.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 226
113
Köszönöm a megerősítést !

Én ezt írtam :
"Az lehet de akkor ne nevezzük a világ legjobbjának . Sima középszerű cucc németes precizitással ! "

Tehát átlagos, se nem jobb , se nem rosszabb mint a kategória társai !
Kivettél egy mondatot ami téged igazol. :D
Egyelőre nem tudjuk meg, mert nincs mégegy ilyen önjáró kint.
Ez még nem igazol téged.;)

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 747
26 051
113
A napokban az egyik ukrop Pzh 2000 bekapott valamit, es az a gumituskes sunpancel jol teljesitett.
Errol van egy cikk.
Ez úgy néz ki, hogy nem direkt találatot kapott, hanem egy közelében elpukkant valamitől repeszhatás érte.