Zsolti,
"A tech fejlettség lépcsőivel nem akarok vitatkozni, az USA fejlettebb, ezt elsimertem N+1 szer.
A 100-0, 80-20, az viszont simán lehet egyes szitukban szerintem 40-60 is, nem oda, a körülményektől függően. Ahogy beszopták a mustangok, meg La-7 ek ellen pont bizonyos körülmények közt 1vs 1 beni is bizony pont a fecskék is... "
Ne haragudj de nem tudom, hogy ténlyeg nem érted vagy direkt nem akarod érteni amit mondok. a légiharc kimenetele egy valószínűségi változó. és egy generációs előnyt biztosító technológia azonos felkéaszültséget stb-t feltételezve a 2 félről a 50-50%-ot masszívan el tudja tolni.
egy hasonlattal élve, amikor a Chelsea 2012-ben a BL elődöntőben kiverte a Barcát, az olyan eredmény volt, amit ha 100szor lejátszották volna azt a mérkőzést mondjuk 3szor következett volna be.
"Ismered egyébként az új APG-77 és mondjuk az IRBIS adatait, pontosan? Én nem. Technológia ide, oda."
Szerintem a Molni-val való vitában is azt nem tudod megérteni, hogy az eszközöknek vannak bizonyos fizikai korlátai amik az alapkoncepciójukból következnek. És mondjuk az, hogy egy PESA nemigen tud LPI üzemmódot az nagyjából holtbiztos mintahogy az is, hogy könnyebb zavarni. Ezek egyszerűen az alapkoncepcióból fakadó hátrányai.
"áttad egyébként a 2015 EURO' Tourját a Tu-160 nak? A kaszpi flotta Kalibr-NK-it? "
És ez mit is árul el az orosz LÉGIERŐ precíziós csapásmérő képességéről? Egyébként meg a támadás alatt álló légvédelem/flotta csak úgy nézné, hogy valaki robotrepülőket ereget, nyilván nem csinálna semmit. Mint ahogy mondjuk a csöves légvédelem airburst lőszerekkel felszerelve nyilván szintén nem csinálna semmit
"Olcsó, sok megy belőle, aki leveszi mellel, nem reklamál senki. Tehát az én olvasatomban igen: Szíriában a buta bombák látszanak most költséghatékonynak."
Tudod az az érdekes, hogy azt szokták mondnai, hogy ezekben a háborúkban szokták tesztelni a fegyvereket a nagyhatalmak. Úgyhogy 2 lehetőség van: az oroszok olyan szarban vannak gazdaságilag, hogy fontos nekik hogy "költséghatékony" legyen (a járulékos lárokat meg leszarják), vagy eygszerűen nincs megfelelő mennyiségű modern fegyverük és hordozó platfrom amit tesztelhetnének.