Te Balázs, az hogy az újgenerációs SAM rendszereket a lépcsőn legurulás veszélyeihez hasonlítod, azért az finoman szólva megmosolyogtató

... Ahogy az is, hogy TE biztosan tudod, hogy a jó pár évtizedig fenntálló VSZ vs NATO ban ki akart kit lerohanni... ÉN úgy tudom, mindkét oldalnak volt terve mindenre, de ez amúgy lényegtelen ma már, szerencsére... Armatát nem érted, teljesen előre mutató koncepció, és nem ennyi ahogy állítod "az orosz 40 év alatt összerak egy harckocsi testet" és ezt csak arra írtam, hogy valaki itt kijelentette, MINDENBEN az USÁKOK az elsők, erre mondtam, én azért ezt vitatnám, mert a haditechnika az NEM csak és kizárólag reptechnika. Azt én is tudom, hogy a harckocsi az nem repülő, egyébiránt, tehát kérdésedre, SEMMI köze repülőgéptech avionikai részéhez, csak én ezt máshoz írtam, más embernek, ne csúsztassunk... Jó, a Szu-34 esete Rafale-val, ha akarom, és ennyire szigorúan nézzük, igazad van, de megint kontextusban nézve, MÉRETEK, MINIATÜRIZÁLÁS szempontjából írtam egy példát, hogy neked legyen igazad, cseréld le a Szu-34 et Szu-30 ra, és ugyan azt kapod, már neked is megfelelő analógiával, a rafale, vagy eurofighterrel. Mindent tud az orosz cucc, amit a nyugati, max nagyobb hely kell neki... A nukleáris elrettentő erő, meg nagyon nem ugyan az a szint ma, ami a 60 as években volt, teljesen más technológia, ezért amit állítasz, hogy ugyan azt tudják a mai Topol-ok, Jarszok, Bulavák nyújtani, és mindegy, hogy milyen pontosságú CEP ek vannak a milyen csalikkal ellátott MIRV töltetekhez, azok milyen pályán, milyen sebességgel, milyen kitérő manőverekre képesek, az konkrétan Balázs, ne sértődj meg, de ahogy szoktad mondani, NETTO BAROMSÁG. Ahogy az is, hogy ezek pont a készenlétben tarthatóságot, szolgálati és reakció időt nagyban meghatározó dolgok, hogy szilárd, és milyen szilárd hajtóanyaggal rendelkeznek e, vagy a régi folyékonnyal, amit jó sok idő feltölteni, előkészíteni, és sokáig viszont feltöltve nem lehet a rakétában hagyni. Ahogy az is NAGYON nem mindegy, hogy milyen ezeknek a mobilitásuk, mert ez szavatolja a jó túlélő, és így a visszavágás képességét, ha kapnál egy első csapást. Ezt az USA méregdrágán atommeghajtású tengókra telepítve éri el, az Oroszok meg ehhez képest filléres megoldással, soktengelyes jó terepjáró képességű teherautókkal, és vasúti szerelvényekkel. A silók kora lejárt, azokat könnyen, könnyebben ki lehet iktatni, míg a világ legnagyobb területű, gyéren lakott, és jó sok erdővel rendelkező, hatalmas vasúthálózattal ellátott Oroszországban sok sikert a pontos találathoz, egy első csapásnál, hogy ne legyen mivel visszalőni. Ennyit a nukleáris 60 as évek szintje a mostani, és kb. mindegy-írásodra...