Zsolti,
Ne haragudj, d enéha az az érzésem, hogy össze vissza beszélsz.
"s igen, tudom, hogy le vannak maradva az amcsikhoz képest tech-ben az oroszok, legalább 10 évvel. NE akarjál már arról vitatkozni velem, amiben UGYAN azt mondtam el 10x, amit te itt rajtam úgy akarsz számon kérni, mint ha az ellenkezőjét mondtam volna. "
Ugyan ezt írod, illetve írtad, de utána mégis folyamatosan amellett érvelsz, hogy egy SARH+PESA kombó is lehet olyan hatékony mint egy ARH+AESA kombó, meg jössz azzal, hogy tudom-e az APG-77 meg az Irbis pontos paramétereit, meg, hogy miért gondoljuk azt, hogy az oroszok tök hülyék lennének, hogy azt a technológiát reszelgetik.
Tudod erre szokták tipikusan azt mondnai, hogy minden ami a DE előtt van az zárójelbe tehető.
Meg ilyenekkel jössz, hogy a Tuaf-nak mennyi AESA radarja van? Hogy jön ez ide? mikor írtam én a Tuaf-ról? Én csupán a technológiák közötti eltérésről beszéltem.
Szíriát meg csak arra hoztam fel, hogy az orosz légierő cspásmérő képességére vonatkozóan a Szíriában elért vélt vagy valós eredmények alapján hülyeség bármilyen következtetést levonni. (mert, hogy itt többen ezt teszik, hogy ott is milyan f*sza rendet vágtak felkiáltással)
Erre meg az a válasz, hogy biztosan csak azért a 40+ éves SZU24-eket reptetik meg a buta bombákat hazsnálják mert az baromi költséghatékony, meg hogy ott nincs fegyverlobbi.
Az nyilván fel sem merül benned, hogy esetleg azért van így, mert valójában nincs elég olyan modern platformjuk/precíziós fegyverük amit használhatnának. Egyébként meg ha már a költséghatékonyságnál tartunk: nem tudom, hogy egy SZU24-et reptetni figyelembe véve annak az üzemeltetési költségeit mennyire költséghatékony.
Igen, sajnos az eleje igaz annak amit írsz, ebben a hivatkozott irományomban nem fogalmaztam érthetően, mivel sietve kellett megírjam, úgy, hogy nem ide figyeltem végig. Ezért megpróbálom még 1x kifejteni neked a lényeget:
Reptechnikai, s azon belül is főleg avionikai vonalon, az USA előnyben van szerintem is minden bizonnyal az oroszokkal szemben. Hogy 10 év e a tíz év, a tök tudja, valamennyi, lehet olyan terület ahol több, lehet ahol kevesebb---> Egyet értünk nagyjából.
Az hogy ettől függetlenül, avionikán belül is nézve, MI A VALÓS előnye az APG-77 nek, egy IRBIS-el szemben, azt viszont NEM TUDHATJUK. Tech. fejlettség ide oda. Lehet hogy sokszoros felderítési, célkövetési hatótávolság, lehet hogy sokszoros zavarvédelem, ahogy te próbálsz engem meggyőzni egy bemásolt angol nyelvű szöveggel, mert az marha jó, hogy sok eltérő freq-et használ egyszerre, és az majd milyen jó, mert csak kb. háttérzajként veszik az ellenfél EWR szenzorai. Simán lehet hogy tényleg ég és föld a két rendszer közt a különbség, mert fejlettebb a technológia ennyivel, az AESA javára, és BVR-ben, ezért 80-20 lesz az arány, minden más fontos tényezőt is egálra véve.
Aztán mi van HA NEM ÍGY VAN? Mi van, ha kb. csak miniatürizálási eltérés van a kettő közt? És annyi a hátránya az IRBIS-nek csak, hogy kicsit nehezebb, meg nagyobb hely kell neki? Na akkor mi van?
Ha valahogy azok az ökör oroszok, kínaiak, akárki, megoldotta már, egy algoritmussal, hogy bizony NEM háttérzajként veszik az AESA radar kisugárzását? Esetleg még valami módon zavarni is tudják? Na akkor mi van? S esetleg az a bitang nagy kimenő teljesítménye az IRBIS-nek, meg a technológiai hátrányát, mondjuk közel tudja kompenzálni, a "RAW POWER" technikával? Akkor mi a helyzet, és hogy bizonyítod be, hogy ez nem így van? Mert elméletet gyártok neked én is. Lefordítom angolra, azt feltöltöm ha ettől hanyattvágod magad...
Aztán hogy miért jöttem azzal, hogy a TuAF-nak mennyi AESA-ja van? Ez a legjobb rész volt^^: AZÉRT, mert amikor becsatlakoztál egy vitába, ami javában zajlott, mikor kb beszálltál, EZ volt a kulcs, amin én felháborodtam, molni által leírva:
"Az ott levő orosz erőket a török erők töredéke is úgy taposná le, mint a szél..."
Szóval drága fórum társam, EZÉRT emlegetem a törököket, skérdezek vissza hogy nekik mennyi AESA radarjuk van, meg hogy hogy oldanák meg azt a némi nemű szárazföldön, és hadihajón odatelepített S-300-at, TOR/Panzir Szu-30/35 felállást, az erejük !TÖREDÉKÉBŐL!, !SZÉLVÉSZGYORSAN! Tehát nem is értem, hogy TE miért az APG-77 el jössz, de komolyan, F-22 ről, meg USAF-RuAF ról szó nem volt, addig amig TE bele nem hoztad. TE NEM EBBE a beszélgetésbe akartál belefolyni, s nem ezeket a droidokat kerested... Mert ha már USAF, arra én jó rég óta mondom, hogy nyilván nem adhatnának más választ, mint tömeges atomtölteteket, mert jelenleg az USAF annyival erősebb náluk.
De azért kérlek, tartózkodjunk már az olyan hülyeségektől, hogy a Török is erősebbek, meg pl. a Lengyelek is az Oroszoknál, mert láttam már ilyet leírva, magukat komoly embernek tartó forumitáktól is... Jelenleg légierőben magasan az USA vezet, 2. - 3. hely vitatható, hogy Kína vagy az Oroszok, én azért még RuAF-ot látom oda, de Kínának dolgozik az idő. A 4. helytől lefelé megint nagy szakadék van.
Remélem most sikerült legalább annyira egyértelműen fogalmazzak, hogy így már sokkal nehezebb lesz kiforgatnod majd a szavaimat