Mármint miért? A műszaki tartalomra kérdezett rá, nem a gazdasági ellentételezésre, ha erre gondolsz.
1, Lényegében kizárt olyan régebben tárgyalt fórum kérdéseket, hogy mondjuk a szlovákok csak azért is behívják az embernélküli tornyot és a lényeges paraméter különbségek miatt úgy is borul a KKE ellátási lánc. (Amikor én a cseh tender kapcsán rendszeresen azt kommenteltem, hogy szerintem a mi győztes kihirdetésünk előtt végig beszéltük a háttérben a csehekkel, hogy mit szeretnének és melyik lesz a győztes, mindig az volt a válasz, hogy nem egyeztettünk senkivel, mert ott az ASCOD fog győzni.)
2, Fel lehet építeni akár északi szomszédunknál is egy másik ellátó bázist a torony gyártására, mert erre a piaci szegmensre már sok próbálkozásuk volt betörni... de ez csak az ő költségeiket növelné. A termék akkor lesz a három ország számára tényleg olcsó, ha ugyan az a cég szállít be mindenhová.
Nekem az jött le, de lehet rosszul fordítottam, hogy magyar és német részről nyitott az ajtó egy közös ellátási láncra, de a két tendereztető félnél adott a lehetőség, hogy drágítsák a beszerzésüket azzal, hogy ne a "rájuk osztott" alkatrészt gyártsák.