Mar 10 meterrol is leszedi az inditottat, hat meg 30 meterrol... 30 meterrol raadasul nem tudom, mennyi repesz eri egyaltalan el es szinte biztos, hogy az nem fogja az osszes panelt elmukodtetni szerintem.
Szia,
Az elso megjegyzesedet nem ertem, pl. arena eseten valoszinuleg 10 m-re mar nem jut el a raketa, de 30 m tavolsagban meg biztonsagban van a raketa, ha ott felrobban, azt minimalisan kepes csak befolyasolni az arena (azzal, hogy az arena legnyomasa modositja a repeszek utvonalat, de szerintem ez a hatas nem jelentos, raadasul szukseg eseten beleszamolhato; az meg, hogy nehany repesz osszeutkozik elenyeszoen ritka, ezert nem szamit).
A 2. megjegyzesed szerintem is valos problemara utal, de a fenti abra egy kicsit erre is valaszt ad: ha az a szurke terulet nem az arena "ellenrepeszfelhoje" hanem az 1. raketa ellen-ellen repeszfelhoje (termeszetesen a harckocsi fele iranyitva), akkor latszik, hogy nem szetrobban, minden iranyba szorva a repeszeket, hanem egy kb. harckocsi meretu foltba koncentralja az osszes repeszt, igy viszonylag nagy suruseget er el. Es ennek az eredmenye akar "softkill" is lehet, vagyis nem orokre megsemmisiti az APS-t, csak 1 masodpercre kiuti a szenzorokat: infrat biztosan zavar a robbanas hoje, foleg ha erre meg egy kicsit ra is jatszik a robbanofej egy kis magneziumporral, a radart egy ideig biztosan zavarja a repeszfelho arnyeka (persze lehet, hogy ez jelentosen kevesebb az 1 masodpercnel), sot akar a legnyomas megmozgathajta a radarantennat, ez a rezonancia is problema lehet.
Egy harckocsi lassan mozog, 1 masodperc alatt nem tud a szamitott utrol jelentosen leterni, ezert a 2. raketa szamara nem olyan nagy gond, ha vakon repuli az utolso masodpercet, de harckocsi reszerol jo esellyel az utolso masodperc elejen meg messze a detektalhatosag hataran tul van a 2. raketa (folag, ha az abran szereplo 50 m-es radar tavolsagot hasonlitjuk egy tranzszonikus raketa 300 m/s sebessegehez).
Jobban meggondolva nem is 1, hanem inkabb kb 1/4 masodperc kulonbseggel optimalis erkeznie a 2 raketanak.
ui. ugye az egyertelmu, hogy en nem a Lynx ellen, hanem a Lynx mellett (T-90 ellen) vezettem a gondolatmenetemet.