A NATO doktrína 3 napi önálló harcfeladat ellátására való felszerelést és ellátmànyt ír elő egy harcjárműnek védett tárolásban.
Az sok cucc, lőszer és rakéta.
Ez tök jó, csak itt megint van pár kérdésem:
1. A NATO doktrína vonatkozik az M2-re meg a Marderre is. Azok, hogy oldják meg?
2. Milyen hőmérsékleten 3 napot? Csak kötözködésből: 50 fokon sivatagban? (1 embernek 5 liter víz, 10 embernek 50 liter, 3 napra 150 liter!)
3. Hány ellenséges páncélossal számol ez a 3 napos doktrína? 2-vel? 3-al? 30-al? Az IFV saját fegyverével mennyiben számol?
4. Hány napig megy el az IFV az üzemanyag készletével? 3 napig főleg állnak ezek szerint.... (300 km a reális ha csak egy vonalba mennek. Ez terepen 10 óra. Tudom, hogy sok az állás idő, csak nem ennyire.)
5. A NATO doktrínának eszébe jutott, hogy ne 40 kg-os cuccal harcoljon a katona, mert kimerül pik-pak?
6. Az eszébe jutott amúgy bárkinek, hogy az élelmet , vizet és a többit néha egy logisztikai jármű utánatok is tudja vinni?
Ukrajnában nézem (videón) nap, mint nap a NATO doktrínát. Nem jutott még senkinek az eszébe, hogy ez egy f@szság?
Európai terepen te nem fogsz éhen meg szomjan halni 3 napig, ahogyan egy intenzívebb harcot is fél óráig ha bírsz lőszerrel már csoda.
Szerintem hülyeségeket várnak el, és ahhoz terveznek nem megfelelő járműveket. Én így látom.
Majd az idő eldönti, hogy nekem van-e igazam vagy sem.
Ne erőlködj, ő érzésre jobban tudja mint te meg a fél holland hadsereg.
Fip eddig legalább valamilyen objektív dolggal alátámasztottad az érveid, de ez az érzésre dolog egy egészen új szint.
Képek alapján a CV90-es nem kisebb, mint a jelenlegi IFV-k belülről. Sőt, szerintem valamivel tágasabb is némelyiknél.
Innen nézve nem értem a gondot.
Ha olyat vársz tőle amire nem való (pl árúszállítónak nézed), akkor nem fogja tudni. Csak nem ez a dolga egy IFV-nek.
Utánpótlás szállítás más egységek dolga. Ennyi az egész.