A magyar nyelvben UB-blokknak szoktuk hívni.
Definitíve azért van akkora kraft az ülésben, hogy bármilyen helyzetben a függőleges vezérsík fölé tudja emelni a dolgozót.
Nekem pont emiatt a „bugos” függőleges vezérsík miatt tűnt / tűnik ámítógépes játékból kiszedett videónak a cucc (meg az idétlen lángok miatt, meg az elrepülő fülketető is elég fura, de mind1).
Nekem életszerűtlennek tűnik még ilyesmivel is bonyolítani a sárkányt, plusz időnként ki-be kell pirózni, miközben az ülés megoldja egymaga a problémát...
Nem hinném, hogy videójátékból lenne, persze ahogyan leírtad a fegyverzet vészoldását, abból látszik, hogy te sokkal jobban értesz hozzá mint én(nem kötekedésből írtam, tényleg így gondolom). Ahogyan a "kijev szelleme" kamu Szu-35 lelövéséről azonnal látható volt, hogy nem valódi, hanem DCS (egyes magukat nagyon sokra tartó emberek itt is beszopták, úgyis, hogy a felvételt elsőnek feltöltő ember ráadásul oda is írta a videó leírásába, hogy ő készítette DCS-ben...),ennél ilyesmit nem látok. Csak egy dolgot, hogy a felvétel vízszintesen tükrözve van, mert a Szu-25SzM egyetlen LCD monitora az a műszerfal bal oldalán van. Ebben a videóban, pedig a jobb oldalon láthatjuk. A kabintető esetében viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak az van a hajózó feje felett. Az alap Szu-25-ösöktől kezdve ugyanis ebben a típuscsaládban, eltérően mondjuk a Szu-27-es vagy a MiG-29-es családtól, itt a Zvezda K-36-os ülés fejtámláját egy nagy,szürke, héjszerű páncéllemez alá rejtették el. Az is távozik a katapultálási folyamat során, lehet, hogy az tűnt olyan furcsának (még fel is pattant a földről) és nem a kabintető.
A páncéllemezt ebben a videóban 0:42-nél láthatod a legjobban, rá van írva a 08066-os szám, és egy figyelmeztető felirat piros betűkkel.