Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ilyenkor van az, amikor egy természettudományosan erősen hiányos tudású ember kezd el vitatkozni azzal, aki legalább az alapjait tanulta ezeknek...Mindkettőre a gravitáció, a szélviszonyok, a levegő hőmérséklete, a légellenállási adatok és a sebesség ami hat.
. (A lövedék + fegyver pontossága MoA-ban megadva.)néhány szögmásodperc
Ha megnézed az orosz videókat, vannak focipályánál jóval kisebb szórású bombázásaik, de ez a szíriai videó is elég beszédes.
https://www.youtube.com/watch?v=0cwFXAPP5RQ
űA lövedéknek a kis tömegéhez képest nagyon durva az indulási sebessége, a mozgási energia pedig a sebesség négyzetével arányos. Ehhez az energiához képest az oldalirányból vagy egyéb eltérő szög alatt érkező léglökés relatíve nagyon kicsi hatást képes csak kifejteni, ami azt jelenti, hogy egy mesterlövész puska nem irányított lőszere mindig pontosabb lesz a saját hatótávolságán belül, mint egy nem irányított buta vagy irányított okosbomba a maga hatótávolságán!
Ez kb. 1 km vagy alatta. Oka van annak, hogy a CIIP üzemmódot így használták és nem alacsonyan maradva. Ezt a pontosság részben az Mk-84 maga okozta.Biztos vagyok benne, hogy adott magasság felett akár elenyésző különbség is lehet az okos vagy buta bomba pontossága között.
Ahogy már mondtam, ez borzalmasan leszűkítve lenne igaz. Próbálj meg ezzel a pontosságal egy hidat lerombolni a MANPAD/SHORAD zónán kívül. Izé...Ahogy én látom a videókon, az oroszok a buta bombákkal is igen jól bánnak, azaz az elvileg avultabb szintet képviselő fegyver nem jelenti azt, hogy ne lenne maximálisan hatékony és egyenértékű pusztító erőt képviselő a hozzáértő kezekben!
Ez az a pont, ahol tiltakoznom kell annak ellenére, hogy még nincs jogsim, csak vizsga előtt és két bukás után állok. Össze tetszik keverni a szezont a fazonnal és erre kiváló repülős példa van.Olyan ez, mint az automata sebességváltó – az nem is tud igazából vezetni, aki ilyen autóval jár.
Apró változások a 2015-os gyártású gépeken egyes 2014-es gépekhez képest
automata infracsapda-szóró
ozymandias
.308-as fegyverrel 800 méterig nincs szerencse.Ugyan ez .338 Lapua Magnumma 1200 méter,megint csak nem szerencse kérdése.
Nem vitatom, hogy kivételes teljesítmény volt az a lövés, reprodukálható? Persze, hogy ez híres lett, de hányszor kellett ehhez lőni? Ez s mesterlövész élete során hányat lőtt, 10, 20, 100 ezret? Hányszor dob "butabombát" egy pilóta? Lényegesen kevesebbet...molnibalage
Nem mondtam,hogy ez nagyon messze csak érzékeltettem,hogy a jelenlegi rekord egyáltalán nem szerencse kategória főleg,hogy azt .338 Lapua Magnumal lőtték bár itt azt is figyelembe kell venni,hogy Afganisztánban volt a találat nagy magasságban ezért sikerülhetett a lövés.
A fenti kommentem alapján sem gondoltad végig ezek szerint... Kár... És szomorú is vagyok. Körbepontozom a nyuszit, de nem tudod körberajzolni és nem érted a rajzot sem, amit kiad.<blockquote>Ha megfeszülsz, akkoris a kezdeti szélsebesség az, ami a legjobban befolyásolja a lövedék kitérését, és ez nem azért van, mert csak azt tudják mérni.