Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

Mondjuk még van pár hiányos elem a sztoriban. De őszintén már nem tartom annyira viccesnek az egészet. Szóval részemről az üzlet létrejött, a gépeket leszállították, csak a kínaiak hallgatnak, nincs használható fényképünk és a Szuhoj sem erősítette meg a weboldalán a gépek leszállítását, pedig ők azért minden ilyesmit ki szoktak posztolni.
http://www.sukhoi.org/eng/news/company/
Mondjuk csak egy hét tellt el hivatalosanl, lehet nem volt még idejük frissíteni az oldalt.

Mondjuk még van pár hiányos elem a sztoriban. De őszintén már nem tartom annyira viccesnek az egészet. Szóval részemről az üzlet létrejött, a gépeket leszállították, csak a kínaiak hallgatnak, nincs használható fényképünk és a Szuhoj sem erősítette meg a weboldalán a gépek leszállítását, pedig ők azért minden ilyesmit ki szoktak posztolni.
http://www.sukhoi.org/eng/news/company/
Mondjuk csak egy hét tellt el hivatalosanl, lehet nem volt még idejük frissíteni az oldalt.

A PAK-FA 58-as -ról mikor volt hivatalos infó meg képek ? --------- 1 hónap elteltével.

A kínai (export)Szu-35-ért a kínai fél felel, az o dolga, hogy hivatalosan tájékoztat-e vagy sem. Néhány kínai spotter elvtárs már készített képet-azok mind itt vannak a fórumon.

Sosem titkolták őket. Rengeteg kép készült róluk, bemutatták a híradóban stb. úgy a Szu-27-eseket, Kilo-kat, vagy S-300-asokat.
Olvastam, hogy most volt valamikor az orosz védelmi minisztérium évi értékelése, de a Szu-35 témát teljesen elkerülték.
Erről van valamilyen információd?

A PAK-FA 58-as -ról mikor volt hivatalos infó meg képek ? --------- 1 hónap elteltével.

A kínai (export)Szu-35-ért a kínai fél felel, az o dolga, hogy hivatalosan tájékoztat-e vagy sem. Néhány kínai spotter elvtárs már készített képet-azok mind itt vannak a fórumon.

Ok, de az oroszok is titkolták. Nem készültek képek még oroszországban az elkészült gépekről.
???
Mindegy, 4+20 gépen nem olyan könnyű elrejteni. Ha léteznek, akkor lesznek róluk képek.

• Tetszik
Reactions: Python
Mindenféle képek vannak fent, de hivatalosan a Kínaiak elismerték a vásárlást, vagy sem?

Hivatalosan semmi. Viszont én beérem "hivatalosnak" ha képeket szivárogtatnának róluk, mint a többi gép esetében.
Ez is fura. A saját legújabb fejlesztéseikről szivárogtanak, viszont az import Szu-35-ösökről, amik sanszosan az eredeti lebutított verizói, semmi.

Ok, de az oroszok is titkolták. Nem készültek képek még oroszországban az elkészült gépekről.
???
Mindegy, 4+20 gépen nem olyan könnyű elrejteni. Ha léteznek, akkor lesznek róluk képek.

Ha készultek idovel kozzé teszik-itt hivatalos Knaaz(gyártó) képekre gondolok. Aki volt belso ember(PAK-FA,Szu-35,és más gépekrol írt információkat egy orosz fórumon), már nem dolgozik ott-ahogy korábban írtam. A Knaaz-ból már jó ideje (kb 1 éve) már nincsenek semmilyen képek-még a Szu-35Sz gépek elso felszállásáról se.

Ha lesznek képek orosz oldalakon én azt ide beteszem.
A te feladatod a kínai fórumok figyelése.:)

Mikor ismertek el hivatalosan valamilyen fegyvervásárlást?
ÉN úgy tudom, hogy a Szu-27/Sz-300 körül nagy csinadratta volt, mutatta a Kínai híradó etc..
Sosem titkolták őket. Rengeteg kép készült róluk, bemutatták a híradóban stb. úgy a Szu-27-eseket, Kilo-kat, vagy S-300-asokat.
Olvastam, hogy most volt valamikor az orosz védelmi minisztérium évi értékelése, de a Szu-35 témát teljesen elkerülték.
Igy van.
Most meg olyan kis kamu? nem kamu? képek szivárognak, de sehol semmi... Pedig hogy állította itt mindenki, hogy amit nem lát a spotter, az nincs is :P.

Igen ez még az 1990- 2000-es évek volt. Más helyzet, licensz...stb.
Azóta változott a helyzet.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Ez is tény. Ha kiderül hogy volt vásárlás, azért az érdekes kérdéseket generálhat azok fejében, ha realisták, akik meg vannak győződve róla, hogy a Kínai repipar már túlhaladta az Oroszt...

Igy van.
Most meg olyan kis kamu? nem kamu? képek szivárognak, de sehol semmi... Pedig hogy állította itt mindenki, hogy amit nem lát a spotter, az nincs is :p

???
Szerintem is fura az egész.

Akkor is volt licensz. Ez meg egy 4 gen gép. Ahogy terjednek el az 5 generációsak úgy kezd el leértékelődni.
Hát várunk és figyljük a fórumokat.
Egyebet nem tehetünk.

Ez is tény. Ha kiderül hogy volt vásárlás, azért az érdekes kérdéseket generálhat azok fejében, ha realisták, akik meg vannak győződve róla, hogy a Kínai repipar már túlhaladta az Oroszt...

Ez a kérdés jóval összetetebb. Vannak területek ahol beérték őket és vanna ahol nem. Pl a kínai repipar csak most kezd nagyobb számban saját magának hajtóműveket gyártani, de nem gyárt stratégiai bombázókat, nehéz szállítóhelikoptereket, meg ilyenek. Viszont van rendszerben AESA radarjuk (oroszoknak tudtommal nincs), széles körben elterjedt az aktív radaros légiharc rakéta. Az 5 gen vadász fejlesztése is mintha előrébb lenne.

ÉN úgy tudom, hogy a Szu-27/Sz-300 körül nagy csinadratta volt, mutatta a Kínai híradó etc..

Igy van.
Most meg olyan kis kamu? nem kamu? képek szivárognak, de sehol semmi... Pedig hogy állította itt mindenki, hogy amit nem lát a spotter, az nincs is :p.

"Minden legyen az, ami. A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!" :D

• Tetszik
Reactions: endre and Python
Miutàn a kìnaiak magàt az adàs-vètelt sem voltak hajlandóak kommentàlni, ìgy nem vagyok túl optimista a kìnai Su-35 kèpeket illetően.
Ha valóban lètre jött az üzlet, akkor azt a TVC-s hajtóművel szerelt J-20-ak megjelenèse okàn fogjuk megtudni. :D