Olvasd el pl. azt ami belinkeltem... Könnyebb az AESA radart karbantartani, ha elromlik egy egy kis T/R modul, nem kell az egész-drága sugárzót cserélni, mint a PESA-nál, lehet egyenként a kis modulokat. A jövőbe mutató félvezetők technológiája nagyobb teljesítményt tud azonos felületen kisugározni, kisebb tömeg, egyszerűbben megoldható hűtés mellett. Nyilván ez a jövő, ahogy le is írtam. Viszont leírtam olyanokat is, amit nyilvánvalóan kötözködés céljából, direkt ignorálsz, hogy azért mert itt sokan beállítják az AESA radart csodafegyvernek, a PESA-technológia csúcsát képző viszonylag új radarokat meg kőbunkónak, ez nincs így, sőt továbbmegyek, konkrétan kezd már szánalmas lenni. A PESA elven készülő Irbisz pl. bár LEÍRTAM, hogy gyanúsan nagyobb tömegű, és nagyobb keresztmetszetű, DE kb. azon a szinten van kisugárzott teljesítményben, mint az F-22 radarja, az AESA APG-77, kb. 20KW ra taksálják mindkettőt. A MÉRET lényeg, mert nagy vevőfelület mindíg jól jön. Amit itt sokan csinálnak, hogy minden ami USA jó, minden ami Orosz elavult szar, kezd már szánalmas lenni... Az Oroszok MINDENT megcsináltak régen is, amit az USA, vagy bárki más, csak általában kicsit késve az időben, és nagyobban, nehezebben. A Szu-35 orrában van hely. Bízd ide, hogy ami ott van, az egy komoly harcértékkel rendelkező NEM szar radar. Ahogy egyébként ugyan így, a Rafi PESA-ja is szerintem simán bőven jól kiállna egy összevetést a J-11B, vagy a J-10B AESA radarjával. Ennyit állítottam, és állítok most is.
HA tudsz bármit cáfolni, nosza rajta! Szívesen elolvasom.
Zsolti ezek nem "VALÓS harcászati előny"ök! Olyanokat írj nekem amik valós harcászati előnyök! Vagy ezek mégis VALÓS harcászati előnyök?
Vminek valósnak lehet lennie kell, mert az AESA veszett drága muri?
És mégegyszer megkérnélek: Mutass rá nekem hol írtam olyat, hogy itt pl a Su-35 orrában lévő radar szar lenne? És mostmár tényleg, ha ilyet adsz sorozatba a számba.
"Amit itt sokan csinálnak, hogy minden ami USA jó, minden ami Orosz elavult szar, kezd már szánalmas lenni..."
Megintcsak kik? Kérlek sorold.
"Az Oroszok MINDENT megcsináltak régen is, amit az USA, vagy bárki más, csak általában kicsit késve az időben, és nagyobban, nehezebben."
Vagy nem. Ha nem és kellett akkor trükköztek, sokkal többet gyártottak... Itt viszont az AESAt annyival jobbnak gondolják, hogy hiába sokkal nehezebb kifejleszteni, gyártani, fentartani egy AESAt, vagy épp kifizetni mint egy PESAt úgy gondolják megéri. Lehet mégis vannak komolya VALÓS harcászati előnyei?