Tudom hogy csökken a sebességed hossztengely irányban közben. Loal/HOBS légiharc rakéta néhány sec-es rakétahajtómű kinematikáját is öli ám az ha váll mögé kell ellenkező irányú mozgásból forduljon, hatótávot/mozgási energiáját - így a megsemmisítési valószínűségét eszi ám annak is, a fizika az nem csak a TVC-s gépnek fizika, hanem a TVC-s rakétának is. Innentől megint lehet vitatkozni, hogy mi a hatékonyabb, sebességet vesztve beforgatni kb. irányba a hordozó platformot, és ellőni teljes kinematikával a AAM-et, vagy magad mögé lődözni a Hobs os Aim-9x-et. Pár angolszász véleményt azért olvastam nem csak pro, hanem kontra is, ahol elmondta pilóta azt hogy marha jó az Aim-9X Loal és Hobs képessége, de ahol lehet igyekeznek optimális körülmények közt ellőni, nem csak úgy menet közben a hátuk mögé, ha le is akarnak lőni vele valamit a valóságban, meg a tesztkörülmények közt levideózott lekapott 9 óra aspektusból távolodó RF-4 es nagyon jól néz ki, csak a valóság lehet nagyon más is...
Hagyjuk ezt, mert tudom hogy nem értünk egyet, és lassan megjön még egy pár szakértő, és csak Flame - lesz belőle...