Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért az a beépítettség eléggé korlátozott egy felcsatolható POD-hoz képest. A videókból elnézve felbontása is messze van egy Sniper képe mögött. A képességeiről nem is beszélve.
A tüzérségi lövedékek vagy egyéb lézervezérlésű fegyverek földi célravezetéseinek eszközei milyenek is?
Nagy álványos 3 emberes monstrumok.
Csak egy hülye teszi tele robbanóanyaggal a saját gépét... Tök jó, hogy akár egy túlélhető sérülés ellenére pl. felrobbana a gép...
Jaj...
Olcsóbb és bizotsabb lebombázni utána.
Hello, már bevetették földi célok ellen.Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!
Full laikus vagyok de érdekelne a véleményetek,a szu-57-et élesbe bevetik vagy csak promóznak. Esetleg megreptetik hátha méregethetnek ( persze csak barátilag,látlak / nem látlak) yenki vagy israeli f-35 -őket? Vagy rosszul gondolom.
Mutass már akár csak egy felvételt is.
Látom a robbanóanyagokkal IS képben vagy... Az hogy "telerakni" robbanóanyaggal a gépet ahhoz hogy érdemben meg lehessen semmisíteni, nem feltétlen úgy néz ki, hogy akárhova megy egy repesz akkor ott detonáció lesz.Csak egy hülye teszi tele robbanóanyaggal a saját gépét... Tök jó, hogy akár egy túlélhető sérülés ellenére pl. felrobbana a gép...
Jaj...
Köszi, köszi közben utána olvastam én is és igy nem is értem honnan emlekeztem 15-20g körüli értékekre... Elnézést kell kernem @wolfram olvtárstól is, tévedtem.Mit nézel meg? Az AIM-9M max. G értéke 35. Az nem azt jelenti, hogy ezt mindig tudja, de ez a max. Az R-73-nál ez 45G. Az AIM-9X 60G-t tud asszem.
Ezek csúcsértékek, de kb. n+1-szer el lett mondva, hogy a korszerű SAM és AAM ellen kb. a HMZ szélés lehet esélyed, ahol a fordulás közben elfogy az energiájuk. Kimanőverezi ma egy rakétát a HMZ közepén vagy közelebb mission impossible még akkor is, ha tudnád, hogy hol van a rakéta és számítógép tized sec. pontosságaal időzíti a manővert. Csak a pilóta nem látja, a MAWS meg legfeljebb EF-en és F-35-ön tud távolságot mérni, de F-35 esetén is kell data lin. EF-en radaros MAWS van.
Tessék már olvasni az a "szotyadék" összefoglalót, ha már megírtuk...
Miről is? Szu-34 optikai célzórendszeréről?
Ez csak egy de millió van, ahol látszik, hogy szépen vonalban át kell repülni a cél felett.
Szakadjuk már el attól, hogy egy TGP csak LÉZERES célfestésre használható!
Arra valóban ott vann a Su-34 eszköze még ha korlátozottan is meg a vadászok IRST je, igaz az is komoly korlátokkal egy konvencionális TGP-hez képest.
És annak mi köze a felbontáshoz?
De te erről beszéltél csak most jöttél elő az egyéb alkalmazási lehetőségekkel.
Csak egy hülye teszi tele robbanóanyaggal a saját gépét... Tök jó, hogy akár egy túlélhető sérülés ellenére pl. felrobbana a gép...
Jaj...
Épp nem sok!
Valahol van doksim a Sniperről. Bár sok infó elérhető a különféle TGP-k felbontásáról.
Azért Su-34-es optikájának szemmel láthatóan szép képe van, de elkönyvelhető, hogy nyugati társaitól elmarad. Az meg tény, hogy harci helik hasonló eszközeire volt panasz szíriába, és tudjuk, hogy ez is oro meg az is.
Baromira nem most, csak figyelmesen kellene olvasni, néha összecsapott kh.sz. -at. Amúgy éve óta szajkózom, hogy mi egy TGP egy 4. generációs gépen, az 5. -re meg miért felesleges.
VK-n jött szembe a videó de valszeg Szergejék meg twitterről szedték le.Ezt twitterről mentetted le?
Ugyan erre utaltam én is korábban a mérnök úrnak.A modern robbanóanyagok nagyon ellenállóak.Pl az IRIS-T harci része nem robbanhat fel külső behatásra(szóval ha felrobban mellette egy másik rakéta akkor az nem indíthatja el a harci részt).De már az olyan egyszerű robbanóanyagok is mint a Semtex vagy a TNT is pl csak elég ha tűzbe dobod(meg nem mondom hirtelen,hogy melyik a kettő közül).
Egyiptomnak már az új optikai szenzorcsomaggal szállítják a Kamovokat.
Precíziós csapásmérő képesség van TGP nélkül is.Sőt tovább megyek mindenidős prec csapásmérő képesség van ami a TGP-ről nem mondható el.TGP a lézerbombákhoz kell a GPS bombákhoz SAR képesség kell.
Vagy szerinted az F-22 prec csapásmérő képessége elavult vagy semmit nem ér egy TGP-s géppel összehasonlítva?