Omg.
Sorra linkelitek be az olyan fotókat, ahol az egész kurva gép látszik, nem csak a hmű, meg a gázsugár stb. Szemből, oldalról stb. A k.Phantomos 9x-es videón is látszik az egész gép, még az is látszik, hogy a szenzor szűri a "fényt" becsapódás előtt, hogy nehogy teljesen elvakítsa magát. Hű bammeg talán az infracsapdákat is így szűri? Netán ezért találták ki??? Továbbá látszik a földháttér is.
Akkor miről beszélünk?
Az volt az alapfelvetésem, hogy a Pak-fa nem lesz láthatatlan 10-20-30 km-en belülről. Mert már a hetvenes években volt minden irányból indítható IR rakéta. tegnap megtaláltam a Balázs írásában hogy "csak 2km-ről észleli az Aim-9l a célt." Pontszemből.
(Aztán este találtam német oldalt az iris-t-ről, hogy az már ötször akkora távolságból.)
Azt az érzékelőt a hetvenes években fejlesztették ki. Ennek ellenére eltalál majdnem egy rossz tankot a sivatagban (!!!hőkontraszt v sugárzás? 30fokos talaj és lehet éppen70-80 fokos tank) aminek még lánctalpa sincs, de tuti 6000-es fordulaton jár a motorja, csak az a bibi , hogy az a másik oldalon lenne nem a vezetőnél....farmotoros az M-41... ????
Tehát arra akarnék/tam utalni, hogy esetleg az elmúlt 30 évben netalán az IR technológia is fejlődött valamit.
Amit nekem ékesen bizonyít az EF 2000-es wiki cikkben szereplő 90/150 km, amit be is linkelek. (magasan, hidegben, homogén háttérrel)
Meg mondjuk a Kolsz 18 km ill a Szuhoj érzékelőjének is a hasonló paraméteres berendezése ill hogy a mi pilcsijeink is találtak célt 30km-en. Pont le...om, hogy szemből v hátulról, mivel ezeket szintén a hetvenes évek végén tervezték meg. (de nem linkelem, mert a "ruszkik úgy is hazudnak")
Az "új" rakéták, amiről linkelgetitek a videókat képeket, azokat meg kb 10 éve fejlesztik.
Akkor ezt miért nem lehet fölfogni???
'77-ben filmre fényképeztek. Ma veszel egy gépet 20ezerért 20mpixeles felbontással és 5000 képet teszel egy 2 grammos kártyára. Mosolyérzékelés, arcfelismerés, témakövetés most, kb 20 éve meg a tankot ismerte föl a rakéta. Comprende???
Nikon F5, hogy a fotós példánál maradjunk,
1996: 1005 pixeles fénymérő szenzor, azért, mert vmi4000 fotó expozíciós adatait tárolták el a gép memóriájában, hogy ki tudja választani az adott fotóhoz az éppen legmegfelelőbbet....
De most a k. életbe nehogy azzal jöjjön valaki, hogy az a látható fény, mert tökönszúrom magam. A FEJLŐDÉSRE akarok utalni!
De neeem, az IR szenzor az megállt a fejlődésben.
Szóval a Pakfa nem lesz észlelhetetlen "kis" távolságon, de legalább szerintem 100-200-300km távolságból nem lesz látható az a négy k lemez....
Most, hogy vki példákkal vagdalkozik, de a saját szemének nem akar hinni, mert akkor igazat kéne adni a másiknak, avval nem tudok mit kezdeni.