1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-14 Armata

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Elég volt az Index cikke. Azok aztán összeírtak minden ökörséget. :)
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Első körben csak Szu-25SzM , Szu-24M és Szu-34 gépek voltak kint Szíriában. Mikor a törökök lelőtték a Szu-24M-et jöttek a Szu-35Sz-ek és Szu-30SzM-ek.
   
  zsolti likes this.
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én ezt tudom. Ahogy az is hogy az igáslovak össz bevetésszámot nézve messze nem az új fegyverek voltak amiket kipróbálgattak Ivánék. Persze volt néhány propaganda Kalibr szalvó fél Európát körülrepülő Tu-160-ról, meg Szu-30/35 ről néhány PGM eszköz, Mi-28/Ka-52, de a zöm az bizony filléres NIR, és butus bomba, gépágyú kombó. A régi bevált cuccokról. Akit egy régi Szu-25 küldött meg pl csak egy FAB 500-assal, az sem reklamált, hogy kér másikat az okosabbik KAB-500L fajtából Szu-34 ről mondjuk... Aztán a világ nagy része ezen fanyalgott, hogy Szu-24/25 Tu-22M és Mi-35 ök repülik a bevetéseik nagy részét, és ezek már ezer éves gépek. Az hogy van gefeszt azt sem láttam mindig elismerően megjegyezni még szaksajtóban sem, ment az hogy hát ez bizony mennyivel szarabb mint a PGM etc. Az hogy oda pont jó, és über költséghatékony megoldás, sok helyen nem láttam leírva.

  Aztán a végén meg úgy néz ki hogy az élet igazolja hogy nem olyan hülyeség ez sem, meg az sem hogy nem tolták kohóba az összes békalábat, meg vívót.
   
  Rotten878, gacsat and Loken like this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Abban igaza van molninak,hogy mwg kell nézni a veszteségeket is bár az is igaz,hogy ebbe benne volt a saját hülyeségük is,hogy odaengedtek modern önvédelmi eszközökkel fel nem szerelt gepeket is.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Természetesen. Csak azok főleg az olcsó fegyverzet miatt amit használtak, illetve azért mert nagyon közel volt az ellenséges terület Hmeimhez, kurva sok berepülést repültek. A NATO bombázgat nem egyszer személyzet nélküli drónokról az afgánoknál, az oroszok meg megnyerették a szorult helyzetben lévő Asszadot. Ez is különbség ám.
   
  Rotten878 likes this.
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  A tényen nem változtat:az elavult elektronika és fegyverzet miatt szedték le a gépeket.
   
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szerintem egyetlen vadászgép/helikopter sem lelőhetetlen. Ez így nekem túl sarkos kijelentés ahogy fogalmaztál ahhoz hogy aláírjam. Nyilván modernebb gépnek úgy ha van, vagy újabb önvédelmi rendszere van, nagyobb hatótávolságról tud PGM fegyvereket használni, kisebb az esélye hogy leszedik. Csak a mellékelt két dolog meg mutatja azt is, hogy lehet sokkal kevesebb pénzből is stratégiai célt elérni(igen, nagyobb véráldozattal), meg sokkal többől is olyan biztonsági játékot játszani, ahol bár kicsi/zéró a veszteséged, csak épp keresztülhúzzák a stratégiai céljaid.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem vitatom,hogy az oroszok elérik amit akarnak csak fel kéne már nőniük a 21. századhoz.
   
  papajoe likes this.
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Azon vannak, ebben biztos vagyok.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Sok az off, a repcsis témák kérlek máshol.
   
 11. Roni

  Roni Well-Known Member

 12. boki

  boki Well-Known Member

  A cseh armádní noviny(hadsereg lapja) cikke a T-14 Armatáról összefoglalva.

  Szergej Sojgu augusztus végén látogatást tett az UVZ-nél (Uralvagonzavod) viszont nem látogatta meg-illetve nem voltak képek róla- az Armata gyártósorát. Azután megjelentek olyan hírek az orosz oldalakon, hogy késnek és nem tudják átadni a megrendelt mennyiséget 2019 év végéig.

  A cseh oldal ruszofób stílusban hozza le mindezt...
  Tehát év végéig mindössze 12 darab T-14 Armatát ad át az UVZ (44 helyett) és 4 darab T-16 BREM-et. Az okok , hogy az UVZ nem tudta felépíteni a gyártósort, amivel gyorsan és olcsóbban tudná a tankokat gyártani. A beszállító ipar sincs még felkészülve az alkatrészek gyártására, sok alkatrész (főleg elektronika)külföldről származik (állítólag a páncél is) . Az embargó miatt ki kell ezeket váltani orosszal(kifejleszteni). UVZ sem tud modern CNC gépeket beszerezni az embargó miatt- oroszoknál meg a szerszámgépgyártást leépítették a 90-es években. Ezenkívül a tank motorját és sebességváltóját is modernizálni kell. Mindezek miatt az első tankok nem lesznek bevethető állapotban.
  Ezért az orosz hadsereg legpotensebb harckocsija a T-90M lesz az elkövetkezendő 10 évben.
   
  fishbed, Roni, arbalest and 4 others like this.
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Akkor majd összerakják a dolgot,gondolom azért évrő évre javul majd a helyzet,nem kis dolog ki építeni az ilyen jellegű gyártó kapacitást,kiváltani a külföldi beszállítókat.
  T90-ből mennyi van hadrendbe manapság náluk?
   
 14. boki

  boki Well-Known Member


  350 darab
   
 15. Bleroka

  Bleroka Active Member

  A szovjet ipar nem tudott lépést tartani a korszerű szerszámgép tervezés és gyártásban a Nyugat-al,
  A korszerű szovjet szerszámgépgyártást nem leépítették,hanem sohasem létezett.
  Oroszország csak pár százezer mechanikus esztergagépet,kecskét örökölt a Szovjetuniótól.
  82-84 között a hírszerzés a Toshibától vásárolt pár gépet,a szovjet tengeralattjárók hajócsavarjának megmunkálására, Ez akkora fegyvertény volt a szovjeteknek,hogy köztéri szobrot állítottak a műveletnek.
  Habár most az istenek sem találok a szoborról képet a neten.
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezt leszámítva azért bődületes butaságokat állít a cseh lap.Elég csak elmenni egy KAmov gyárba és meglátja az ember,hogy milyen szinten vannak.Ezen kívül ha jól emlékszem még az embargó előtt elkezdték fejleszteni az UVZ-t szóval ha más nem ott sincs gond.
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Nem írtam, hogy korszerü volt a szovjet szerszámgépgyártás, hanem hogy létezett... Sokat jártam anno általános iskolás és gimnazista koromban a Brünni Nemzetközi Gépipari Vásárra. Voltak szovjet, magyar, bolgár, kelet-német , cseh gépek , a legtöbb kiállító nyugat-német volt.
   
  Bleroka likes this.
 18. Roni

  Roni Well-Known Member

  Pfffú basszus ! 10 éve láttam először t-90M verziót és eljutottak oda hogy 10 év után átadnak 5-10 db úgy hogy még aktív védelmi rendszere sincs még!
  Akkor díszparédézgathatnak még vagy 10 évet mire szolgálatba áll a t-14 ! Közbe majd jön ki egy új generációs USA tank és azt a koncepciót kellesz követni így az armata mire kiforr addigra el is avul.


  Ennyi idő után már az M-verzióból kéne ennyinek lenni aktív védelmi rendszerestől :confused:
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

 20. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az Object-et biztos így kell leírni? :)
   
  vilmoci and torsen like this.

Ezen oldal megosztása