T-14 Armata

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 734
2 534
113
Bocsi én a motorblokra gondoltam, azt szeretem volna nagyobban (részletesebben) megtekinteni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Luthero itt megtalálod valamivel nagyobban:
http://topwar.ru/7491-dvigatel-blizhayshego-buduschego.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
joker
Az utolso linkben , ha kinagyítod a képet teljes képernyore, látod a motor méretét (háttérben egy ember)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
30 615
113
Aha, látszik, hogy jó nagy dög, de sajnos (számomra) nem egyértelmű, hogy mennyivel van messzébb a motor az embernél. És nem mind egyformák, van 8 hengeres meg 12 hengeres is, de azok más modellekbe járnak ahogy elnézem, mert nem ugyanez a motor.
 

atta

Member
2013. január 26.
278
0
16
A gyártó szerint x elrendezésű (ha az Х – образный ezt jelenti). Nem nagyon emlékszem igazán sikeres ilyen kialakítású motorokra, igaz, azóta rengeteget fejlődött a technika.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
"Csak 2015-re lesz teljesen kész az Armata."

Fasza!
Unom már ezt a "szupertitkos" féle beszólásukat tőlük!!
Mivan! csak nem beszartak a orosz tervezők a prototípusként bemutatott új lengyel tanktól és újra tervezik a saját szarjukat!
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@Roni

Köszönjük a legmagasabb szakmai színvonalat megütő hozzászólást...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
GrGLy

A legbosszantóbb az hogy szerintem képet sem fogunk látni róla 2014-ben sem .
Még a jenkik sem csinálnák ezt.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
30 615
113
Attól a lengyel tanktól nem hiszem, hogy nagyon beszartak volna. Főleg, hogy az egy proto az Armata meg elméletileg szinte kész van.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Mac

Ez mar reszletkerdes csak az alapotletre lennek kivancsi.
Mik az elonyei hatranyai egy ilyen konstrukcionak ?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
30 615
113
Elég kompaktra össze tudsz tenni viszonylag kis helyre sok hengert, loerőt meg köbcentit. Gondolj bele soros nyolcas helyett csináltak V8-as (ami végülis két egymásmelletti összekötött soros négyes) motorokat az autókba, és így nincs 3 méteres orruk a kocsiknak, de megvan a teljesítmény kisebb súllyal. Ez most ugyanez csak mégegyszer, és a legszebb, hogy a főtengely ugyanakkora, mintha egy egyszerű soros motrot gyártanál, tehát relatív ez egy könnyű konstrukció. A hátránya, hogy nagyon bonyolult lehet javítani a sürítettség és az összetettsge miatt,
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 349
13 933
113
Nem tudom. Ha jol meggondoljuk egy csillagmotorral van dolgunk. Kompaktabb az egesz, viszont ha az also hengerekkel van gond, ki kell emelni az egesz motort.
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Az X motornak, semmi köze a csillagmotorhoz. A csillagmotor hengerei egy síkban vannak és azon belül mindig páratlan számúak, az X motornál pedig mindig párosak, mivel az egy közös forgattyúsházra épített két V motorból áll. A gyújtási sorrendjük is teljesen máshogy épül fel.

Igen, az X motorban a az a négy hengersor egy forgattyús tengelyre dolgozik.

Az M4 és az M4A1 Shermanokban volt csillagmotor.

TG
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 349
13 933
113
OK, végre jött valaki és rendet tett a * és X motorok közt:)