T-14 Armata

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 985
113
Itt a probléma nem az, hogy működött-e jól/rosszul az Armata Szíriában, hanem hogy ott sem volt! :rolleyes:
Az ország határait sem hagyta el.
De igazság szerint nem is logikus jelenleg. Még az állami alap tesztek sem mentek le. Meg hát ugye most akkor milyen motorral is tesztelnék?
.
.
Valójában mi az a terep vagy időjárás, amit Oroszország valamelyik szögletében nem tudták eddig is tesztelni? Gondolom, csatába, lövöldözni úgyse küldték ki Sziriában sem élesben.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Ez nekem pontosan ugyan az a szitu, mint a román tengeralatjáró. Ami különben működik, csak merülni nem tud. :p:D
Viccet félretéve. Értelmetlen az állami tesztek folytatása, ha nincs hozzá végleges motor....mármint szerény nyomott véleményem szerint.
Azt gondolom, hogy az oroszok nem olyan hülyék, hogy a különben is korlátozott pénzügyi keret mellett feleslegesen futtassák (és ezzel feleslegesen égessék a forrásokat) a nem végleges konfigurációt. Pláne, nem viszik el Szíriába, hogy esetleg egy lerobbanás (ugye az X-szel van gond) miatt ott kelljen hagyni. Ez egyszerűen nem logikus.
Különben a közölt illusztráló képek nekem erősen gyanúsak, hogy rendereltek.
Figyeld meg, hogy az első jármű két lánctalpa nem is hasonló porfelverődést okoz. Ezen kívül a tornyok túl sterilek.
Nézd meg itt ezt a képanalizáló oldalt.
Szerintem az eredeti képen csak 2 jármű volt. Az a tippem, hogy ezek eredetileg Abrams-ok voltak. A képen látszik, hogy a hátsó torony nyúlványok mesterségesen lettek elvékonyítva.
De lehet, hogy tévedek... :rolleyes:

Ez nem orosz eredetü kép, valóságalapja csekély.

Srácok! Én nem vagyok szakértője a képszerkesztésnek, de erről a képről virít, hogy kamu.
 
  • Tetszik
Reactions: dudi

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
A kép nem hogy kamu de nem is igazi, basszus szomorú egy általam belinkelt képen mondja meg nekem mindenki hogy "nem valós"mintha oda irtam volna hogy ott fotózták :oops:. A kep mar évek óta kint van a google-n :confused:
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 440
113
A föld mágnese tere nem homogén, abban gyorsan mozgó vezetőben örvényáramok indukálódhatnak, amiknek maguknak is van mágneses tere. Ez viszont szerintem annyira gyenge, hogy azt nagy biztonsággal kellő távolságból (az elektronika átviteli ideje miatt) egy EM zajos harctéren nem lehet érzékelni, ex has a térerők nagyságrendjébe belegondolva. Főleg, hogy a nyíl alakja, mozgásiránya miatt a kialakuló őrvényáram mértéke nagyon nagyon picike.
Esetleg ha a kilövés során valamilyen hatás miatt feltöltődik elektromosan... De akkor sem hiszem, hogy elég erős EM teret gerjeszt, hogy passzívan érzékelni lehessen ehhez a feladathoz.
Ezért írtam a másik topicban, hogy tengeralattjárók ellen használható. Mivel ott olyan méretű fémről van szó, aminek a már mérhető a hatása a Föld mágneses terére.
Ráadásul a tengo esetében csak lokalizációra használják, nem azonnali ellentevékenységre.
Szerintem is, ehhez olyan érzékeny műszerre lenne szükség a nyíllövedék esetén, hogy ha azt elkezdik használni tengeralattjáró érzékelésre, azzal minden szonártechnológiát zárójelbe tennének.
A másik megoldás az lenne, ha tank gerjeszt maga körül mágneses teret, de ez meg praktikus okok miatt nem működik. Mert ahhoz, hogy ellentevékenységet lehessen kifejteni, ahhoz kellő távolságból kell érzékelni a bejövő lövedéket. Azonban ehhez elég erősnek kell lennie a gerjesztett mágneses térnek.
Kicsit sarkítva, de akkor meg a kísérő gyalogság lenne feltapadva a jármű külsejére a gerjesztett mágneses mező miatt. :rolleyes:
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
"Szíriában bevetették az orosz szupertankot, a T–14 Armatát, amely jól vizsgázott."

Nem vizsgázott semmit ugyan is nem lőttek rá se új tow változattal sem javelinnel sem spike rakétával, és nem harcolt más tankok ellen sem !

"szintén kipróbált a szíriai frontokon, a hipermodern Szu–57-es vadászgép"

Mi ellen? Az épületben megbújó szakállasok ellen engedett pár kh-59mk2 jó nagy távolságból.Milyen ellenséges légvédelembe kellett berepülnie ? Milyen vadászokkal szemben ?
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 230
17 113
113
Nem vizsgázott semmit ugyan is nem lőttek rá se új tow változattal sem javelinnel sem spike rakétával, és nem harcolt más tankok ellen sem !
Nem mintha tudnánk, hogy pontosan merre járt a T-14, de az is sikeres vizsga egy prototípusnál, ha különösen gond nélkül üzemeltették sivatagi, valós háborús körülmények közepette.
Mi ellen? Az épületben megbújó szakállasok ellen engedett pár kh-59mk2 jó nagy távolságból.Milyen ellenséges légvédelembe kellett berepülnie ? Milyen vadászokkal szemben ?
Megint nem értem ezt a vehemens támadást, mi ellen kellett volna jobban helytállnia? Légiharcolnia kellett volna izraeli F-35-ösökkel, vagy mi? Nem mintha bármelyik 5. gen gép nagyon bizonyított volna eddig bárhol, bárki ellen... Hála az égnek!
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
mi ellen kellett volna jobban helytállnia?

Pl berepülni a török légtérbe észrevétlenül és talán jó reklám lett volna belőle .

Légiharcolnia kellett volna izraeli F-35-ösökkel, vagy mi?

Nem harcra gondoltam hanem ellenség közelébe lopakodni pl f-16-sok közelébe.

Nem mintha bármelyik 5. gen gép nagyon bizonyított volna eddig bárhol

Izrael az f-35-tel szíriai légtérben bukm2 sz-300 ,sz-400 ? élesben! ;)

Megint nem értem ezt a vehemens támadást

Ez nem támadás , mert molni is leírta érvként hogy ha nem volt légvédelem akkor nem volt kihívás ott lenni ;)