T-72

Egy infrafejes rakéta amit bunkerek és repülő eszközök közvetlen támadására illetve harckocsik felülről támadására terveztek az mióta tandem fejes ?
Ezen a képen jobban látszik a lényeg.
7SwqFWBAmwNkxKytxNe0odiU-xqqSDF6pU1O08Kdnqp8FBbTkTY81w_W-8sQn7PXZYaRYK2abKacOYa-0ESrOOmhvjUfpyKPPv8LSGl5tzECIShRWzO8uwbDuPhf0-jgNKrpcAbYaAiM

Egyébként, ha elterjed mondjuk a harckocsi tetejére pakolt ERA azt sem egy nagy kaland, mert erre egyszer már kitalálták a megoldást.
mcc4l5ni0lk51.jpg

bofors2.jpg

Toophan-3-Heavy-Anti-Armor-Guided-Missile-2.jpg

0P3uwuMrz0YyEfWU2sDxH2cOSn1Ci3yxFo_DAeiaWJYvURES2AARpxshxTrpXFqcV-BSma0=s170

Egypár videón már volt rajta Relikt is, de gondolom mire átszerelik az is kb elavul.
Az újabb változatokon van, de csak a páncéltest oldalán, azokban a "zsákokban". Esélytelen, hogy megfogjon bármilyen tandem robbanófejes rakétát. Magyarul adtak ismét a szarnak egy pofont.
A legbizarrabb az egészben, hogy a T-80BVM viszont mindenhol Relikt-el van szerelve...

Ma láttam képeket a B3 APS rendszeréről, persze elfelejtettem menteni őket, de Arenanak néztem.

"Az ukrán csapatoknak nagy szükségük van a ZiM által gyártott modern hazai T-72-es harckocsikra".

630-360-1564669447-143.jpg

Az ukrán fegyveres erőknek nagy szükségük van a Malisev gyár által gyártott modern hazai T-72-es harckocsikra, de a tervezőknek tudniuk kell, hogy az új tankokat a NATO-tagállamok üzemeiben gyártott lövedékekhez kell-e igazítani.
Ezt az álláspontot a harkivi Morozov gépipari tervezőiroda vezetője fejtette ki. Morozov Volodimir Zhadan, július 16-án az Odesszában megrendezésre kerülő kétnapos fórumon "Hatékony ipar a védelmi képességekért" címmel.

"A hazai gyártású modern páncélozott járművek előnyösen hasonlítanak külföldi társaikhoz. A legújabb harckocsik tervezői megbízható páncélzattal rendelkező, gyorsan mozgó, számítógépes tűzvezető rendszerrel felszerelt harcjárműveket tudnak tervezni, és a legénység parancsnokai a rakétafegyverek és a nagy pontosságú célmegjelöléshez szükséges lézeres célzás irányítására is rendelkeznek csatornával.. Ugyanakkor a tervezők szembesültek egy problémával: milyen lövedékekhez tervezzék a tüzérségi fegyvereket - olyanokhoz, amelyeket már korábban Hugyártottak, vagy a NATO-tagállamok gyártóüzemeinek lövedékeihez igazították" - mondta Zhadan.

Szerinte ez ugyanolyan fontos, mint a hazai páncélozott járművek modern, erős motorokkal való felszerelése. Amikor azonban feladatokat adnak a tervezőknek, tudniuk kell, hogy Ukrajna tagja lesz-e az Észak-atlanti Szövetségnek?

A fórumot a NATO, a German Marshall Fund Fekete-tengeri Alapítványa és az ukrajnai Hans Seidel Alapítvány, valamint az Odesszai Regionális Államigazgatás és az Odesszai Politechnikai Állami Egyetem támogatja.

NATO tagsàgo_Oo_Oo_Oo_O

• Hűha
Reactions: Pogány
MAKET? Ha ez azt jelenti amit gondolok, akkor ez még csak így nézne ki kategória.
Vagy 20x volt róla írva, videókkal alátámasztva.

Vojenaja prijomka adásából vannak a képek. 90 éves a az orosz VM 38. páncélozott harcjármüveket tesztelő központja Kubinkában.