Pár műszert még jól leirja,de mint rendszert,már nem.A motor lehet a Nimda-Perkins (az pont 1000lovas),de lehet más is.Ár lenne egy izigi kérdés.
Kb ilyen korszerűsitést gondolnák nekünk is,a Lynx alkatrész/technológiára alapozva.Ami abban nincs meg,azt is adhatná az RM+az izraeliek.Aztán mehet a Lynx mellé közvetlen támogatónak.
Mintha azt olvastam volna, hogy T-90 motort raknak bele, de most nem keresem vissza.
Gondolkoztam a napokban a Lynx alapú gépeden és végülis ha lenne hajlandóság, ez lehetne a legjobb verzió. Mondjuk sok benne a HA, de.
HA:
-beleilleszthető a Liebherr motor.
-beleilleszthető az erőátvitel.
-beleilleszthető a kormánymű.
-beleilleszthető a felfüggesztés minden eleme.
-beleilleszthető a futómű(ez már nem gond szerintem a felfüggesztés sikeres estén)
-megoldható a futómű illesztés méretezése láncfeszítő és meghajtó kerék esetén, hogy a láncon ne igényeljen tervezést, hanem csak simán ráfűzhető legyen a gyári
Akkor az alváz tekintetében van egy erős alapú harckocsi védelmű és fejleszthető platform.
Ha:
-beleilleszthető a tűzvezetés minden eleme a Lance toronyból
-megoldható ezek energiaellátása, hűtése
Akkor néhány eredeti rendszer megtartása mellett(stabilizátor, töltőberendezés és vezérlése, NBC túlnyomás és szűrők) komoly szenzoros előrelépést tehetne a torony és erre épülve a fegyverzet hatékonysága.
Anyagilag elsőre borzasztónak tűnhet, de a költségek majd fele jobb zsebből bal zsebbe menne és egységesített rendszerekkel együtt kezelhetővé válna a Lynxxel logisztikai és szervíz tekintetben.