T-90

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
A gumibetét nem azt jelenti, hogy van egy gumipárnácska a felületére fogva, hanem, hogy a lánctag belsejében gumibevonagt van.

A képen lévő gép láncán belül sincs gumi,mert át lehet látni a láncon,a csavar helyén,és ott járnak a futógörgők,élek a gyanúperrel,hogy ezek a gépek mennek a harctérre,és oda nem tesznek gumibetétet,csak a békeidős gyakorlatozáskor.
1 furat van minden láncszemen,vagyis 1 csavarral,esetleg valamilyen patenttel rögzíthetik a gumibetétet,ami mindkét oldali betétet fogja,vagyis vagy mindkét betét rákerül,vagy egyik sem.
Azt sem hinném,hogy ezután kerülne rá a betét,mert 6x egyszerűbb rátenni őket mielőtt felkerül a gépre a lánc,mint mikor már rajta van.
Ezen meg eléggé rajta van a lánc.
De tévedhetek is, és esetleg ezután kerülnek fel a betétek,kellene 1 harctéri video ahol látszik,hogy ott rajta van e.

• Tetszik
Reactions: bel and antigonosz

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
A képen lévő gép láncán belül sincs gumi,mert át lehet látni a láncon,a csavar helyén,és ott járnak a futógörgők,élek a gyanúperrel,hogy ezek a gépek mennek a harctérre,és oda nem tesznek gumibetétet,csak a békeidős gyakorlatozáskor.
1 furat van minden láncszemen,vagyis 1 csavarral,esetleg valamilyen patenttel rögzíthetik a gumibetétet,ami mindkét oldali betétet fogja,vagyis vagy mindkét betét rákerül,vagy egyik sem.
Azt sem hinném,hogy ezután kerülne rá a betét,mert 6x egyszerűbb rátenni őket mielőtt felkerül a gépre a lánc,mint mikor már rajta van.
Ezen meg eléggé rajta van a lánc.
De tévedhetek is, és esetleg ezután kerülnek fel a betétek,kellene 1 harctéri video ahol látszik,hogy ott rajta van e.
Alapvetően kétfajta lánctalp van. A régebbiekben a lánctagokat csapszegekkel kapcsolták össze. Az újjabbakban a lánctag végein két csapszeg fut végig gumiágyazatban (gumibetétben), a lánctagokat a csapszegek végein kapcsolják össze valamilyen gyűrükkel. A nyugatiak a lánctalpak felületére gumipárnákat is felraktak, mert rengeteget gyakorlatoztak Nyugat-Európában és járkáltak velük műutakon.
Az amerikaiaknál talán először a Shermanokon terjedt el úgy igazán először az újfajta lánctalp (sok esetben a teljes lánctag gumiból volt), a szovjeteknél meg a BMP szérián.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
BMP lánctalp
A lánctagokat a szélükön fogják össze gyűrükkel. A fém csapok, amit áthaladnak a lánctagon gyárilag vennek gumiba beleágyazva.
T-90 régi valamint új lánctalppal.
Baloldali hagyományos, jobboldali gumibetétes (és nincsenek a felületén gumipárnácskák)
T-72_tracks.jpg

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
BMP lánctalp
A lánctagokat a szélükön fogják össze gyűrükkel. A fém csapok, amit áthaladnak a lánctagon gyárilag vennek gumiba beleágyazva.
T-90 régi valamint új lánctalppal.
Baloldali hagyományos, jobboldali gumibetétes (és nincsenek a felületén gumipárnácskák)
T-72_tracks.jpg

A gyártósoron levő gépen,amiről eddig beszéltem/tünk, más lánc van,láthatóak a jukak( :D ) amivel felfogatják a gumibetéteket,s mivel át lehet látni a yukon, azon qrvára nincs se belül,se kívül gumibetét.
Ismétlem,szerintem(!!) a harctéri gépeket gumibetét nélkül szerelik.

• Tetszik
Reactions: fip7

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 453
113
A rendszeresített tankok fele elveszett, mivel nem az összes ruszki tank támadott, így a bevetett tankok nagy részét kilőtték, elhagyták.
A gyenge minőségű harckocsi és páncélos technikát mennyiséggel próbálják pótolni, régi hagyományok alapján. Ezt tudja mindenki.
Ezért először a mennyiségi előnyét eliminalták a ruszkinak.

A nyugati és ukrán erőknek ehhez nem kellett nyugati harckocsi. Jól gazdálkodnak saját erejükkel.
;)
Így ráérnek majd később bevetni őket, amikor már még kevesebb tankja lesz a ruszkinak.
:)

A T-90- elérte a 72
-es korlátait:
  • Lassan tolat.
  • Közepes műszerezettség.
  • Korlátozott fegyverzet teljesítmény az osztott lőszer miatt.
  • APS továbbra sincs.
  • Reaktív védelem messze nem hozza azt, amit ígértek.
ja, csak közben nagyjából megsemmisült Ukrajna eredeti harckocsiállománya, meg az egykori keleti blokkból szállított T-72 sorai is megritkultak

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
Csak amíg amiről te beszélsz az a lánc hangját csökkenti és élettartamát növeli úgy , hogy nem korlátozza a terepjáró képességet addig a @papajoe féle a közúti közlekedést hivatott elviselhetővé tenni és tönkre teszi a terepjáró képességet. Az , hogy melyiknek mi a pontos elnevezése én es kíváncsi vagyok.

A csapszeg ágyazása volt gumigyűrű (persely), azt hívták régen nálunk "gumi betétes"-nek.
Most már a futófelület a gumibetét. Minden csapszeg ágy gumibetétes mostanában már szerintem a tankoknál.

• Tetszik
Reactions: cirqle

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 455
113
Annak szerintem a majd 70 tonnához több köze van mint a betéthez.
Mindkettőhöz köze van mert ugye a 70t kellene felvinni a lejtőn amihez erő kell és egy olyan lánctalp ami át tudja vinni az erőt a talajra ami felvinné a 70 t-t na most a gumi betét pont a tapadási együtthatót rontja le annyira , hogy azzal már nem tudja átvinni az erőt ! Pont úgy mint a legjobb terepjáró is buta kacsa lesz terepen országúti gumival !

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 882
11 032
113
Mindkettőhöz köze van mert ugye a 70t kellene felvinni a lejtőn amihez erő kell és egy olyan lánctalp ami át tudja vinni az erőt a talajra ami felvinné a 70 t-t na most a gumi betét pont a tapadási együtthatót rontja le annyira , hogy azzal már nem tudja átvinni az erőt ! Pont úgy mint a legjobb terepjáró is buta kacsa lesz terepen országúti gumival !
Na most akkor egy dolgot ismerni kéne, volt hókarom azon a lánctalpon?

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
ja, csak közben nagyjából megsemmisült Ukrajna eredeti harckocsiállománya, meg az egykori keleti blokkból szállított T-72 sorai is megritkultak

Olvass vissza mire reagáltam!

Harmadszorra IS:

- Az orosz veszteségekhez
NEM KELLETT
nyugati páncélos technika!
  • Az összes NATO haderő sértetlen.
  • A keleti, nem használt technika feláldozása azért kell, hogy fogyjon az orosz technika.

Nem azért, mert a NATO háborúzni akar, hanem azért, hogy a ruszki NE AKARJON HÁBORÚZNI !

Sajnos Putyin csak ebből ért.
Aki pofozkodik, azt pofán verik. :)

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 453
113

Harmadszorra IS:

NEM KELLETT
  • A keleti, nem használt technika feláldozása azért kell, hogy fogyjon az orosz technika.

Nem azért, mert a NATO háborúzni akar, hanem azért, hogy a ruszki NE AKARJON HÁBORÚZNI !

A figyelmedbe ajánlom az észt hírszerzés főnökének nyilatkozatát.

• Tetszik
Reactions: fip7

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113

Harmadszorra IS:

NEM KELLETT

Drága kenyér,legalább itt ne told ezt a fost pls .

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
A gyártósoron levő gépen,amiről eddig beszéltem/tünk, más lánc van,láthatóak a jukak( :D ) amivel felfogatják a gumibetéteket,s mivel át lehet látni a yukon, azon qrvára nincs se belül,se kívül gumibetét.
Ismétlem,szerintem(!!) a harctéri gépeket gumibetét nélkül szerelik.
Nem értem, mi nem világos? A régi láncoknál, ahol a láncokat azok a fém rudak (csapok) kapcsolják össze, nem működik a kenés. Gyorsabban kopnak.
Az újaknál, ahol a csapok végein lévő gyűrükkel kapcsolod össze a lánctagokat, a csapokat gyárilag gumiba öntheted. Ezért gumibetétesek.
És ha nagyon akarod a felületre egy gumipárnát is feltehetsz.
De ám legyen. Legyenek azok is gumibetétesek.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
Nem értem, mi nem világos? A régi láncoknál, ahol a láncokat azok a fém rudak (csapok) kapcsolják össze, nem működik a kenés. Gyorsabban kopnak.
Az újaknál, ahol a csapok végein lévő gyűrükkel kapcsolod össze a lánctagokat, a csapokat gyárilag gumiba öntheted. Ezért gumibetétesek.
És ha nagyon akarod a felületre egy gumipárnát is feltehetsz.
De ám legyen. Legyenek azok is gumibetétesek.

Taníts kedves master.:D
Az új láncról beszélek,azt magyarázom,hogy a gumibetétek nem gyárilag bele vannak öntve/építve,hanem 1 fajta lánc van,amire utólag,felhasználási területnek megfelelően vagy felaplikálják a gumibetéteket,vagy nem.

Pl hó,jég,fagy,nincs gumibetét.

Szilárd talaj,beton, van gumibetét,ugyanazon a láncon.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 496
59 085
113
Az új láncról beszélek,azt magyarázom,hogy a gumibetétek nem gyárilag bele vannak öntve/építve,hanem 1 fajta lánc van,amire utólag,felhasználási területnek megfelelően vagy felaplikálják a gumibetéteket,vagy nem.

Nem jók a linkek, telóhiba,majd pc-ről ráhúzom a duplát később.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113

Látom nagyon nehéz megérteni, amit leírtam...

• Tetszik
Reactions: endre and Kopi2000

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 276
10 902
113
Csak egy olyan nyugati tankot mutass ami ezt utána csinálja:

Én még egyet se láttam. Ennyit erről az okosságodról is.
Szerintem:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
(de kétlem hogy bármit el lehet így találni)