A szmálji odarakását abban a szövegkörnyezetben nem tudom kedveskedésnek értelmezni.Odaraktam a számjlit, hogy értsd a poènt, de látom nem ment, de hamár te akarsz lenni itt az erkölcscsősz legyen, csak azt magyarázd már meg, hogy amikor veled vitáztam a tükrök szférikus aberráció problémajáról akkor érdekes mód neked belefért a nagyképűsködés, és a tiszteletlenség, hisz miután más is felvilagosított róla, hogy létezik a jelenség, csak lapítottal mintszarizé katicabogár (jaj remélem így kellően PC számodra) a fűben.
Űrkutatás
Igen, a három tükrös dizájn biztosítja, hogy a kép a teljes, 10 ívperces látómezőben korrigált legyen az optikai aberrációkra. Ezt ekkora méretben megvalósítani baromi nagy kihívás. A főtükör eleve majdnem 800 szegmensből áll, mert ekkora átmérőben képtelenség legyártani homogén tükröt. Az...forum.htka.hu
Szóval majd számon kerheted rajtam a tisztelet hiányát, ha te is mutatsz valami hasonló félét!
Lehet neked belefér, hogy vélemenyeden valaki elkezd gúnyolódni, ahogy tette azt pont mérleg kolega a Marsi fènykepre adott válaszodkor, de engem irritál a tartalom nélküli kötekedés. Egyébként a fenti vitát sem én kezdtem, csupán leírtam a teóriámat az UFó hívők lélektanáról.
A személyes beszámolókkal két probléma van!
1. Lehet nettó hazugság - emlékezz amikor az USA elnöke, alelnöke, védelmiinisztere, és a legfelsőbb vezetés +a Britt miniszterelnök is fapofával világnak lehazudta, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak! Pedig nem mondható, hogy ne lettek volna hiteles emberek! Ugye világos?
2. Az agyunk becsapható, és olykor saját magát csapja be. Ehhez egy személyes példa; közel álló családtag aki életem során sokat segített, és annyira megbízunk egymásba ha kell a vesénket oda adtuk volna a másiknak. pár.éve miután nyugdíjba vonult arról számolt be, hogy egyre gyakrabban lát fényes angyalokat meg olykor halott hozzátartozók szellemeit estènként.
Hazudna nekem erről? Aligha. Igazat mondta? Igen, meggyőződésem! Ja nem lett szenilis vagy ilyesmi. Ugyanakkor sajnos ettől még nem ez nem lesz igaz! Ugye érthető!?
Ezzel nem azt mondom, hogy valaki vagy hazudik, vagy részeg, drogos, beteg stb. Mindössze, azt állítom, hogy csak akkor lehet komolyan venni az állítast, ha bizonyítható!
Szerintem ez sokkal gusztustalanabb pofátlanság amit ezzel az utolsó mondatoddal csinálsz, miután kioktatsz, erkölcsről tisztességről, majd véleményezed a Témát, végül meg lenézően "Na de hagyjuk, goromba emberekhez szólni sem érdemes... WTF! Akkor miért írtad le ezt a sokmindent? Nettó képmutatás! Jaj bocsánat nehogy megbántódj a valóságtól!
A szférikus aberráció problémája még egyszer: Az egyszerű /nem több tagú/ lencse alapvető, fizikai tulajdonsága a szférikus aberráció, a tükör felületét meg olyan alakítom /parabola/, amilyenre kell.
mérleg kollégával semmi bajom sincs, neki vannak elgondolásai, amit én tiszteletben tartok. Amit írsz, hogy gúnyolódott a véleményemen, az meg nem igaz, te lehet, hogy így értelmezed, én nem.
A beraktam egy cikket, hogy lehessen olvasni és Ő az abban foglaltakra reagált.
Emlékeztetőül:
Nincs ezzel semmi baj, Neki a cikkről ez a véleménye.Csalódtam is volna, ha a szokásos fény-árny játék kamumesét kihagyták volna.
Azon gondolkodtam, hogy én is lehetnék ilyen szakértő, ezeket a szokásos paneleket én is eltudom sütni, ha valami olyasmit vélek felfedezni amit nem értek, vagy nem akarok megérteni...
A Vénuszos példámhoz nem tudom, hogy hogy kapcsolódik az 1. pontod. de én azzal egyetértek, a legutóbbi zöld háromszög bigyulárol készült mozi is ebbe a kategóriába tartozónak tartom. Bár nem értem, az odabiggyesztett "Ugye világos?" megjegyzés értelmét.
A 2. pont kapcsolódását sem értem teljesen, bár az igaz hogy "Az agyunk becsapható", de ebben az esetben, hogy követ a Vénusz annak elsődlegesen a képzettség, információ hiány az oka. Az "agyunk becsap" és látunk bizonyos dolgokat, arra egy közeli közeli hozzátartozóm hasonló példáját hoznám: "Tudod, itt a szőnyegen látok egy nagy patkányt, de tudom, hogy nincs ott. Időskori cukorbetegségben szenvedett, de tisztában volt a dolgokkal.
Én kérek elnézést, hogy fel mertem hozni, és leírtam: "Abba kéne hagyni és több tiszteletet adni a másiknak."
Amivel senkit nem szólítottam meg! Hogy te ezt magadra vetted? Hát, talán, esetleg akkor van benned bűntudat. Ez jó.
Utána meg nekem estél a #2 497 -ben.
Bár nem UFO, mert tudjuk, hogy mi az, de lehet, hogy el lehet kapni belőle hajnalban néhányat. A módosabbak utazzanak Texasba.
Meteoreső jön kedd hajnalban
Egy részét itthonról is látni lehet majd, ha minden szükséges kitétel megvalósul.
www.idokep.hu