M
molnibalage
Guest
Persze, hogy nem adakozás, hol mondtam ezt...? Azt mondtam, hogy:Nem is tudom, hogy mit kéne erre a kitekert gondolat menetű, önigazoló katyvaszra írnom.
Csak röviden, mert enni szerettem volna, helyette meg irkálok, tök feleslegesen.
- Adakozás téma "A Kennedy féle beszéd után politikai célkitűzés maradt és választópolgároktól volt a felhatalmazás a hatalmas pénzköltésre."
Ez nyilván nem adakozás, nincs + adó, a kormány a befolyt pénzből mást erőltetett, amit így sajtóztatták le, le [email protected] mindenkit ezzel a süket dumával. A túloldalt legalább volt néhány portré a falon, aki igazolt mindent.
A Kennedy féle beszéd után politikai célkitűzés maradt és választópolgároktól volt a felhatalmazás a hatalmas pénzköltésre. A holdprogram után ennek nem volt támogatottsága.
Az már egy másik gondolat volt, hogy a sok ember, aki asztalt veri, hogy "bezzeg fegyverkezésre vagy másra mennyit költenek" az valahogy magán kezdeményezésben mégsem adakozik. Pusztán erről volt szó. Pedig ma már az olcsóbb kutató holdakra azért néhány tízmillióból is telne.
Az megint egy másik érdekes kérdés, hogy havi 1 dolláros extra adóból mrd USD-s plusz tétel lenne a NASA-nak. Van ilyen? Nincs. Megviselné az embereket? Szerintem nem, a készpénzes fizetés havi kerekítési hibája ennél nagyobb talán. Csak az ilyen célzott "adóprésnek" az USA-ban nincs divatja tudtommal.
Ellenpélda? A németeknél a "zöldáram" támogatási ára kWh-ként kb. 0,16 USD tehát az átlag német messze havi 1 USD-t fizet ki egy totálisan értelmetlen dologért akár támogatja az ötletet, akár nem.. Tehát pusztán egy energetikai ökörség és műszaki képtelenségre az átlagemberre annyi plusz költséget nyomnak rá, hogy annak éves vetülete kb. 22 mrd EUR, ami olyan 25 mrd USD. A NASA 2017-es költségvetése 19 mrd USD volt. Hoppá...
Az egész gondolatmenet arról szólt, hogy milyen minimális mértékű közteherviselésre sem lehet rávenni a választópolgárt űrkutatás címén, bezzeg zöld ökörségekkel mennyi embert meg lehet dumálni.
Értő olvasás ismét 0, személyeskedés meg a köbön. De persze csak az én stílusommal lehet baj a tied az makulátlan....Na, nekem elegem volt a dumádból.